Vsem veleumnikom

Nikoli nisem razumel starejših ljudi, ki drugim vsiljujejo svoje mnenje, ki od drugih zahtevajo določen način obnašanja, določen način delovanja. Še posebej, ko je očitno, da njihovo življenje ni življenje, ki bi si ga človek želel posnemati.

Zakaj bi moral narediti po tvoje? Kakšen smisel ima vse to? Kam me bo to pripeljalo..? Star bom 50 let (in več), hodil v službo, ki je ne maram, imel družino in ženo s katero se komaj kaj pogovarjam, in če se že, izjemno površinsko. Tisti čas, ko ne bom v službi, si bom zapolnil s športnimi in družbenimi dejavnostmi, preostanek pa vegetiral pred televizijo ali na internetu, vse samo zato, da se izognem samemu sebi.. Zakaj mi ne pustiš, da grem po svoji poti? Zakaj mi ne zaupaš? Mar ne vidiš, kaj takšno življenje povzroča tebi in tvojim bližnjim? Res hočeš, da jaz živim enako življenje kot ti, enako hipnotizirano življenje?

Saj razumem, veš da to ni to, a ne vidiš izhoda. “Ni najbolj optimalno, a je najboljše kar lahko človek ima. Videl sem pa že veliko ljudi, ki so poizkušali nekaj svojega, a na koncu so vsi propadli in pristali še slabše od povprečja. Zato se drži povprečja in delaj tako kot drugi delajo pa boš mirno prišel čez življenje.” Mirno?!?! Misliš mrtvo, hladno, nepremično, zakrnelo, togo?

Vem tudi, da kljub vsemu še vedno imaš sanje, a jim ne dovoliš vzkliti. Še vedno imaš inspiracije, a jih neprestano tlačiš. Želiš si sprememb, a se bojiš kaj bodo “THE OTHERS” rekli. Želiš si svetlobe, a se nisi pripravljen soočiti s temo. Hočeš živeti drugače, a za to nisi pripravljen nič spremeniti. Želiš biti močan, a se neprestano oklepaš vloge žrtve. Hočeš biti svoboden, vendar vedno znova podležeš svojim navadam.

Razumem vse to in vem kako je to, tudi sam sem občasno na tem mestu, kjer si ti že mnogo let. Tako da te kljub vsemu ne morem sovražiti, nasprotno, preplavlja me globoko sočutje.
 

8 Responses to “Vsem veleumnikom”


 • Nevem, zakaj slabi starši mislijo da so dober vzor? Večina staršev ni dobr vzor, ker jih je povozil čas in še kaj drugega. Nebom metal vse v isti koš, vendar starši po večini niso nič drugega kot zmanipulirana bitja, ki še vedno slepo mislijo, da je šola pomebna. Prav tako so zaprti za zunanješolske infromacije, kakor da je šola za njih biblija, pa tudi če sami v njej niso uspeli. Najbol me presenča ravno dejstvo, da straši silojo otroka v sistem v katerem so bili sami neuspešni, ampak to samo zato ker druge poti ne poznajo. Naše šolstvo je kot vera, prepriča te: da si sam kriv če nisi uspešen v sistemu in le ta je popoln tako kot bog.

 • Ne vem, kdo ste, ampak zelo rada berem vaše zapise.
  Pred kratkim se odkrila tole vašo stran – čisto po naključju.

 • Hola Lemurian

  just folow your heart. Če slediš srcu si zaščiten pred vsem. Pred pravili, ki jih piše družba, pred tistimi pravili, ki jih moramo kao slediti. Bul šit! Neee, zato smo, da spreminjamo…end the r-evolution goes on…

  pozdravček od Modre Indijanke
  čuti, ljubi, ustavarjaj, čaraj…

  PS: čestitam za Svetli komet, sem ga dobila pri Maginji Blankiti

 • Ta blog je nekaj najboljšega na kar sem sploh lahko naletel na internetu. Hvala Vam za tako modre misli,ki jih z zelo velikim zanimanjem rad prebiram!

 • Jp res je Lemurian strela vedno v pravo smer ;)
  Načeloma vse drži, saj smo sami lastniki svojega življenja in če nam kaj manjka ni nihče drugi kriv ampak samo mi. Če nisi zadovoljen s svojo službo si si sam kriv ker nisi poizkusil nič drugega kar te veseli, če si vsak dan nezadovoljen in če si zaradi “nesreče” še bolj zamorjen si si zopet sam kriv ker ne delaš tisto kar te veseli in ne usmeriš svojega življenja v svetlo zadovoljno pot… Ehh še bi lahko našteval.

  Tisto kar se je včasih štelo kot “poslušaj starejše” načeloma sprejemam, nenazadnje vsak lahko pove svoje mnenje glede na izkušnje. Vendar je pa od tebe odvisno ali se boš tega držal ali ne, ali pa boš pobral samo tiste stvari ki meniš da so tebi koristne.
  Načeloma mi gre malce na živce tudi okvirno govorjenje, je rekel, so rekli pa da tako mora biti… Ne, moraš sam spoznati da je res tako, ker se je velikokrat izkazalo da trditve sploh niso držale.

  Če se obremenjuješ z drugimi obremenjuješ samega sebe, sam pravim da živi življenje takšno kot si sam želiš in se ne ukvarjaj z drugimi. Neglede na to ali bodo “Oni” rekli v redu ali slabo, ali te bodo postrani gledali ali kaj podobnega. Bodi tisto kar si in delaj kar te veseli. Živi za svojo dušo ne pa za druge.

  LP

 • Se kdaj vprašaš, ti ki bereš tole, kaj je starše tako “programiralo”, da tako delujejo. Stara sek 57 let in povem lahko, da stare zakoreninjene vzorce ni tako lahko poradirat.
  Sem pa prosila svoja otroka, naj mi oprostita za vse manipulacije, saj sem se jih zavedla, ko me je preblisnilo spoznanje, kako vse skupaj deluje na energijski ravni.

  Blagor ubogim na duhu, Bog odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo.
  Ko se malo osredotočiš na odzivanje določene osebe, lahko ugotoviš, kakšne “prigode” so ga pripeljale, do njegovih vzorcev.

  Tisti, akbolj težki in nemogoči starši so največji reveži, tolk imajo dela sami s seboj.
  peace and love
  Verona

 • Aljoša :
  Nevem, zakaj slabi starši mislijo
  da so dober vzor?

  Kaj pa če jim otroci niso niti toliko
  hvaležnosti izkazali, da bi jim dali
  dober-zdrav feedback ???

  Hej draga Mati,
  končno sem spoznala, da sem te želela
  imeti za vzor ( pojma nimam zakaj in kako
  se je zgodilo – povsem nezavedno )
  in potem sem te povrh vsega še krivila
  za svoje otroško “posnemanje”

  Tudi to sem spoznala , da ni “slabih” in
  “dobrih” staršev, le interpretacija…

  Kar se mene tiče, sva svobodni !

  Odslej bom sama Sebi Vzor
  (če ga bom sploh rabila)

  Mati Milena

  PS: Pa še tole, odkar sem razčistila s Svojim Umom in končno odrasla , te čisto drugače doživljam …hvala za palačinko. Čudovita !!!

 • Jst ubistvu delam tko kot mi občutek prav. Zdej glede strašev. JSt mam recimo že od 1. klasa osnovke neko svojo vizijo kaj bom postou u lajfu in satrši me sam pri tem podpirajo. Zaenkrat še nisem občutu kej tazga kot si zgoraj napisal. Upam, da tut v bodoče ne bom. Tud v lajfu se nikol nism obremenjevou s tem kaj bodo rekl ostali, pač furu sm svoje in tko to gre.
  Pohvala še za en lepo spisan blog ;)

Leave a Reply