Okultne moči

Rodili smo se v okolju, ki je prežet s Cerkvijo in vsemu kar je z njo povezano.

Pod pojmom duhovnost smo si že od nekdaj znali nekaj predstavljati, saj je naša kultura prežeta s katoliško cerkvijo. Smo pa veliko časa živeli v zakrnelosti, v otopelosti, nemoči.

Potem se še malo razmahne new age in nastopijo raznorazni učitelji, ki učijo meditacijo, dihalne vaje, hipnozo, sugestije, vizualizacijo, tehnike vodenja/manipulacije, psihologijo človeka, psihologijo množic,..

Stopili smo iz te zakrnelosti in nemoči, s temi vajami smo si pridobili nekaj moči, nekaj svobode, večji vpliv nad našim okoljem, smo tudi bolj uspešni pri športu, v službi, pri iskanju partnerja, vpliv v družbi in podobno.

Nekateri si pridobijo tudi darove kot so napovedovanje prihodnosti, vpogled v prejšnja življenja, branje z dlani, branje aure, telepatije, stika z angeli in ostalimi entitetami, delo z energijo,…
 

Nekaj teh sposobnosti in že mislijo, da so dosegli vse, da so duhovni, na visoki lestvici duhovnost.. Kakšna zmota! Kakšna zaslepljenost! Kakšen materializem! Te moči same po sebi nič ne pomenijo, nikakršno merilo duhovnosti niso! Nobeden resen Učitelj jih ne propagira.

Veste, tudi Satan/Lucifer ima te moči, tudi on lahko marsikaj naredi. Tudi on podeljuje kakšno od teh moči, zakaj da ne. Večja kot je moč, večja je zaslepljenost, več škode takšen človek naredi, več trpljenja je v svetu, več zabave imajo oni spodaj.

….

Marcel Messing, iz intervjuja Se bomo prebudili (Wij Worden Wakker):

Tega ni še nihče bolje opisal od Goetheja, ki je bil posvečen v določeno znanje. V svojem Faustu Goethe pokaže aroganco iskalca, ki na koncu na pomoč pokliče hudiča, Mephistofolesa, da bi mu pomagal razvozlati skrivnost življenja. Pogodbo ki jo z njim sklene, mora podpisati s krvjo. Skoraj nihče ne razume, kaj to pomeni. Pogodbo, ki jo sklenete s hudičem morate podpisati s krvjo. To isto opisujejo tudi sumerske glinene plošče. Če želite priti v stik z določenim znanjem – prepovedanim znanjem – potem morate podpisati pogodbo s hudičem. Tudi sumerske glinene plošče pišejo: “Padli Čuvarji so ljudi najprej naučili umetnosti bojevanja, magije in okultnega znanja.” Drugo, kar plošče opisujejo je, da so »Padli čuvarji« nameravali vpeljati funkcijo kraljev na zemlji. Zakaj imajo kraljevski rodovi toliko vpliva, toliko moči, zakaj jih ogovarjamo z »vaše visočanstvo« = »Enuma Eliš« = Oni od zgoraj, zakaj jih onikamo, zakaj obstaja v zvezi z njimi toliko obredov, zakaj so vsi tako bogati, zakaj se vozijo v zlatih kočijah in živijo v palačah, zakaj imajo vedno tako velik vpliv na vlad…

 

Pismo Galačanom, 5,16-26, Sadovi duha in dela mesa;

Pravim torej: Dajte se voditi duhu in nikar ne strezite poželenju mesa. Zakaj meso si želi, kar je zoper duha, duh pa, kar je zoper meso. Ta dva si namreč medsebojno nasprotujeta, tako da ne delate tega, kar bi hoteli. Toda če se daste voditi duhu, niste pod postavo. Sicer pa so dela mesa znana. To so: nečistovanje, nesramnost, razuzdanost, malikovanje, čaranje, sovraštvo, prepirljivost, ljubosumnost, jeza, častihlepnost, razprtije, strankarstvo, nevoščljivost, pijančevanje, žretje in kar je še takega. Glede tega vas vnaprej opozarjam, kakor sem vas že opozoril: tisti, ki počenjajo takšne stvari, ne bodo podedovali božjega kraljestva. Sad duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje. Zoper te stvari ni postave. Tisti, ki so Kristusovi, so križali svoje meso s strastmi in poželenji vred. Če živimo iz duha, tudi delajmo po duhu. Nikar ne iščimo prazne slave s tem, da drug drugega izzivamo in drug drugemu zavidamo.

 

Razodetje, 22,10-17

Potem mi je rekel: »Ne zapečati preroških besed, ki so v tej knjigi, zakaj čas je blizu.
   Kdor dela krivico, naj jo dela naprej, kdor je umazan, naj se omadežuje naprej, kdor je pravičen, naj vrši pravico naprej, in kdor je svet, naj se posvečuje naprej.
   Glej, pridem kmalu in z mano pride moje plačilo, da povrnem vsakomur po njegovih delih. Jaz sem Alfa in Omega. Prvi in Zadnji, začetek in konec.
   Blagor njim, ki perejo svoja oblačila, da bi imeli pravico do drevesa življenja in da bi smeli stopiti skozi vrata v mesto. Zunaj pa ostanejo psi in čarovniki, nečistniki in ubijalci, malikovalci in vsi, ki ljubijo laž in živijo iz nje!
   Jaz, Jezus, sem poslal svojega angela, da bi vam pričeval o tem glede Cerkvá. Jaz sem korenina Davidove rodovine, bleščeča jutranja zvezda.« In Duh in nevesta pravita: »Pridi!« In kdor posluša, naj reče: »Pridi!« In kdor je žejen, naj pride. Kdor hoče, naj zastonj zajame vodo življenja.

0 Responses to “Okultne moči”


  • No Comments

Leave a Reply