Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba

Velikokrat me je imelo, da bi kaj napisal, in to vse od takrat, ko sem močno zmanjšal svoje objave (oktober 2008). Včasih tedensko, določena obdobja pa tudi dnevno. Pa večinoma ni bilo nič, ali pa sem se usedel za računalnik, izlil osnutek in nastalo ni nič kaj pametnega ali pa izredno kratko, prekratko za neko resno objavo. Ker oktobra 2008 sem si tudi rekel, “sedaj pa zares, sedaj bom objavljal pa samo resne članke”. In takrat se je ustavilo… Ali pa je bilo kaj napisano in “ah, kdo bo pa to bral, komu bo pa to koristilo, brezveze..”

Kot da se vse tiste, niti ne toliko osebne kot kolektivne frustracije, dvomi, strahovi in skušnjave usujejo na tistega, ki pomoli glavo iz množice. Pojavljajo se raznorazne tihe zahteve, kot so: iz tega je potrebno služiti denar, moraš biti uspešen, statistika mora nenehno rasti, imeti veliko komentarjev, objave morajo biti objavljene po vseh možnih portalih,.. za povrh se pa ljudje še preveč naslonijo nate in imajo neka nerealna pričakovanja… Take in podobne so kolektivne bedarije, s katerimi se mora človek soočati na Poti..
 

P.S. Zakaj pa sploh pišem? Mogoče bi bilo boljše, da ne bi pisal, da “sveta ne bi motil s svojo neumnostjo”.

Enostavno zato, ker sem v to primoran, ker drugače ne znam, ker drugače ne bi mirno spal. Ker glede na vsesplošno norost, ti pogledi niti niso tako neumni.. Ker imam občutek, da mogoče komu pa le kaj koristi, predvsem pa zato, da za seboj pustim neko sled. Da bo lahko tisti, ki to (pre)bere in me pozna, rekel “niti ni toliko neumen, kot zgleda” (ali bo rekel pa obratno, ne vem). Da pokažem svetu, evo, še eden, ki se trudi in si prizadeva za Resnico.. Da mogoče kdo najde ta blog in dobi odgovor na kakšno vprašanje in nove smernice.. In tudi, ker je to odgovor na vprašanje, “kaj bi naredil, če bi bil ta mesec zadnji v tvojem življenju ~ v tem telesu, na planetu Zemlja“.
 

0 Responses to “Lenoba, lenoba, zvest ti bom do groba”


Comments are currently closed.