Evropska Unija – Hitlerjeve sanje

Še malo pa bomo dočakali ta veličasten dan, mala Slovenija predseduje veliki Evropi, enih največjih gospodarski sili na svetu. Slavimo to! Mali je postal veliki, nepomembni so postali pomembni, majhna državica katero so zamenjevali z večjo Slovaško bo končno na zemljevidu.

Poleg tega da predsedujemo, smo podrli meje. Kako lepo vse skupaj, “nenaravne delitve celin” se končno podirajo, še malo, pa ne bo več držav po svetu, le še kontinentalne države. Svet kot so ga že videli iz vesolja, svet brez meja.

Hitlerjeve sanje

Kaj mislite, da bo vloga Slovenije v tem obdobju predsedovanja? Bomo sprejemali velike odločitve, obračali barko Evropske Unije, nas bodo vsi poslušali? Dajte se zresnit. Edina vloga Slovenije v tem obdobju bo protokolarna. Evropski funkcionarji se bodo zgrinjali v Slovenijo, malo pokramljat in popit in pojest. To je več ali manj vse. Še vedno pa se bo vse vodeno iz Bruslja.

Ni vse zlato kar se sveti in tako je tudi z Evropsko Unijo. Ob vsem temu se sprašujem, ali je Hitler in ljudje za njim res izgubili drugo svetovno vojno. Smejim se njegovim primitivnim metodam, in metodam njegovih prednikov. S hitrimi vojaškimi posegi so nameravali zavzeti Evropo, da bi lahko imeli centralizirano oblast, eno valuto, eno vojsko, eno sodišče, eno ustavo, eno centralno banko. To so sanje vsakega velikega diktatorja, tudi Hitlerja.

Sedaj, malo več kot 60 let po 2. svetovni vojni dobivamo točno to, čez nekaj let bo v dokončni podobi. Kar so nekoč počeli z osvajanji, se danes dela potihoma, javnost je celo navdušena nad tem. Javnost, s spranimi in podkupljenimi možgani seveda. Hip hip, hura, da živimo v svobodni Evropi, svobodni za vse.

Seveda je tudi ogromno “dobrih stvari” v EUju, nič ne rečem. Imamo Evropske Projekte, ki so zasuti z goro birokracije, iz EU dobivamo denar preko razno raznih skladov. Seveda, nove članice je potrebno zvabit v unijo. Medtem ko stare članice plačujejo ogromno denarja na ta račun. Še malo pa bomo tudi mi med njimi. V končni fazi so te dobre stvari v resnici koristne le za velikega človeka, za tiste z veliko denarja, za malega človeka sploh ne – če le imate oči, lahko vidite te stvari. Le malo manj poslušajte medije in politike ter več sami opazujte, pa boste videli.

[googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=2699800300274168460[/googlevideo]

Kaj je v EUju drugače? Imamo boljše in bolj mirno življenje, manj kriminala, manj pranja možganov, več lastne izbire, kvalitetnejšo hrano?

Če pogledamo za mnoga zaprta vrata, vidimo da je dosti slabše kot je bilo včasih. V službah so zasuti z birokracijo, cela javna uprava in širše. Poglejte učitelje, namesto da bi se pripravljali na pouk in doma nabrali energijo, morajo pisati priprave. Tudi če ste učili že 20 let, morate sedaj imeti vse napisano, v podrobnosti. Kar v praksi pomeni, da je doma ogromno dela s pisanjem in urejanjem priprav. Bodo zaradi tega res bolj uspešnejše poučevali, ali bodo le še bolj živčni in izmozgani. Od kje pridejo takšni zakoni, kdo ima korist od njih, čemu služijo?

Čisto nič se ni izboljšalo, za navadnega državljana le poslabšalo, kot je več kot očitno. Edina razlika je ta, da je vse vodeno iz enega centra, v rokah nekaj ljudi. Vendar tega kar nočemo videt, vidimo da gre vse narobe, da EU ne prinaša nič dobrega, a potem gledamo zvečer poročila, kjer slišimo kako dobre zakone iz EU smo sprejeli, kako bomo dosegli blaginjo in začnemo temu verjet za nekaj časa. Ko ta doza pojenja, so spet na vrsti poročila.

Commerce with all nations. Alliance with none.
Thomes Jefferson

Lahko imamo še vedno zaprte meje in kljub vsemu sodelujemo z državami. Trgujemo, izmenjujemo izobraževanja, tehnologijo,.. zakaj da ne. Vendar naj vsaka država poskrbi za lastne državljane, ne da naše ozemlje kupujejo tuji državljani. Kje bomo mi živeli čez 30 let, ko bo vse prodano, vse v rokah tujcev?

Tudi vlada se prodaja, nima vpliva skoraj da na nič v tej državi. Poglejte privatizacijo in zakonodajo.

Privatizacija

Po domače povedano privatizacija pomeni, da neka firma, ki je pripadala državi in s tem posredno državljanom se preseli v roke privatnega kapitala. Nekaj kar je bilo nekoč od vseh, je sedaj v rokah peščice ljudi.

Dobra stran tega je, da ko ima lastnik v rokah podjetje ravna z njim bolj odgovorno kot država. To je tako, kot če vozite svoj avto v primerjavi s službenim. Za služben avto odgovarja firma, vsa popravila in vso škodo, zato ni hudega, če bolj nespoštljivo ravnate, saj ima firma denar. Če je pa vaš lastni avto, pa veliko bolj pazite, saj morate za vsako popravilo sami plačati.

Vendar lastnik skrbi za podjetje tako, da bo le to imelo čim večji dobiček. Kar pomeni več porabljenega materiala, več narejenih proizvodov in več prodanih stvari. Pa smo spet pri stari pesmici, “več, več, več“. Kmalu izbira sredstev za dosego tega cilja ni važna, človeške žrtve in žrtve živali in okolja tu niso pomembne. Ni pomembno, kako nizko se obravnava delavce, ni pomembno koliko odpadnih snovi se spusti v okolje, ni pomembno kako dobro je poskrbljeno za varnost. Nič od tega ni pomembnega, važen je le končni dobiček.

V ZDA so znani problemi s privatnimi zdravstvenimi zavarovalnicami, ki ponujajo zavarovanja, katera potem ne udejanijo. Ljudje plačujejo zavarovanje ko so zdravi, ko so bolni jim pa zavarovalnica ne odobri zdravljenja. Na ta način ogromno ljudi umre, zavarovalnice pa služijo denar. Kot rečeno, sredstva za dosego večjega dobička niso pomembna.

Pri privatizaciji dobi ljudstvo tuje lastnike. Tujec, ki je na visokem položaju v neki državi, se ne počuti povezanega z ljudmi, z drugimi besedami povedano, ga ne zanima kaj se z ljudmi dogaja, kaj se dogaja z domačim okoljem. Zanima ga izključno le dobiček firme. Prav tako forsira izdelke iz svoje lastne države, kar posledično pomeni propad domače industrije. Ne zaradi tega, ker bi bila slabša, vendar dostikrat zaradi tega, ker si tujec z veliko količino kapitala lahko privošči začasno znižanje cen svojih izdelkov. Ljudstvo pa kot ovce gleda le na kratkoročne učinke in na svojo lastno korist.

Koliko se da to trdno dokazat je vprašljivo, ampak doma vidim, da imamo skoraj vse izdelke iz tujine. Zelo zelo malo je domačih proizvodov. Kar posledično pomeni tudi stroške za odvečni prevoz, nepotrebno izkoriščanje naravnih in človeških virov.

Na drugi strani imamo državne firme. Res da so pod vplivom politike, ki se stalno menjajo, ne ravnajo dobro s podjetjem, vendar so vsaj domači ljudje, in ne sledijo slepo ciljem za večjim dobičkom. Vsaj veš kdo so lastniki, vsaj poznaš te ljudi, na nek način so posredno izvoljeni. Pri privatizaciji pa ne veš kdo je ozadja? Komu se boš pritožil? Kakšni so interesi lastnikov? Predvsem pa banke, zavarovalnice, večje trgovine.. to bi moralo biti vse v lasti države. Kar ima sicer svoje slabe lastnosti, vendar je vseeno boljša izbira kot privatizacija vse povprek.

Morate se še zavedat, da ti ljudje imajo na kupe denarja. To je recimo tako, kot če igrate igrico monopoli. Ko se nekemu igralcu uspe dobit veliko denarja, mu ni problem plačat večkratno ceno za neko ozemlje, ker ve da se mu bo obrestovalo. Ob tem je pa ta denar dobil tako, da je prvi prišel do hišk in osušil druge igralce. Torej, tisti, ki prvi pride do bogastva, ima veliko možnost, če pametno igra, da zmaga. Tujci imajo denar, mi se pa hvalimo, koliko smo zaslužili na kratki rok s prodajo delnic. Na dolgi rok nas bo pa ta prodaja pokopala.

Ne pravim, da je napačno če tujci investirajo, vendar to sedaj potegne toliko stvari za seboj, da se je potrebno vprašat ali to res hočemo. Če je vse tuje, kdo potem je v resnici lastnik države? Največjo propagandno silo na svetu imajo v oblasti tujci, ekonomijo imajo v oblasti tujci, zavarovalnice imajo v oblasti tujci,… Kaj sploh vlada dela?

Zakonodaja

Vlada sprejema zakone, vsaj nekaj. Le da so ti zakoni po večinoma vsiljeni s strani Evropske Unije. Koliko je takih zakonov, ki jih je bilo obvezno integrirat v naš zakonodajni sistem, da smo se lahko priključili? Koliko zakonov bo še potrebno sprejeti? V primeru da ne, imamo primer Poljske glede gensko spremenjene hrane (o tem že poročala Santos). Bomo to podpirali, bili del take unije?

Evropska ustava je dolga 800 strani, ustava z 800 stranmi. Za primerjavo, je prvotna ameršika ustava (Bill of Rights) obsegala 10 zakonov, kasneje so jih razširili na skupno 28. Vsak državljan če jih je prebral je razumel kakšne so njegove pravice in dolžnosti. Danes pa je potrebno preštudirat 800 strani, da poznaš osnovne pravice. Samo Bog ve koliko je še ostalih zakonov, ki so po možnosti tudi obširni. Kot sem to že opisoval, je to namerno zavajanje javnosti. Povprečni državljan si ne more privoščit, da bo to študiral, to si lahko privoščijo le velika podjetja. Ker je znanje moč, v končni fazi pomeni, da gre bogastvo in moč k peščici.

Vlada in posledično parlament enostavno nimata izbire in vpliva pri zakonodaji. Zakon je enostavno potrebno sprejet. Nihče ne ve, kdo piše te zakone. V dokumentarcu Pravi obraz Evropske Unije pravijo, da evropski parlament sprejme 450 zakonov na 80 minut. Kar praktično pomeni le dvigovanje rok, za študiranje niti nimajo časa. Evropska komisija piše zakone, tistih 15 ljudi, kdo je v resnici v ozadju pa ne vemo.

Seveda so ti zakoni zaenkrat po večini še dobri, vsaj taki, preko katerih slišimo iz medijev. Ne vemo pa kakšen balast v resnici sprejemajo. Recimo zakon o pripravah napišejo ljudje zadaj za Evropsko komisijo, ta ga kao predlaga, ga da v parlament za sprejet, kar sprejme parlament gre v vlado vsake države, potem v državni zbor in preko ministrstev do uslužbencev. Ob celotni verigi pa se nihče ne vpraša, kakšna je korist tega ali je to res potrebno ali je to smiselno. “Je že tko, saj so uni tam gori to rekli.” Recimo že pri zgoraj omenjeni šolski birokraciji.

To kar trenutno vidimo še ni dokončna manifestacija, za to bo potrebno še malo počakat. Lahko pa pogledate v ZDA. Sedaj so šele začetne oziroma srednje faze EU. Če imaš nek načrt, pa si zadosti pameten da veš, da če takoj vpelješ tak sistem kot ga hočeš ne bo delovalo, delaš po KORAKIH. Malo bolj počasi, vendar zato toliko bolj učinkovito.

Kot kuhanje žabe. Žabo daš v mlačno vodo in počasi greješ. S časoma se žaba živa skuha in še opazi ne, ker so spremembe iz trenutka v trenutek tako zanemarljive. Točno to se dogaja z nami. Lepo počasi nas kuhajo, mi pa čisto nič ne opazimo. No, nisem pravičen, dosti ljudi opazi, večina pa še vedno raje spi.

Strah in poželenje

Ali imamo sploh še nadzor nad lastno državo, in če ga nimamo, kdo ga pa ima. Nadzor nad ljudmi in ozemljem se seli v roke oddaljene in neznane peščice ljudi. Vlada in parlament, ki bi se lahko recimo odcepila od EU nimata zadosti poguma in moči, da bi to naredila – in bila tako zgled ostalim. Če pa je že kaj na tem, se da z denarjem lepo rešit, tako je volk sit in koza cela. Če pa denar ni v redu, je pa neka mala grožnja in spet funkcionar deluje kot je potrebno.

Ne vem koliko denarja tu gre za podkupnine, koliko je groženj, kako velike so, vendar nekaj tega je zagotovo. Ali pa še to ni potrebno, ker imajo tako ali tako sprane možgane, in mislijo da delajo dobro. Zato pa je potrebno, da kdorkoli je na oblasti, da bo razgledan, da se osvobodi svojih poželenj in svojega strahu pred smrtjo. Da tudi ti ljudje spoznajo kdo v resnici so, ker le tako bodo lahko vladali v dobro ljudstva. Sicer bodo takoj kupljeni ali pa prestrašeni.

Sreča je ta, da norost presegla že vse meje, in veliko ljudi si ne more več zatiskati očesa, tudi če bi si to želeli. Vidijo čez zaveso prevare. Napovedujem, da se bomo v letu 2008 odcepili od EU, proces se bo sprožil že v prvi polovici leta 2008, dokončno se bo pa zgodil po volitvah, ko bosta na oblasti stranka mladih in nacionalna stranka ali pa kakšna tretja. Zagotovo pa taka, ki bo nasprotovala EU. Se lahko zgodi “Ron Paul” tudi v Sloveniji? Mogoče malo pretiravam, vendar, zakaj pa ne?

Če vse to vidite, pa vas je strah povedati kaj mislite, povedati da nekaj ne štima, potem ste že v kletki. Niti niste šli dovolj globoko, da bi spoznali kdo v resnici ste, ker če bi šli, strah in poželenje nimata kaj iskat, ker na nek način vse že imate.. Danes lahko še nekaj naredimo, jutri bo prepozno. Enostavno so šli do te meje, da tudi če v resnici tega ne dojamete (kdo v resnici ste), ni prostora več za strah. Zdaj ali nikoli. Odločitev je vedno naša, ker tudi mi to podpiramo. Ko bomo nehali, se bo sesulo kot hiša iz kart.

Ob vsem tem pa imejte v mislih, kako veličastna je narava in kako veličastne so živali. Kako nas prevzame pogled nanje. Vendar to ni nič v primerjavi s tem, kako veličasten je lahko človek – če se le osvobodi svojih strahov in poželenj, če zaživi resnično svobodno – poglejte zaljubljeno žensko. Šele tedaj se bodo meje podrle, šele tedaj bomo živeli brez mej, človeštvo kot eno. Ne pa z umetno, od zunaj vsiljenimi zakoni, ki niti niso namenjeni temu, da bi bil človek svoboden.

Pomnite, edina revolucija je revolucija duha – jo bomo zmožni dopustiti?

34 thoughts on “Evropska Unija – Hitlerjeve sanje

 1. DevilAngel666

  Ah sranje. Zakaj bi kogarkoli brigalo,kaj s ezgodi? Itak smo v vedno večjem dreku – kam večjem? Samostojna Slovenija in podobna sranja so od nekdaj bila farsa.. Pa baje, da Hitler sploh ni vedu, kaj se dogaja na bojiščih..Kr je vse vodil iz nekih tunelov (kak se to reče, zaspana sm ne nadjem izraza)..Toej je on vodu že vnaprej izgubljeno vojno…hhhh xD
  Drgač se mi pa jebe za to državo.. Slovenija, yes…shit. politika nesposobna. policija nesposobna. vsi nesposobni. vsem se jebe..evropske cene..plače pa indonezijske..ali indijske..ali saudsko-arabske..
  sranje..
  jebeš politiko.

 2. Dizzy

  Jaz vidim politiko kot sinonim za laž…svinjak, kjer običajno mentalno bolni, kompulzivno lažnivi, varljivi moški in ženske mečejo pesek v oči in prodajajo meglo folku z namenom da opravičijo svoj maligen in neproduktiven obstoj. Seveda so prisotne tudi izjeme.
  Svetovna dogajanja so igre kontrolirane z strani višjih ˝interesov˝ ampak na polju jih pa igrajo navadni nevedni tlačani. Še posebej pride to do izraza v vojnah. Objektivi so samo krilatice, ki se spremenijo kadarkoli jim to ustreza. Če sem res odkrit sploh ni težko take stvari izpeljat, ker je populacija več ali manj ignorantska in čist po domače povedan debilna…vse se da izpeljat dokler maš ˝učinkovito˝ propagandno in ˝izobraževalno˝ mašinerijo za sabo.
  Evropska unija. Pol maš SPP(Security and Prosperty Partnership of North America)- Bodoča severno Ameriška unija (Mexico, USA and Canada)z svojo bodočo valuto Amero. Azija tud ni daleč. Skratka samo še vprašanje je kdaj so na sporedu vojne z ˝Oceanijo˝ ali kej Orwelsko podobnega.

  Eden izmed mnogih primerov človeškega idiotizma je na primer tole poimenovanje ˝vojna proti terorizmu.˝ Vojna ima definicijo. Teroroz. terorizem je taktika. Kako imaš lahko vojno proti taktiki? Američani so nasploh usekani na to da vse označijo kot vojna – vojna proti revščini, lakoti, drogam itd. Čudan ti je to narod bi reku Haso.
  Če bi bili v vojni, resnično, bi imel nekoga na drugi strani, ki bi se mu lahko predali če bi že prišlo do poraza. Komu se lahko predajo če zgubijo tole vojno proti terorizmu? In to je samo majhen drobec norosti, brez spuščanja v to kdo v resnici tiči in financira vsa ta sranja. Folk je popolnoma izgubil mentalni in moralni kompas.
  Brave New World Order here we come stupid and ready for slaughter.

  ps. Dobr napisan in strinjam se z tvojimi trditvami.

 3. DevilAngel666

  In še neki..Tisto se mi zdi precej butasto, ko si reku, da napoveduješ, da bo v drugi polivici 2008..kako že? Aha: “Napovedujem, da se bomo v letu 2008 odcepili od EU, proces se bo sprožil že v prvi polovici leta 2008, dokončno se bo pa zgodil po volitvah, ko bosta na oblasti stranka mladih in nacionalna stranka ali pa kakšna tretja.”
  Imposiible. Folk je arroganten. Po drugi strani pa nobenga ne briga. Folk zahteva suženjstvo, pa naj ga ima!

  Jaz se pa sprašujem…
  Je prišlo zopet do pretiravanja o tem, kako mogočni so ‘Lutkarji’? Samo staro kraljestvo skušajo obnoviti, ampak imam občutek, da niso dokaj uspešni..Ali pač?
  Aja..in sem rpišla do ugotovitve, da takikot je Icke sejejo paranojooo! Dejstva so dejstva, ampak ni treba (Ickeu) metat vsega okultnega v isti koš, kot slabo stvar..
  Zašla s teme..my bad..sorry! 🙂

 4. Lemurian

  @Alter: lahko daš kakšen konkreten primer?

  @way: Si gledal film They Live (we sleep) – Oni živijo (mi spimo)? “Spite, spite, spite, spite,…”
  Kako primerno..

  Spremembe, ki pa so edine možno v notranjosti človeka. Ker ne glede na to, kakšen novi sistem postaviš, če bo še vedno prisotna korupcija in skrb zgolj za lastne interese ni narejenega čisto nič.

  @Dizzy: Vojna proti vsemu, da… Tako je razum posledično nastavljen na VOJNO stanje, in v takem stanju je mogoče marsikaj. Ali pa hoče zaščito.

  Vsakemu, ki se dovolj poglobi v Življenje je jasno, da je že sama vojna idiotizem. Če se tko vprašaš, komu sploh koristi večje ozemlje? Ljudstvu že ne. Kvečjemu imperijo, ki ima na razpolago več sredstev za lastno razvijanje tehnologij, ki pa navadnemu človeku nič ne koristijo. torej se v končni fazi borimo za nekaj, od česar niti ne bo koristi.

  Pa po drugi strani niti nismo toliko neumni, le na površju. Odspodaj pa že raste seme nove zavesti, in je tik preden vzklije. Oziroma je že vzklilo in je tik pred tem, da se razcveti.

  @DevilAngel666: ti jebeš politiko, ona pa tebe

  Bistvo je očem nevidno. Ne glej zgolj na to kar se trenutno vidi, vendar glej na to, kar prihaja, kar raste.

  Icke govori resnico, je pa res, da brez zavedanja svoje veličine lahko postane paranoja.
  Veliko večjo paranojo širijo politiki, zavarovalnice, marketing.

  Pri takih debateh se težko drži teme…

 5. Alter

  Seveda. Tvoje pisanje je konkreten primer poneumljanja.

  EU je demokratična, svobodna, kjer smo vsi enakopravni. Torej to nima veze z nacizmom.

  Res je, da so težnje po večji socialnosti, ampak postopoma se uveljavlja svoboden kapitalističen duh.

  Glede privatizacije pišeš same neumnosti. Praksa je pokazala, da vedno bolje delujejo zasebna podjetja, nimajo pa nobenih takih rezultatov, kot praviš ti. Izkoriščanja v svobodnem kapitalizmu ni.

  To dokazuje tudi dejstvo, da se v Sloveniji najslabše godi zaposlenim v državnih podjetjih (poglej npr. Muro), najboljši delodajalci pa so tuji kapitalisti, npr. Microsoft itd…

  Tujec ali domačin – vedno bo izbral cenejši in kvalitetnejši produkt. Tuje izdelke imamo zato, ker se slovenska nesposobna podjetja niso bila sposobna prilagoditi tuji konkurenci. Tisti, ki pa so se, pa rajši prodajajo v tujino, ker več plačajo.

  V ZDA ni nobenih težav z zavarovalnicami, samo pojma nimaš, kako sploh vse tam deluje, potem pa na podlagi govoric in pomanjkljivih podatkov sklepaš.

  V ZDA imaš svobodno izbiro zavarovanja. Posledično so se zavarovalnice prilagodila povpraševanju. V ZDA lahko vzameš drago zavarovanje, ki stane približno toliko kot pri nas, pa imaš več pravic kot pri nas za ta denar. Nič ne komplicirajo pri plačilu.

  Lahko pa vzameš poceni zavarovanje – tudi tako za 1$ na mesec, v tem primeru imaš pa pokrite samo nujne posege.

  Seveda je korupcija povsod prisotna do neke mere. Ampak v svobodnem kapitalizmu z minimalno državo, kjer je zakonodaja enostavnejša, je korupcije precej manj.

 6. DevilAngel666

  Aja, pa še neki ne štekam…v 80 minutah 450 zakonov? Yeah, sure. To kar si napisal je naravnost butasto. Potem bi EU zakonodaja imela veliko več kot 800 strani zakonov in potemtakem ves čas le zakone sprejemajo…Od kod ta neumnost… C-c-c.
  Menim, da je Icke tisti, ki govori svojo zelo posplošeno resnico zato, da razširi paranojo. In NE BOM si premislila. Je res, da ima veliko stvari prav, ampak da prvo reče o reptilih, da nimajo čustev in so intiligentni, obenem pa da izvajajo magične in satanistične obrede… Hhhh, človek ki ve, kaj magija je, mu je takoj jasno, da Icke nima pojma. V magijo je treba vlagati čustva, da je ta uspešna. Nekdo, ki nima čustev (kot reptili – popolni sluge lutkarjev) ne mora izvajati magije.
  c-c-c…

 7. Lemurian

  @DevilAngel666: iz dokumentarca. Ne vem kako točno delujejo tam, bi blo zanimivo pogledat, je pa res, da ni vse kar delajo le glasujejo. Ko pa glasujejo, pa je recimo 450 zakonov / 80 min. Vendar vprašanje koliko od teh zakonov predebatirajo, koliko sploh vedo o čem se gre..

  Ne bi vedel tega, definitivno pa obstaja več stopenj izvajanja – kako veš da je tvoja prava in edina? Icke je najboljši na področuj alternativnih teorij, ker na najboljši način prikaže kako vidimo realnost ter edini prodre v bistvo kdo v resnici smo .

  @Alter: Preveč gledaš TV in še to kar vidiš, ne znaš povezat med seboj. Slaba hrana, slab zrak, onesnažena voda, izsekavanje gozdov – misliš da ima to kakšno povezavo s kapitalizmom?

  Seveda ni kapitalizem vse, večina norosti je v človeku, ki je močno iz svojega centra. Se ne zavedamo kdo v resnici smo, svoje moči in veličine…

  Malo bolj si poglej kaj se v ZDA dogaja… pa ne uradnih medijev. Recimo DIGG bo dober začetek..

  Preberi si še Kam divjajo podjetja, kako deluje ekonomski sistem ter sorodne objave.

 8. Pingback: Kako je Slovenija izgubila svojo samostojnost? | Skrivnosti Sveta

 9. Alter

  To, kar očitaš meni, velja zate. Ne upoštevaš pa razvoja človeštva in da razvoj še traja.

  Slaba hrana. Iz stanja pred kapitalizmom, ko hrane ni bilo dovolj za vse, smo prišli na to, da večina lahko za zmerno ceno dobi slabo hrano, po želji pa lahko za več denarja dobiš dobro hrano.

  Slab zrak? Tako hudo slab spet ni. Izsekavanja gozdov pa tudi ni tako veliko. Dogaja se tudi pogozdovanje.

  Alternativa pa je, da gremo živeti nazaj v jame, ali pa v srednji vek.

  V ZDA sem bil in sem na lastne oči preveril, kaj se tam dogaja. Nič posebnega.

 10. Sebastjan

  Se strinjam, Hitler je imel vizijo ene same Evrope, a nemško Evropo in ne združene Evrope z vsemi evropskimi narodi.
  Stožilo se nam bo po Jugoslaviji? Tip je v življenju dvakrat bankrotiral državo in če nebi tako brezglavo izbrani partijski veljaki najemali kredite, katere je potrebno še danes odplačevati, bi lahko živeli normalno.
  Banke in podjetja v državni lasti? Nesposobno vodstvo se odpusti, ne pa premešča iz enega stolčka na drugega v državna podjetja, izguba podjetja pa se pokriva iz državne blagajne, da lahko to nesposobno vodstvo iz nakradenega denarja kupuje jahte in vile in avtomobile.
  Bojiš se, da nas bodo pokupili izbrani tujci? Ker njim je vseeno za vse? Kaj pa, ko je v starih dobrih časih primankovalo tega in onega, kdo je imel? Raja ali izbrani partijski veljaki, ki so vladali in direktovali v imenu ljudstva.

  Pa še tistale o Nacionalistih in Stranki mladih. Se hecaš? Prej bo Janša spet dobil večino, kot pa tile kekci. In verjemi, nikakršne odcepitve od Evrope ne bo. Raje daj malo možgane sušiti, da se ti posušijo od konstantnega pranja radikalcev.

 11. Lemurian

  @Alter

  Hrana: verjetno imamo tu več zgolj zato, ker več uvozimo iz držav tretjeva sveta, kjer nimajo nič za jest, kljub zmerni količini hrane. Bi bilo zanimivo dobiti podatke, koliko uvozimo hrane in iz katerih držav. Koliko sedaj sami pridelamo hrane in koliko smo jo pred leti. Včasih so ljudje imeli svoje vrtove, danes je pa tega čedalje manj, ker so zasuti z birokracijo.

  Zrak: Ker ne živiš v večjih mestih, recimo Peking. O prej omenjeni povezavi sem ti dal link in imaš 2 članka. Celo grozila je odpoved OI zaradi slabega zraka.

  Veliko tehnologije je koristne. Je pa potrebno it naprej k naravi – ne nazaj, naprej. Mesto človeka ubija – zato tudi toliko bolezni in psihičnih težav.

  Oči vidijo tisto kar verjamejo. Velikokrat je bistvo očem nevidno in tudi dvomim da si bil v takšnih predelih, kjer bi lahko videl drugačno sliko.
   

  @Sebastjan

  Kako prijazno, tej nas bodo pa počasi izbrisali. Kot rečeno, Hitlerjeve metode so bile zastarele, vsaj kar se tega tiče. Ker se je Hitlerjeva Nemčija prenesla v ZDA, na področju medijev je to očitno.

  Danes ni nič drugače. Danes imajo tudi politiki in kapital vse, le da mi na videz bolje živimo. Vprašanje je, kakšna bo končna cena vsega tega. Denar je na Zahodu – kako so ga dobili se tudi ve, in na tak način ni problem kupovat tujih podjetij. Seveda, kratkoročni uspeh, čez 7 let se bomo pa po glavi tolkli…. Te metode so izdelane, korak po koraku. Na začetku dobro, lepo zavito, potem pte pa počasi in nevidno ožemajo. Kot kuhanje žabe.

  Malo se že hecam ali pač ne, ne vem. Ne bo odcepitve, ker narod preveč TV gleda, ali se bo pa v tem času spametoval. 6 mesecev, to je bilo 40 let nazaj recimo okoli 6 let – čas SE POSPEŠUJE in spremembe se odvijajo čedalje hitreje. Linearna logika tu odpade.

  Na začetku sem se spraševal, če je to mogoče da je res. Ampak potem pogledaš v svet okoli sebe, za zaprta vrata, ljudem v oči – pa vidiš da sploh ne živijo, da hodijo po mestih kot mrtveci, kot roboti – skorajda.. Človek je odtujen, odtujen od samega sebe, od lastnega telesa – vodijo nas stroji; umeten koledar, umetna ura… Saj te razumem, je težko spreminjat prepričanje, težko videti nekatere zadeve – ker vidimo predvsem v tisto kar verjamemo in ne obratno.

  Državno ALI Tuje – raje državno, kljub vsemu. Da se bo pa kaj korenitega spremenilo in izboljšalo, pa zadostuje le REVOLUCIJA DUHA, nič drugega. Taki in podobni članki so usmerjeni zgolj temu, da folk začne razmišljat in se prebujat…

 12. Lemurian

  @ikari: kaj konkretno se ti zdi tako kretenskega, nebuloznega (=nejasnega, zmedenega)? Malo bolj argumentiran komentar bi prosil, ker te ravno ne zastopim kaj hočeš povedati?

  Da, paranojo ZDA & co izvajajo že nekaj desetletij, s tem ko napadajo tuje države tudi v preobleki “nacionalne varnosti”

 13. Remu

  Sebastijan vprašal bi te samo če veš koliko kreditov si je v zadnjih desetih letih vzela država Slovenija?
  Poišči si podatek in videl boš, da bodo še tvoji pravnuki odplačevali kredite Slovenije.

 14. Alter

  Lemurian, ni verjetno to, kar praviš. Mislim, da Evropa celo izvaža hrano. Evropske kmetijske subvencije so tisto, kar dela največ škode manj razvitim, kajti to onemogoča tamkajšnjim kmetom, da bi si opomogli s prodajo hrane, postopoma pa bi si tam opomoglo celotno gospodarstvo.

  Včasih je en kup delavcev imelo še eno fliko zemlje, učinkovitost pa je bila slaba. Danes se zemlja koncentrira v rokah kmetov, ki od tega živijo in je učinkovitost večja.

  Sem že bil v večjih mestih tako v Evropi kot v Ameriki, pa slab zrak ni bil tak problem. S tem ima problem Kitajska, pa deloma Indija. To pa zaradi tega, ker še niso dovolj razviti, da bi skrbeli za čist zrak v mestih itd…

  Mesto človeka nič ne ubija. Bolezni je več, ker je več ljudi, sicer pa smo uspešno izkoreninili določene bolezni in uspešno zdravimo marsikatero bolezen.

  Življenje v mestih tudi poskrbi, da ostane več površine zemlje za gozdove, enako intenzivno kmetijstvo. V ZDA se je po zaslugi tega v nekem obdobju povečalo število gozdnih površin.

 15. Lemurian

  @Alter: Hrana: Močno dvomim.
  Bolezni: Človek, ZBUDI SE! Nastajajo nove bolezni in ljudje čedalje bolj zbolevajo. Ker se ne gibajo, ker so pod stresom, ker so odmaknjeni od samega sebe in narave…
  Intenzivno kmetijstvo zastruplja in uničuje rodovitno zemljo. Tako kot delavec v tovarni ne mora delati 24 ur, tako zemlja ne more proizvajati kvalitetne hrane 15 let zapored. Včasih so poznali KOLOBARJENJE.
  Zrak: Potem imaš pa močno zmanjšane standarde, napol kuhana žaba bi lahko rekel.

  Ljudi je pa tako ali tako preveč…

  Remu: Niti ne bo potrebe, ker se bo v nekaj letih vse sesulo. Eksponentna funkcija gospodarske rasti se bliža maksimumu.

 16. Alter

  Novih bolezni praktično ni, ljudje res več zbolevajo za boleznimi, za katerimi prej niso. Predvsem pa je odkritih bolezni več, včasih pa tega niso vedeli.

  Ljudi je preveč, ampak najbolj se množijo najbolj revni.

 17. Lemurian

  Novih bolezni ni, a folk zboleva za boleznimi za katerimi pred tem ni? Kako je to možno?

  Kar vprašaj zdravnike, pa ti bodo našteli kup novih bolezni. Ene sicer izmišljene, druge pa posledica sodobnega načina življenja.

 18. Aljaz

  Bolezen je samo ena. Zastrupljenost telesa. Medicina ima pač veliko imen zanjo. Obstaja samo več stopenj zastrupljenosti, prehlad, pa vse do raka.

  Misliš, da medicina zdravi vzroke? Poglej okoli sebe. Za vzroke moramo sami poskbeti, jajaja.
  Zdravniki nas ne bodo obvarovali pred trpljenjem.

 19. Alter

  Pravzaprav ni nobene bolezni, ki je ne bi bilo že prej, samo so bile omejene na višje sloje in jih je bilo manj, predvsem so pa manj vedeli, za kaj gre.

 20. Lemurian

  Recimo da je to res, to pomeni da je veliko posledica življenjskega sloga. Kar tudi potiho opozarjajo v zdravstvenih domovih. Le po TV tega ni kaj dosti.

  Tudi danes se delajo da ne vedo za kaj gre, filajo te s zdravili namesto da bi ti priporočali drugačen stil življenja. Konec koncev je to farmacijski industriji v interesu, da si odvisen od njih…

 21. Zoran

  Tema o EU je danes še kako pomembna. Vsak, ki želi o njej debatirati, bi si moral pogledati vsaj zgornji film in prebrati še kako knjigo o zaroti. Kajti to, kar se na svetu dogaja, je zarota, ki se odvija že od nastanka naše civilizacije.

  Pred časom sem mislil, da gre v teorijah zarot za golo flancanje vsevprek. Po gori prebranih knjig in filmov ne mislim več tako. Grozljivo je, a kar govorijo “zarotniki”, se ujema s tistim, kar se dogaja po svetu. Kar piše Icke ali Osmanagič ali Tsarion ali Istarhov – se vse ujema s tem, kar izveš iz zgornjega filma. Pri tem so ti “gospodarji” tako samozavestni, da se pod svoja dejanja podpišejo (če poznaš njihove simbole, seveda).

  Hitlerja so podprli isti “gospodarji” planeta, ki stojijo v ozadju kreacije EU. Kako domišljena je njihova igra, si mi težko predstavljamo. Oni sami so ukrepali tako, da je Hitlerjev načrt (ki sploh ni bil njegov) propadel. Drugo svetovno vojno so potrebovali, da so napravili močne ZDA in ustanovili Združene narode, takorekoč zametek svetovne vlade, kar je njihov poglavitni cilj. Hitlerjev načrt se ni smel uresničiti, ker bi pripeljal do nasilne pokoritve človeštva. Oni so želeli zasužnjenje doseči PROSTOVOLJNO. To jim je uspelo z domišljenim načrtom za EU.

  Narodi, ki so bili stoletja “gospodarji svoje usode” (vsaj navidez), so se zdaj prostovoljno odrekli svoji suverenosti in se prepustili manipulacijam administracije EU, na katero nimamo nobenega vpliva.

  Janez Janša bo v imenu Slovenije zastavil vse napore, da bo evropska ustava sprejeta in da bodo pohlevne ovčice prispele k jaslim. Grozljivo je, kaj počne zaslepljen človek, ki nima pojma o tem, kaje so dogaja v zakulisju. In je pri tem prepričan, da so vsi drugi bedaki.

  Priporočam vsem, ki želijo prispevati k tej diskusiji, da se informirajo iz neuradnih virov in se vsaj za silo seznanijo z resnico. Tako bodo dosegli nekaj, kar jim je sedaj nedosegljivo: razumeli bodo, kaj se sedaj dogaja in zakaj.

 22. Aljaz

  Tako je. Cilj je ustvariti Severnoameriško unijo, EU, Afriško unijo in Azijsko unijo. Cilj je že skoraj v celoti izvršen.
  Moramo vedeti, da za vsemi temi unijami stojijo isti ljudje! Ta načrt se že kuje več kot 60 let in ko se bodo vse te unije združile v eno samo, bo na svdetu zavladala ENA sama vlada, ki jo bo vodila peščica popolnoma pokvarjenih ljudi.
  Takrat bomo postali popolni sužnji, kajti nič več ne bo oblasti, ki jo bo volilo ljudstvo! Svetu bo vladala peščica ljudi z interesi vladati celemu svetu.
  Njihovi cilji so grozljivi.

  Ali se bo to zgodilo?

 23. Alter

  Prav smešni ste vsi, ki vidite zarote čisto povsod. Prišli ste do tega, da je vse skupaj ena sama velika zarota od obstoja človeštva.

  Vaš problem pa je v tem, da z ničemer niste zadovoljni, pojma pa nimate, kaj bi sploh radi. Ko boste enkrat vedeli, kaj hočete, bo šlo vse na bolje.

 24. Aljaz

  Veš Alter, mnogim posameznikom tukaj gre že kakšni 2 leti precej na bolje. In ne, to niso zaroter, ampak alternativne informacije, ki ti razjasnijo zakaj je svet v stanju kakršnem je.
  Ampak ti boš sedaj tako ali tako rekel, da je popolnoma vse vredu. Malo se razglej okoli sebe in ne uporabljal razuma, ker že dolgo ni več tvoj.

 25. šifra

  alter!?
  kaj je tvoje bistvo? kako lahko ugotavljaš ,da ne (še) vemo kaj hočemo!?
  očitno ,ti že veš kam pes, taco tišči?
  drugače debilnih vprašnj, že iz spoštovanja do samega sebe ne bi postavljal?

 26. Aljaz

  šifra, saj napadati pa tudi ni treba.

  Naj omenim, da sem že zdavnaj šel skozi obdobje, ko so mi cilji pomenili vse, ko sem točno vedel kaj hočem v življenju dosečt.
  jahta, pa velika hiša ,bazen… imel sem vse te sanje in cilje in vem, da bi jih z lahkoto dosegel, ampak sem jih zavrgel, ker so mi zdaj popolnoma nepomembni.
  Me nekateri družinski člani ne razumejo, ampak tako je. Vsaj vem kdo v resnici sem.
  Je minilo, ker sem ugotovil, da je bolje da začnem odkrivati kdo SEM ŽE, ne pa, da se vsak trenutek trudim nekaj postati, ker nima pomena.

 27. Alter

  Z našim razvitim svetom ni nič narobe. Razen tega, da je EU, še posebej pa Slovenija preveč socialna in zbirokratizirana. Samo, da jaz vem, kaj hočem in vem, in zato vem, kaj je treba narediti.

  Vidim pa, da sem zaradi jeznorite reakcije zadel žebljico na glavico.

  Ravno v tem je problem vseh nezadovoljnežev. Niso zadovoljni s stanjem in nimajo jasnih ciljev, kaj bi radi dosegli.

  Zato pa so teorije zarot tako uspešne. Tipično pri vseh teorijah zarot je, da ne ponudijo alternative.

 28. Simfly Spirit

  Skrajšana varianta nove ustavne pogodbe je bistveni korak k uresnečitvi cilja zarote. Glavni organi, predsednik, sekretarji, ki imajo dejansko moč, so izbrani od posebnih pomembnih ljudi in delujejo po njihovem nareku. Edini organ, ki je izbran na neposrednih volitvah je evropski parlament, katere pristojnosti pa so zelo pičle…

  Več o novi ustavni pogodbi:
  http://www.eutruth.org.uk/euconst.htm
  http://drjn.co.uk/

 29. Mojca

  Lemurian?

  Si kdaj pomislil, da bi šel za novinarja? 🙂 Samo si moraš najprej ustvariti renome, da te ne bodo kar takoj odstranili ti neandertalski oblastniki…

  Da, to je vse maškarada…maškarada v kravatah in belih srajčkah, igra kdo je bolj prikrit in hinavski, kdo si zna več nagrebsti in kdo zna biti najbolj “jebiveterski” ob misli, da se veliko družin doma bojuje s praznimi hladilniki…

  Zanima me, kako vrli slovenski oblastvnik, intelektualec mirno koraka mimo tresočega se, premraženega brezdomca, ležečega se v kotu ob mestni občini v centru Ljubljane? Sprašujem se, kako si lahko “razvita” država sploh privošči, da se nekdo valja v denarju, na drugi strani pa se familija bojuje s praznim hladilnikom…vse to se sprašujem…

  Ja, Hitler ostaja čeprav ga ni več fizično…so njegove kopije…kdo ve morda je Janša reinkarniran HItler 🙂 hi hi hi….

  ..in natanko tako kot si napisal…mastna maškarada iz EU se prihaja k nam dobro najest, kaj popit in se špilat fenciado…vsa kolesa se vrtijo…nič bat…

  mah, dejto no…KAKŠNA POLITIKA…POLITIKA NE BO SPREMENILA LJUDI IN ČLOVEŠTVA….POLITIKA JE LE OBRAČANJE PO VETRU…ČE BO KAJ SPREMENILO LJUDI JE TO DUHOVNOST OZ. KAKOR KOLI SI TO PIMENUJETE…

 30. Lemurian

  Simfly Spirit, sej če se ti da lahko kaj več napišeš o tem 😉

  Sem tudi to pomislil :). Hitler je bil čist fejst poba, dosti bolj kot oba Bush-a, Clinton, Nixon in ostalih bolj svežih ameriških predsednikov..

Comments are closed.