Skrivnosti besed – levica in desnica

Predvsem politična levica in desnica. V ZDA je to veliko bolj očitno, tam pravijo levo in desno krilo (left and right wing). Levo in desno krilo česa? Ptica? Kdo ali kaj potem predstavlja glavo?

Vemo pa tudi, da ptica ne more leteti zgolj z enim krilom, rabi obe krili. Povedano po domače, če hoče ta skrita elita nemoteno vladati pod preobleko demokracije, rabi tako levo kot desno krilo. Enkrat so eni na oblasti, drugič drugi. Na videz se razlikujejo v nekaterih pogledih in predvsem v načinu vladanja – eni so bolj prijazni (mati) drugi bolj nasilni (oče), načrt gre pa po svoji poti lepo naprej.
 

Še bolj očitno je to narejeno z lutkami. Kjer en igralec naenkrat upravlja z dvema lutkama – levo in desno. Ni pa nujno da ta dva pojma predstavljata le politično oblast. Lahko so tudi bolj ali manj namišljeni sovražniki, teroristi recimo. Ustvariš nekoga proti komur se boriš, zato da si sam videti v dobri luči.

Če grem še dlje je to vesoljni princip dualnosti (čeprav v resnici ni razlike, je vse eno, se vse prepleta), ki skupaj ustvarja ta svet: dobro in slabo, ustvarjanje in uničevanje, rojstvo in smrt, jin in jang..