Igranje pokra preko interneta

Vidim, da je v zadnjem času precej oglasov na temo pokra videti na internetu; razni poker-mentor.com-i, prenosi po televiziji in oglasi po večjih internetnih straneh. Lemurian pozna (internetni) poker, Limit Texas Hold’em in ga tudi precej dobro igra.

Hold’em je zelo enostavna oblika pokra, tako enostavna, da je kar zavajajoča. Ko igrate z začetniki, je mačji kašelj podvojiti vsoto denarja, vse kar rabite je malo znanja in poznati osnovne zakonitosti igre.

Vendar na internetnih igralnicah večina folka precej dobro pozna osnovne zakonitosti, tako da se kaj dosti – po mojih izkušnjah – ne da zaslužiti, oziroma se ne da nič zaslužiti. 80€ na uro? Hahaha. Kdo pa potem služi? Služijo na prvem mestu igralnice, in tisti, ki novačijo ljudi. Kajti na partypoker.com je tako, da za vsakega novega igralca, ki ga povabiš dobiš 50$, on pa dobi 25$. Seveda na prvi pogled zgubi igralnica, vendar daleč od tega. Zdrav razum pove, da če se jim to ne bi izplačalo, tega ne bi počeli. Štos je v tem, da te to zasvoji, ne zaslužiš prav nič, od vsake igre pa miza – internetna igralnica – nekaj pobere.

S Hold’nom se je dalo služiti v začetku, v 90ih letih, ko so v Las Vegasu igrali sami začetniki, in tisti, ki so naštudirali sistem igre, so imeli zlate čase – razni Sklansky in podobni. Vendar po mojem mnenju, je zlati čas za služenje direktno z igranjem pokra na minil. Sedaj služijo ponudniki, pisci knjig in tisti, ki novačijo nove igralce.

Kar se tiče tegale poker-mentor.com in 80€ na uro je pa tkole. Tipo zelo dober sistem, vendar je štos v tem, da je tudi na splošno veliko knjig na temo pokra in na internetnih igralnicah je dosti takih, ki to poznajo. Ni več toliko zabitih američanov, ki samo zapravljajo denar. Na nekaterih igralnicah je američanom celo prepovedano igrati zaradi ameriške zakonodaje, če pa so, so pa večinoma ob zgodnjih jutranjih urah. Tako da pri tem velja velika previdnost pri takih igricah, služenja denarja tu od igranja ne bo.

Igrajte za užitek, za urjenje samo-discipline, za opazovanje svojih reakcij, za izgubljanje živcev, da vidite, kako hitro se vse obrne, da se boste naučili ravnati z denarjem, da se boste naučili kako igrati vsako igro posebej, ne grede na količino žetonov, da se boste naučili osnov verjetnosti vendar pa ne igrajte zaradi zaslužka, ker ga ne bo.

Seveda vam bodo govorili, da je to zato, ker ne znate, ker delate marsikaj narobe in podobni triki. Mogoče je res kaj resnice na tem, vendar je to tudi izjemno priročna tehnika za manipulacijo. So iste okoliščine? Mi ponujaš isto znanje kot si ga bil deležen ti? Ali se morda kaj drugega skriva v ozadju? Je možno, da na nek bolj ali manj posredni način služiš preko mene.. Če grem pa še naprej, je pa to izkoriščanje tako ali tako temelj naše ekonomije, naše civilizacije na sploh – trenutno še.

V kolikor se motim in je možno direktno z igranjem zaslužiti vsaj 40€na uro (poker-mentor.com obljublja 80€/uro), izzovem vse tiste, ki to dosegate, da to dokažete. Podatki naj bodo čim bolj aktualni, absolutno pa ne starejši od enega leta.

Nazadnje spremenjeno: 26. marec 2008, ob 20.20

10 Responses to “Igranje pokra preko interneta”


 • Očitno si se zelo malo izobrazil na to temo, da pišeš kar tako v en dan, brez pravih dokazov. Če bi vsaj malo prebrskal po raznih poker forumih (poskusi 2+2 publishing), bi videl da obstajao ljudje, ki zaslužijo še precej več kot (mizernih) 80€ na uro.
  Vendar brez dela, predanosti in vloženega časa ne bo nič. Tisti ki pričakuje lahke denar v pokru, naj gre kam drugam (je sploh kje lahek denar – razen v državni službi :) ?).

 • Živijo nekdo! (ne-kdo)

  Bom vesel če malo več razložiš in daš kakšen konkreten link/članek. Se pa strinjam, da je delo potrebno povsod, lahkih zaslužkov ni – ne v pokru, ne v mrežnem marketingu. Edino vprašanje je, koliko je uspeh manjšine odvisen od novo pečenih in neizkušenih ljudi.. To je pa tako ali tako povsod problem, sploh pa v ekonomiji – ta pa je povsod…

 • tale ki je napisal tale članek verjetno ima zelo malo izkušenj z pokru, jih sploh nima ali pa ima slabe izkušnje z le to igro. Tiso ko pravi da težko verjame oz. ne verjame v 80€ na uro naj povem da povprečni igralci ostanejo tam nekje na isti vsoti kot so jo vložili, tisti ki resnično veliko služijo z tem jih je le 2%. In naj še povem da sem sam poizkusil pri poker mentorju nejcu lekcije ki sem jih dobil so odlične, brez kakšnih nadležnih linkov ali spammanja na email. Tip se pać znašu kaj češ. No da sem jaz bil še pred 3 tedni popoln novinec sem najprej zaigral 25€ ki sem jih vložil. Cez en teden ko sem naštudiral lekcije in sem iz vloženih 10$ prišel v roku 1 dneva že na 60$ in če je to sposoben tak novinec kot sem jaz predvidevam da #profiči# ki to igrajo že na leta nimajo kakšnih posebnih težav z tem

 • Poker da, sluzba ne. Vsaj v tej neuravnoveseni, podli, izkoriscevalski kapitalisticni druzbi.

  Poker je znanost

 • Nejc, poker mentor? Pa ta je bedak, ki vas bo samo izkoristil…

 • nema nisto sto da se napise igrase poker

 • zelim da igram poker

 • hazarder mi posljes tistih 14 lekcij na mail,sem pisal nejcu pa ni respodna… ce ne drugega bi vsaj probal v pokru ker se mi po domac povedan res serje in sem ze razmislal da bi za denar zacel igrt,itk je pa vse matematka,zracunas procentualno na 53 kart kok je se notr igraucov,vse combote zracunas pa se odlocs al bos spilov al ne—>vsa umetnost, pc tisti k majo sposobnost hitrega racunanjo majo ze 50% vec sans za zmago ko drugi=) hvala bogu da sm edin izmed tistih ki je tega sposobn,zdei ce bi pa se tisth 14 lekcij dobu bi blo pa kr fletn :D

  ugl hazarder ce bos poslou eto moj mail
  h_a_r_t_m_a_n@hotmail.com

 • vse vam bojo vzeli prevaranti 100 posto

Leave a Reply