Pravi pomen (izvirnega) greha

Greh danes standardno pomeni nekaj hudo narobe narediti, toliko hudo narobe narediti, da se je potrebno takoj spovedati najbližjemu duhovniku, sicer lahko za celo večnost pristaneš v peklu. Ampak to je napačna interpretacija, kajti staro-grški izraz za greh je veliko bližje izrazu zgrešiti bistvo, tako kot lokostrelec zgreši tarčo.

Torej nič hudega, le zgrešil si bistvo, bistvo svojega obstoja, bistvo življenja na Zemlji. Zgrešeno bistvo pomeni živeti v strahu in poželenju, neskončna psihološka lakota po več, delitev na moje in tvoje, ločevanje na naše in njihove, nenehno pritoževanje in godrnjanje, identifikacija s stvarmi, telesom, vlogami, mislimi. Lahko rečemo, da se to med drugim kaže v sedmih smrtnih grehih: napuhu, pohlepu, pohoti jezi, požrešnosti, zavisti in lenobi. Seveda pa se kaže še v marsičem drugem, recimo potreba po (pre)moči, strah da bom nadvladan in potreba po nadvladi drugih. Če povemo bolj strokovno, zgrešeno bistvo življenja pomeni živeti pod diktaturo ega.

To ni neka znanost, kajti če vsak sam pogleda vase, vidi, da mu tak način bivanja ne prinaša nič dobrega, da v notranjosti v resnici trpi. A le redki so dosti pogumni, da si to priznajo in se odločijo iskati rešitve – oziroma so v to primorani. Drugi pa so na žalost navajeni potrpeti, navajeni prenašati muke celo življenje, brez da bi iskali rešitve. Konec koncev bodo za to nagrajeni v nekem oddaljenem prostoru, nebesih.

Izvirni greh

Živeti pod diktaturo ega je izvirni greh. V bibliji piše, da sta Adam in Eva jedla iz drevesa spoznanja (genesis 3:5), spoznala sta “dobro in hudo.” Z drugimi besedami povedano, rodilo se je razmišljanje in verjetno zelo kmalu, sta se identificirala s tem glasom v glavi ter tako pozabila na svojo pravo neskončno naravo. Rodil se je ego z vsemi svojimi posledicami.

Česarkoli se bomo lotili, če se ne bomo rešil izvirnega greha, bom vedno ustvarjal isto zlo, iste probleme, isto zgrešeno delovanje. Zato tudi rek, “pot v pekel je posejana z dobrimi nameni.” Religije, so mogoče v začetku imele dober namen, potem pa se je to sprevrglo v grozodejstva (pokristjanjevanje, križarske vojne, inkvizicija). Ravno tako komunizem in danes neo-con (neo konzervativci; Bush, Chaney,…), počnejo grozne stvari po svetu pod krinko dobrega namena. Nekateri sicer vedo kaj delajo, a množica ki sledi, misli da dela dobro.

Znano je, če se z nasiljem in zlom borim proti zlu, sem zlo še povečal, kajti naselilo se je v meni in tako niti ni bistveno, katera stran bo zmagala. Zlo bo vedno ostalo. Zato so Martin Luther King, Gandi in vsi duhovni mojstri poudarjali in to še vedno počno, da je tak način boja obsojen na propad. Zato je edina prava revolucija revolucija duha. Nasilne revolucije, v srcih jezni in razočarani protestniki ter aktivisti bodo ustvarili le še več starega. Še kako so v njih prisotni uničujoči vzorci ega, med drugim tudi ločevanje z vso negativnostjo “na nas, ki sledimo spet nekim zapovedim, in na druge, ki jih je potrebno prepričati (tako ali drugače), da imamo mi prav.”

George Orwell to lepo opiše v Živalski farmi. Kjer se živali rešijo svojega nesposobnega in zapitega gospodarja. Nekaj časa gre sicer v redu, a ne traja dolgo, ko oblast prevzame moči željan prašič in kmalu postane celo hujši kot prejšnji gospodar. Živali se tako rekoč niso rešile izvirnega greha, niso se rešile ega, zato so ustvarile isto oziroma še hujše zlo kot je bilo pred tem. In če pogledamo zgodovino človeštva, še posebej zadnjih 100 let, vidimo, da smo na enaki poti kot te živali. Ustvarjamo čedalje hujša grozodejstva, danes pa smo na pragu nove vojne, ki utegne imeti katastrofalne posledice..

Kako se tega torej rešiti, kako doseči odrešitev?

Ali kako jesti z “drevesa življenja” (genesis 3:22)? Več kot dva tisoč let zgodovine kaže, da s prepovedmi ne gre. Smejim se ko mi pravijo, da je človek inteligentno bitje, kajti če bi bilo, ne bi še vedno vztrajalo pri starih vzorcih/navadah/prepričanjih, ki nikakor ne delujejo. Na videz lahko sicer s prepovedmi naredimo kot nam je zapovedano, se delamo, kot da je vse v redu, se celo smehljamo, vendar v notranjosti nas razžira. Na zunaj lahko ubogamo vsa ta družbena pravila in versko policijo, ampak v notranjosti se ne počutimo v redu.

Prepoved in kazen lahko prisili učenca, da tiho posluša in posluša, ne more ga pa prisiliti k razmišljanju, k izražanju samega sebe, k iskrenosti. Prepoved izhoda v službi lahko zagotovi prisotnost delavcev, ne more pa zagotoviti večje učinkovitosti, večje zagnanosti. Prepoved hitre vožnje skozi naselje lahko prepreči divjanje v nekem kraju, ne more pa preprečiti divjanja po (nepreglednih) regionalnih cestah, kjer je tudi največ smrtnih nesreč.

Nezrelo je tudi reči, da greš zaradi greha v pekel, razen če se spoveš za to poklicanemu duhovniku, ki ima edini povezavo z bogom. Kajti to je tako, kot če vas jaz postavim v trgovino s porcelanom, ugasnem luč ter vam zapovem, da morate police preurediti ob tem pa če karkoli razbije, boste obsojeni na večen pekel – no, edino jaz vas lahko rešim, za ceno poslušnosti in denarja. Brezupno je, obsojeni ste na notranji propad in suženjstvo. Edini smiseln izhod iz tega je, da prižgete luč, da najdete stikalo, potem bo vse izjemno preprosto.

Jasno je, da je od zunaj vsiljena zakonodaja/grožnje/ustrahovanje le začasna in zelo slaba rešitev, ki kliče po korenitejših spremembah. Notranje stiske, samomori, porast farmacevtske industrije, rakavih obolenj, nespečnosti, stresa, živčnosti,.. je glasen alarm po revoluciji, ki bo predvsem na ravni človeške duhovnosti, ki bo odpravila izvirni greh in jedla z drevesa življenja. Ni to zgolj problem nekih posameznikov, ki so ponesrečeni primerki, pač pa je to problem čisto vsakega posameznika in zato temeljni problem družbe, o katerem bi se bilo potrebno več pogovarjati, več pogovarjati in poiskati rešitve, ki delujejo. Saj imamo strokovnjake na tem področju, ki je v končni fazi le duhovnost, imamo rešitve. Oprah je recimo pri tem z Eckhart Tolle-jem naredila izjemen korak in pokazala pot v pravo smer vsem medijem, ki hočejo narediti kaj dobrega za človeštvo.
 

Kako torej jesti z drevesa večnega življenja? Niti ni rešitev v umski manipulaciji ali kakršnem podobnem pranju možganov ali hipnozo, to ego le uspava/potlači – za nekaj časa. Sprememba mora biti korenita, segati v globine, preko uma/ega/misli – to pa je le globoko zakoreninjen sedanji trenutek, kajti to je tudi edino kar v življenju obstaja. Preteklost in prihodnost sta le v glavi in večinoma nepotrebni/ponavljalni, torej ego.

Preko ega gremo s postopnim branjem zbudise.net in podobnih strani, z branjem vrhunskih duhovnih knjig, s poslušanjem govorov in ODDAJ, z obiskom kakšnega kvalitetnega tečaja (Umetnost življenja) predvsem pa lastna angažiranost. Vi sami morate spoznati, da tako ne gre več naprej in vi sami ste tisti, ki morate narediti to spremembo – drugi so lahko le v pomoč, le dober kažipot, to je pa tudi vse. Torej vse te nauke je potrebno živeti v vsakodnevno, delati majhne a pomembne vaje vsak dan. Na začetku bo malo težje, potem pa čedalje lažje. Saj veste kako je z navadami: “Navade so trdovratne, a zagotovo odmrejo – če smo vztrajni, potem odmrejo.” S časoma se bo tudi pokazal učinek, tako kot je pri negi vrta.

8 Responses to “Pravi pomen (izvirnega) greha”


 • Problem greha, grešnika in krivde je dejansko globalni problem oz. predvsem problem krščansko-katoliško verujočih. Žal je zasidran in vsajen tako globoko, da bo potrebno še mnogo generacij, da se bo vse skupaj prečistilo. Osebno verjamem, da je prav ta religija posadila ego, saj se je daleč, daleč v zgodovini našlo nekaj takšnih, ki so bili željni oblasti in manipulacije nad naivnimi, ki so jim prali možgane. Menim, da od tu izhaja vse, politiki so le njihovo orodje in tako gre veriga. Zato je bilo Sveto pismo prirejeno in bistvo zakrito. Zato Kitajska želi oblast nad Tibetom. A pustimo to…
  Iskanje krivca, grešnika, grešnega kozla…kako intenzivno se to dogaja povsod v lajfu…hm…že v družini se išče najšibkejši člen…pa v službah…skratka izjemno nevarno področje za ego, osebnost (?)…a izjemen izziv za dušo…ker ona si želi spoznati, da izvirnega greha pravzaprav ni, da grešnika ni, da krivca ni….da smo vsi eno…a kaj ko je to (še) tako težko…zato obstajajo(mo) lučke, da širimo to, kolikor se le da…zato ta blog, zato ta post…verjamem, da pooooočasi bomo odpirali tudi kakšne druge oči, ne le tiste vidne navzven…morda pa res obstaja (drugačen) evolucijski načrt človeštva…hm..?? :-)

 • Mojca, nikoli ne bi bilo mogoče popraviti stanja, če bi rabili toliko časa za odpravo kot kolikor časa smo živeli pod tem vzorcem. V končni fazi je vse kaj je potrebno le SEDANJI TRENUTEK, spodnja črta je to, da je le to rešitev. Ali povedano drugače, prepoznati glas v glavi in reakcije kot pogojene, niti ne bistven del mene.

 • Puščica je usmerjena stran od Boga – in zato zgreši cilj. Je usmerjena stran od ljubezni (kar Bog je: 1. Janezovo pismo 4:8 “Kdor ne ljubi, Boga ni spoznal, ker Bog je ljubezen” . . . in še malo naprej v 16. vrstici – “Bog je ljubezen, in kdor ostaja v ljubezni, ostaja zedinjen z Bogom in Bog ostaja zedinjen z njim”).

  Če hočemo torej ljubiti, moramo biti ves čas v spoznavanju Boga in biti ves čas z njim zedinjeni.

  Grešili (v tem pogledu), pa bomo ves čas – do konca življenja. Nihilistično? Realno!

  Sv. pismo v Rimljanom 7:15… pravi: “Tega namreč, kar delam, ne razumem. Saj tega kar želim ne delam, delam pa to, kar sovražim… 17: Toda ta, ki zdaj to dela, nisem več jaz, temveč greh, ki prebiva v meni… in 19: Dobrega namreč, kar želim delati, ne delam, temveč slabo, česar ne želim, prav to počnem. 20: Če pa delam to, česar ne želim Potem tega ne delam več jaz, temveč greh, ki prebiva v meni… (ego?)

  Rešitev je seveda v Kristusu, kot pravi v 25.v.: Bogu naj gre hvala po Jezusu Kristusu… in v 8:10, 11 – “In če je Kristus zedinjen z vami, je telo zaradi greha sicer res mrtvo, toda duh zaradi pravičnosti pomeni življenje. Če torej duh njega, ki je Jezusa obudil od mrtvih, prebiva v vas, bo ta, ki je Kristusa Jezusa obudil od mrtvih, tudi vaše umrljivo telo oživil po svojem duhu, ki prebiva v vas”.

  Kaj bi torej lahko bil pomen izvirnega greha?

  Odpad od Božjega vodstva. Neposlušnost in upor božjemu odobravanju. Nepokornost ustvarjenega svojemu ustvarjalcu…

  Greh je povzročil v upornem prvem paru nepopolnost, izbrala sta to, raje kot večno življenje pod božjim okriljem,kjer bi lahko meje raja širila preko cele zemlje, napolnila zemljo s svojimi potomci. Če ne bi grešila, bi lahko živela večno, to jima je namreč bog obljubil, kot lahko razberemo v Genezi, 2:17: “A od drevesa spoznanja dobrega in hudega, od tega ne jej… Zakaj? ker: “TISTI DAN, KO BOŠ JEDEL OD NJEGA, GOTOVO ZAPADEŠ SMRTI”!

  Če torej ne bi jedla od tega drevesa (če bi poslušnost in pokornost Bogu ohranila) Bi ŽIVELA VEČNO na rajski zemlji. In s tem tudi vsi potomci – torej mi.

  Zaradi izvirnega greha potemtakem delamo narobe, ker smo podedovali tisto, kar sta nam Prastarša zapustila. Mi zato nismo odgovorni. Torej se nam dogaja krivica.

  Za to krivico popraviti, je bilo treba v smislu pravičnosti plačati. In potrebna je bila seveda fer odkupnina. (nakazano v postavi z ‘oko za oko, zob za zob’) To bi lahko plačal samo popoln človek. Kar Sveto pismo pravi za Jezusa. Popoln, ker je bil spočet ne od človeškega očeta, ampak od Duhovnega, popolnega. Po semenu se prenaša vse, tudi nepopolnost… Po duhu spočet (kaj je za Boga, ki je ustvaril cel svet in vse kar je na njem narediti tako stvar??) je bil popoln, lahko bi živel še danes… kaj vse bi ustvaril in bil… A se je žrtvoval za ODKUP. Da bi po njem živeli tudi mi. Večno. Na rajski zemlji. Za kaj takega je bila potrebna velika ljubezen. Sam je rekel v Janezovem Ev. 15:13 – “Nihče nima večje ljubezni od te, da da življenje svoje za svoje prijatelje”.

  Ljubezen premaga greh in smrt, svoj in drugih. Z drugimi besedami – Bog premaga greh in smrt..

  Pozdrav, Renato

 • Renato, z Biblijo je majhen problem; namreč 80 % tega besedila je bilo po nalogu nekega cesarja namenoma ponarejeno.Ponarejal je sv. HIERONIM,ki je bil rojen v okolici Postojne, ni pa bil slovenec… dogajalo pa se je okrog leta 500…. Vse tvoje obširno poznavanje tega korpusa moraš zato postaviti pod vprašaj in se zelo potruditi, da bi tam znotraj našel nepotvorjeno resnico.

 • Moj pogled, Igor, Moj pogled…

  Konfrontacija je vedno zaželjena :-D In na anonimneže ne dam toliko kot bi morda moral. Sicer je pa za različnimi ‘ponarejevalci’ biblije, kot npr. katoliško cerkvijo, cesarjem Konstantinom in drugimi v zgodovini, ali bi lahko bolje rekel PRED njimi, ostala bogata zapuščina zelooo starejših zvitkov in druge vrste zapisov, ki datirajo dolgo pred 500 ali 400 pred njimi. Najstarejši zapiski, najdeni z arheološkimi izkopavanji in naključno so zelo stari. Npr. delček Markovega evangelija iz leta 57 n.š. Vedeti moramo tudi, da Svetega pisma, kot ga imamo danes sestavljenega, NISO naredili po zapisih svetega Hieronima. Upoštevalo se je vse najdbe, veliko starejšega datuma…

  Mar Bog nima moči, da bi SVOJ zapis za ljudi ohranil v taki obliki kot sam želi?

  Jaz osebno sem pač prepričan v to . . .

  Pa ne gre za moje mnenje ali tvoje mnenje. Vsi imamo izkušnje. Moja je taka, tvoja je taka. Izkušnje se lahko dopolnjujejo… in bi se morale… tako lahko bogatimo svoje spoznavanje… Jaz prejmem nekaj duhovno vrednega od tebe, ti prejmeš nekaj vrednega od mene.

  Npr. postaviš 3 ljudi z zavezanimi očmi pred slona. Naročiš jim naj ga opišejo. Prvi bo prijel za rep in ga bo opisal kot ‘Sam rep ga je’. Drugi bo zadel ob nogo, in bo rekel da je kot steber. Tretji pa bo naletel na trup. Ta bi lahko rekel da je to nekaj ogromnega kot zid…

  Zaradi tega še ne moremo reči da kdo od teh laže. Prvič – imajo zavezane oči. drugič – ne vidijo celote… Si pa lahko predstavljam kako bi se zaradi tega med seboj (BREZVEZE sicer) prepirali. Ja, jaz sem to videl in me ne moreš prepričati. Ne, jaz sem videl to, in ti mene ne moreš prepričati. Kaj vidva, jaz sem videl pa to… ha.. kdo ima pa zdaj prav?…

  Kot mi, ki ne vidimo celote… pa si upamo zagotovo in za sto procentno trditi, da je naš pogled na svet – edini pravilen, in da se ostali ŽE MORAJO motiti.

  Živela konfrontacija! In živelo odprtost duha za sprejemanje novih idej.

  Igor, zaželjeno bi bilo, da bi navedel tudi vir pisanja, da se v to tako kategorično trditev, še ostali z branjem kaj prepričamo…
  Morda nisi videl trupa, ali nog, ali repa?

 • Pozdrav torej od anonimneža ! Glej, kolikor jaz vem, je po nalogu cesarja Konstantina, ki je bil rojen nekje blizu Kruševca v Srbiji,Hieronim sestavil vse zapise, ki so bili do takrat na voljo v zgodbo, kot jo poznamo danes in po njegovem diktatu 80 % korpusa ponaredil in priredil za uporabo oblasti, ki je potem lahko na tej osnovi izkoriščala nevedno ljudstvo za svoje projekte na način, kot ga poznamo še danes vsi v tej krščanski zgodbi.
  Vira o tem sta pa dva : prvi je http://www.universelles-leben.net,kjer lahkp najdeš slovensko različico strani.
  Stran pripada GABRIELLI WITTEK,ki v WÜRZBURGU sprejema in predaja sporočila Boga & Jezusa ter piše knjige po njunem diktatu, ki so za razliko od vseh drugih 100% točne (recimo, tako zelo znana knjiga kot je “A Course On Miracles” ni točna cca 30% ! Problem je v tistih, ki kanalizirajo in niso sposobni vsega sprejeti in predati naprej v taki obliki, kot so dobili, zaradi lastnih karmičnih zavor in blokad… potem se pa v cel proces na neki točki vključi lahko še tema in imamo naenkrat opravka s polresnicami in namernimi zavajanji).

  Drugi vir, pa je direkten- V LJ. obstoja nekdo, ki bolj ali manj redno, vsak teden sprejema sporočila od Jezusa, Boga, Marije,Mihaela,Sv.Frančiška…. skratka od vseh, ki jih mi poznamo kot svete.In za Biblijo sem tako imel priložnost enkrat pobarati Jezusa kako je s tem in odgovor je bil tak, kot si ga že prebral.
  Enak je bil glede Kurza o Čudežih.Enak je bil glede Lorberja in njegovih knjig… ko sem pa vprašal za Koran, je bil pa odgovor tak, da so muslimani svojo Biblijo ponaredili še bistveno bolj kot pa mi svojo ….

  S to skupino je tako – vsak lahko pride in vsak, absolutno vsak je povabljen.Vendar vsak ne more priti, ker je vibracija tako močna, da običajen “lightworker” (ki tako ali tako obvlada sedenje na dveh stolih) tega preprosto ne prenese…Dogaja se ob četrtkih(če ne odpade), traja od 19.30-21.00h, prispevek pa je 2.5 eu.
  Če ti striže z denarjem, je zastonj.Najprej je malce pogovora, potem je meditacija in nazadnje se lahko vpraša, ponavadi Jezusa, karkoli.In kakršno je vprašanje, tak je vedno tudi odgovor- s tem, da neumnih vprašanj ni… taka vprašanja preprosto ne obstajajo.

 • Hvala za odgovor. Bom prečekiral.
  Osebno verjamem, in tudi na podlagi lastnih izkušenj ob udejanjanju svetopisemskih modrosti, da sveto pismo drži svojo verodostojnost. Zakaj? Ker se v praksi izvajana modrost iz Sv. pisma obnese. Največ pa gotovo pomenijo osebne izkušnje. Vsaj meni. ‘Prepričajte se in kar je dobro obdržite’, pravi apostol Pavel. Če Bog ni mogel poskrbeti, da se NJEGOVA beseda ohrani, potem je odgovoren on. Vendar kot rečeno… verjamem da je Sv. pismo danes še vedno uporabno, kot takrat ko je bilo spisano.

  Si ga ti dobro preučil oz. ga še preučuješ? Si preučil tudi arheološke najdbe, ki potrjujejo, da so današnji zapisi v Sv. pismu še vedno taki, kot so bili v 1. st. n.š., ko je Jezus bil na zemlji? Ali veš, da obstajajo?

  Pa še praktična vrednost Sv. pisma: Si poskusil v svoj vsakdan vnesti njegovo modrost?
  Si se vprašal ‘Ali ni mogoče, da svarilo, ki je v pismu zelo jasno – da se bodo v zadnjih časih pojavljali mnogi, ki bodo učili lažne nauke, in od svetega pisma in Boga odvračali poslušalce… da jih odvrnejo od Boga in njegove modrosti? Ali ni možno da Satan vpliva tudi na take, današnje ‘kanale’?
  Jaz sem previden, do vseh teh novih ‘virov božjih izrekov… Zakaj? Lahko bi se zgodilo, da se za tem skrivajo Satan in njegovi demoni… In povzročajo zmedo ter nesoglasja med ljudmi, ki iščejo ‘čisto božjo modrost’. Si pa upam preverjati. Mogoče kdaj, ko bom manj (ne le pristrižen) ‘obrit’ z denarjem uletim do LJ.

  Vsekakor vem, da lahko delujemo modro, če upoštevamo božja načela, izražena za ljudi v Sv. pismu.

  Ni moj namen kogarkoli prepričevati… Vsak bi se moral sam prepričati, tako da vnaša božjo modrost v svoje življenje. Da se da, je jasno. Da je težje, kot samo reči: “To bom delal od zdaj naprej” – tudi.
  Povem pa moje verovanje oz. prepričanje, ki izhaja iz moje izkušnje.

  Lep pozdrav v duhu ljubezni

 • 20 % Biblije je seveda še danes enako uporabno v smislu tega, kar je govoril Jezus in za kar se je zavzemal.
  ( In ti si jih uspel izbrskati !)

  80% Biblije pa je enako še danes uporabno v smislu tega, za kar se zavzema Vatikan, Katoliška Cerkev, Iluminati, Britanska Kraljica in seveda njihov Veliki Šef,SANATANA, vladar teme tukaj na Zemlji, ki kampira pod puščavo Gobi na Kitajskem.Ta cerkev ni Božja in tu je razlog, zakaj je namenoma priredila svete spise in jih priredila za okvir, ki ga danes poznamo kot svet neizprosnega drvenja za uspehom in denarjem ne glede na ceno, ki jo je za to treba plačati nazadnje z zdravjem svojega srca in ostalih organov našega fizičnega telesa.

  Ni poanta te zgodbe na Zemlji v tem, da Bog ne bi mogel ohraniti svoje besede jasne in čiste.To bi lahko naredil… vendar ni, ker je za to imel utemeljen razlog.Sam dobro veš, da vedno, kadar stojiš na soncu, tvoje telo v NATANČNO nasprotno smer na tla meče svojo senco.In v tej senci je “catch 22” cele zgodbe z vladavino teme na Zemlji.Cela zgodba se na Zemlji vleče že cca. 1.300.000.000 let in je po zadnjem potopu Atlantide dosegla svoj evolucijski klimax z Drugo Svetovno Vojno… Takrat je bilo tako hudo (pa čeprav se zelo verjetno skoraj nihče na Zemlji tega ni zavedal), da ni veliko manjkalo, pa bi Zemlja umrla kot planet in se na ta način anihilirala “ad absolutum”! Zdaj, v teh časih, pa se znova ponavlja Atlantida: zopet so tu računalniki,čipi,digitalne kode,varnostne kamere,sateliti in tajna orožja,ki povzročajo vremenske katastrofe
  po celem planetu… smo tik pred izbruhom tretje svetovne vojne, ki se bo tolkla z atomskimi bombami, kar je vse samo ponovitev podobne vojne med Lemurijo in Atlantido, ki sta se tolkli s termonuklearnimi bombami… (ostanki Mohenjo Dara v Indiji,v kompletu preliti s steklom,so recimo iz tega časa).

  Skratka : bistvo te zgodbe so ravno ti masakri, ki so se skozi vso zgodovino vlekli kot RDEČA NIT (dobesedno!) in so vedno znova prinašali samo bolečino, trpljenje, bolezni in smrt med ljudi in med bitja narave.

  Smisel vsega tega trpljenja je v tem, da se na ta način najhitreje lahko katerakoli duša, ki ne pozna ljubezni ne tako,ne drugače,nauči in spozna, kaj je to.Namreč, kaj je to srce in kaj je ljubezen je nekaj, kar vse duše v tem našem vesolju sploh ne poznajo… in večina duš, ki je ta hip inkarnirana v človeških telesih na Zemlji tega “koncepta” ne pozna.(So pač živele v telesih, kjer čustvenega telesa-in s tem srca-sploh ni bilo!).

  Na ta način je celotno trpljenje dobilo svoj globok duhovni smisel.Pa ne samo za te duše, tudi za vse ostale, ki so se ujele v past svobodne volje in v zakon setve in žetve.

  Več o tem si preberi sam na : http://www.thenewearth.org. Čisto spodaj boš na levi strani našel črno piko in za njo bo pisalo “The Return Of Light”, razodetja Boga Kreatorja Horusa.
  BOŠ zelo globoko dihal, ko boš to bral.Šokantno branje.

  Moja romanca s Svetim Pismom je bila bolj kratke sorte.Nekako me ni potegnilo. Ko sem pa izvedel od Jezusa to o ponarejanju, me je pa čisto minilo, da bi se mučil z njim.Za apokrifne zapiske sicer vem, vendar me to ne zanima toliko kot tebe… da tebe to tako zelo zanima, pa razumem, ker si očitno na to uglašen in preko tega najlažje dojemaš in razločuješ plevel od pšenice.To je pač tvoja pot in če tebi to ustreza ti pač ustreza.Tu napake ni …. in kot vidim, ti zelo dobro gre ! Tu te je treba pohvaliti !

  Pot nazaj k Bogu ni stvar teorije in znanja, pač pa je izključno stvar SPOZNANJA in zgolj gole PRAKSE.
  Drugače to ni možno oziroma je sploh nemogoče. Vse, kar šteje, so samo praktične izkušnje iz ene same Velike Vaje: Ali vse, kar te doleti sprejemaš z ljubeznijo ali s sovraštvom? Dan za dnem, sekundo za sekundo, brez milosti in usmiljenja, seveda pa s svojo popolnoma svobodno voljo odločanja za eno ali za drugo.(Celotno katoliško leporečje o Bogu je v resnici široka, teoretično izjemno lepo tlakovana, direktna pot v pekel in v temo !).

  Če boš kdaj uletel v Lj, mi prej sporoči, da ti povem, kje to je: si pa vabljen, brez dvoma, z veseljem !!

  To o lažnih prerokih drži.Zato je treba biti previden.Ko boš bral Gabriello, boš bral 100% stvari, potem se boš pa že sam odločil, ali ti to ustreza, ali ti ne.Z resnico je namreč velik križ; tisti hip, ko začne rušiti po dolgem in poprek vse naše napačne predstave in vzorce obnašanje, to vedno zelo boli.Vendar samo na začetku.Kasneje to vedno mine in smo ji potem toliko bolj hvaležni za bolečo operacijo.

  Poglej si še odgovore v rubriki WACHOWSKI.Tam boš našel še kak naslov…

  Tudi tebi lep pozdrav v duhu Božje Bezpogojne Ljubezni.

Leave a Reply