Trinitas II ~ denar je energija, čutni užitki, minimalistično življenje

denar je energija, tako pravijo, oni. “In kot energija denar ni ne slab ne dober.” Se ne bi strinjal, denar, trenutno takšen kot je, je manifestacija temnih sil, že v samih temeljih. Kdor gledal kakšen dokumentarec na temo denarja (money as debt npr), mu/ji je to jasno.
  Kot energija, gre denar od množice v roke peščice ljudi, ki nato tega denarja/energije ne vračajo nazaj, ampak ga uporabijo za kopičenje moči in tekmovanje z drugimi, ki so ravno tako množici pokradli denar (pod najfinejšimi pretvezami). Takšen ignorantski odnos “elit” pripelje do uničenja tako njih samih, kot degradacije množice. Primeri slavnih in uspešnih ljudi. Ali pa plemstva, ki ni vedelo kaj počne in so se šli vojne, spletkarstva, zapeljevanja, izdaje, so se nažirali,… ljudje pa, od koder so dobili hrano in vso podporo, pa na robu preživetja..
  Torej, da, denar je energija. Tako kot elite na materialnem nivoju srkajo denar od ljudstva, tako na bolj subtilnih nivojih srkajo energijo; čustveno, mentalno in tudi duhovno/dušno.
 

čutni užitki ali križarska vojna zoper vegane? ne da se mi spuščati in na široko razlagati vsej svojih vidikov, ker zahteva preveč energije in ne vem, če je smiselno… Bi pa rekel, če malo priredim Jungovo izjavo, da “bo človek naredil vse, ne glede na to kako absurdno je, da živi in zaščiti svoje leno, uživaško življenje”. Ker Bog je svojemu izbranemu ljudstvu lepo zapovedal, kaj smejo početi in česa ne smejo početi, kaj lahko jedo in kaj ne smejo jesti. Med drugimi smiselnimi prepovedi, kasneje pride na vrsto tudi prepoved uživanja svinjine! (Leviticus 11) Islam tudi prepoveduje uživanje svinjine! Le lenobni Rimljani, so si nekako izmislili (oz. priredili), ko so prevzeli krščanstvo, da sta Jezus in Pavel dovolila uživati vse po vrsti – kar je vzeto iz konteksta (večinoma se sklicujejo na apostolska dela 10).
  Pomeni le to, da je težko videti preko materialnega sveta, preko telesa, preko mesa, preko hrane in čutnih užitkov, in tako so dovolili jesti vse, brez kakšnih resnih zapovedi in prepovedi (načeloma je požrešnost eden od 7ih glavnih grehov). In to kar imamo danes, je le nadgradnja te mentalitete.. Ni pomembno kaj jemo, dokler je dobrega okusa.. in industrija/marketing to nevednost zelo rada izkorišča..
 

minimalistično življenje;
odvažanje odpadkov v naravo –>
ne odvažati odpadkov v naravo, ampak na smetišča –>
(reciklaža) ne odvažati odpadkov na smetišča, vendar je potrebno čim več reciklirati –>
(ekološko, etično) tudi reciklaža ni dovolj, potrebno je kupovati kvalitetne izdelke –>
(minimalistično življenje) vse to je že v redu, ampak najprej se je potrebno prepričati, ali določene reči sploh potrebujemo, potrebno je živeti s čim manj stvarmi.
   En takšen primer minimalističnega življenja je to, da ima človek (moški ali ženska) pobrite lase; ker potem gre manj sredstev za pranje las, manj vode in šampona se porabi, in ne vem kaj še vse…
  Ali pa to, kar spodbujajo določeni ekološko usmerjeni dokumentarci (preberete komentarje, npr earth 2100); da je potrebno ljudi strpati v mesta, ker “smo tako ali tako največja nesnaga tega planeta in bi bilo za planet in vse boljše, da nas ne bi bilo!” Kako že pravi tisti rek, “spremenite se ali umrite”. Očitno smo ta spremenite se čisto pozabili oz. predpostavljamo, da je to nemogoče, zato ne ostane nič drugega, kot da umremo. Superca!…
  Zatorej, ne minimalistično življenje, ampak sveto življenje, življenje po zapovedih, življenje po Evangeliju, življenje v skladu z Etiko, življenje v skladu z Resnico! Živite svoje poslanstvo, naredite, tisto, za kar ste bili ustvarjeni, kar vam je Bog položil v srce/dušo/globljo_naravo (ne mislim tu na uživancijo in posvetna poželenja).. Kajti notranje stanje zavesti posledično ustvari zunanji svet. Še enkrat več tolle.
 

2 Responses to “Trinitas II ~ denar je energija, čutni užitki, minimalistično življenje”


 • želela sem ti nekaj poslati a je blo zavrnjeno. Ker nimam dostopa do prave orginalne strani, je tu video posnetek del(več) jean pierra, ki ga prebere ženska.
  http://www.youtube.com/user/giselefrederich#p/u/4/atlIYJGw04c
  ( pisal je o tem kako prelepo je biti s bogom)

  Cenim to kar govoriš, da naj sledimo srcu, poslanstvu. Vendar pa mislim da se poslanstvo konstantno širi in je posledica tega, kadar se odcepimo od Boga.Takrat se manifesirajo stvari, ki jih danes vidiš: neravnovesje zemlje, neenakomerno porazdeljena sredstva. To se vidi kar že nekaj časa. In kaj je to? Le dokaz, da ljudje niso dolgo časa sledili svojemu poslanstvu, se pridružili Bogu, ki prebiva v prečudovitem svetu(ja svetu, ki ga trenutno ne vidijo, vendar obstaja- do njega pa pridemo z vero, upanjem in zaupanjem in kar jaz čutim kot izredno pomembno- z odpovedjo ideje, kako bi stvari morale potekati!)
  Npr. jaz mislim, da ni važno ali recikliraš, ali si umivaš lase s pesticidi- to nima nikakršnjega pomena- vse je le v pomenu, ki predpišeš dejanjim. Ljudje se bolno držimo ideje, da se moramo skupaj strinjati, kaj je prav ali narobe, vendar kar je najpomembnejše je, da se strinjamo s svojim bogom- on nam vedno šepeta… le poslušajmo njegovo milino, dobroto, ljubezen. Vse kar je resnično in si bi morali prizadevati je pri njem.

 • Nja.. s tem da moraš izjemno paziti, da je ta “tvoj bog” Edini Resnični Bog, oziroma če je kakšen angel, da je služabnik Pravičnega Boga. Ker bogov imaš malo morje.. in niso vsi lepi, čeprav se včlasih pretvarjajo da so.. “Tu je potrebna je modrost.”

  Video se mi zdi mal neprizemljen. Nekako takole: ta ženska vidi vse hudo na svetu, jo boli -> hoče narediti nekaj dobrega, a se pretegne v svoji dobroti. Bolečino prekrije z dobroto, tako da ta dobrota ne izhaja iz njenega notranjega Bistva, ampak iz ravni nad bolečino. Zato je ta dobrota izumetničena.
    Res je, naša prava narava je Božanskost, ampak pot do Božanskosti je skozi bolečino, da jo z močjo Luči/Ljubezni/Resnice raztopimo.. tedaj Dobrota sama sije, ker ni več bolečine (in naposled ignorance), ki bi ji preprečila sijaj, in takrat ta Dobrota postane Božanska in lahko dobesedno (če bi bilo potrebno), spremeni srebro v zlato.

  Neka takšna inspiracija, ki je zelo konkretna in iz globine je tale ali pa tale.

  bodi pozdravljena.
  L

Leave a Reply