Troje vprašanj za preverjanje realnosti

(reality check (questions)) Kje ste, kakšna so vaša stališča, prepričanja, vrednote, pogledi na svet, kakšni so vaši pogledi v prihodnost, vizije, aspiracije,…. Katera so tista področja in reči, za katere ste najbolj/najgloblje prepričani, da je vanje vredno vlagati svoj trud in energijo.
Lahko papir in svinčnik, ali meditativni položaj in vizualizacija.

!Pazite! Prihodnost ne obstaja; torej ko mislite, ko se vživite v miselno predstavo, jo živite, jo živite v sedanjosti, kot da bi bila resnična (in resnična zares je – čeprav (za enkrat) zgolj v umu).
 

a) imate le še 7 dni življenja v tem telesu, kako jih boste preživeli?
Ali, da ne bomo tako tragični – če se že bojite odhoda iz telesa, tukaj imenovanega smrt – le še 7 dni boste živeli v zdajšnjem okolju, potem boste odšli na “drugi konec sveta”, kjer bodo boljši pogoji za udejanjanje vaših interesov, in verjetno se ne boste več vrnili (vsaj ne fizično in predvsem ne za dlje časa); prav tako ne bo nobena možnost ohranitve stikov preko e-maila, telefona, navadne pošte,..
Kaj boste počeli, kaj boste povedali družini in prijateljem, kaj boste še naredite, preden jih za zmeraj (bolj ali manj) zapustite? Bi mogoče teden podaljšali na dva ali tri, z morebitno možnostjo ponovnega podaljšanja ~ ker je še toliko NUJNIH reči za narediti, za povedati? Katere so te reči?
 

b) “zadeli ste na loteriji” (ali kje drugje), neomejene količine denarja, lahko si kupite vse, kar je z denarjem možno kupiti (kar, če smo iskreni, ni ravno veliko).
Kako zapravljate ta denar? Kako poteka vaše življenje? Kaj delate in imate v načrtu narediti zase, za druge. Kako preživljate ves ta prosti čas?
 

c) zamislite si, živite večno; vaše telo se je zmožno samodejno pozdraviti (neprimerno hitreje kot sedaj), ne starate se (vse celice telesa se že sedaj v 7ih letih zamenjajo), ste v najboljših letih, tako vaše misli kot vaše telo deluje optimalno (karkoli si že pod tem pojmom predstavljate). Na telo niste priklenjeni, lahko ga zapustite kadar želite, in prevzamete drugo telo/obleko (kajti človek je “spirit”/duh, duhovno bitje) na drugi lokaciji, lahko tudi na drugem planetu in kot že odrasla oseba, po želji. Nikamor torej niste fizično priklenjeni.
Kaj počnete? V kakšni družbi živite? Kako izražate svojo kreativno energijo? Kako uporabljate in razvijate svoje talente? Katere svoje sposobnosti krepite? Katere so tiste vrednote, po katerih živite?
 
 

Se torej te vrednote in pogledi razlikujejo od sedanjih? Zakaj, čemu? Kaj jih naredi drugačne?

Bi mogoče kaj od tega lahko že sedaj udejanjili v praksi – čeprav v veliko manjši meri?
Bi lahko naredili danes en korak ali dva v smeri svojih vizij, da bi mogoče tam nekoč lahko tudi živeli? Čeprav bi za to potrebovali 20 let, ali pa morda prihodnje življenje?
Bi se bilo tudi v tem primeru vredno boriti, vredno postavljati temelje? (Duhovne, mentalne, čustvene; in fizične, če ne drugega, kot v oporo prejšnjim trem.)
 
 

0 Responses to “Troje vprašanj za preverjanje realnosti”


  • No Comments

Leave a Reply