Še vedno v zaporu

Če živite v zaporu, [zgodbica Ujeti lev, npr.] ste na pravi poti, če si skušate življenje v zaporu narediti udobno in mogoče celo uspešno in – s strani paznikov – hvale vredno? Čeprav morate zaradi tega izdati svojo dušo, izdati Resnico, izdati svoje zapornike in živeti življenje laži, prevar, prebrisanosti, zaničevanje ostalih zapornikov, življenje perverzij, požrtij,.. (ne glede na to kako dobro je zamaskirano in prepleskano z na videz čistimi barvami). To imenujete uspeh?….

Zapora bo enkrat konec, enkrat se bo zrušil; prišli bodo osvoboditelji (pravzaprav so tik pred vrati) in vas rešili vam pomagali pri pobegu iz zapora, pri razgradnji zapora (prišli bodo tudi navidezni osvoboditelji [Zgodba tvojega suženjstva, npr.], zato bodite na preži) – kako se boste počutili takrat? Boste veseli ali jih boste celo zasovražili, ker so vam pokvarili udobno in uspešno zaporniško življenje? Boste “šli z njimi” (ne nujno na drug planet), novim izzivom naproti, ali raje ostali v svoji dobro poznani kletki (ki je kot prvo mentalne/emocionalne narave)?

[Veliki inkvizitor oz. Bill Hicks, Just a Ride: “Shut him up! I’ve got a lot invested in this ride, shut him up! Look at my furrows of worry, look at my big bank account, and my family – it has to be real!”
“Utišajte ga! veliko imam investiranega v to vožnjo, utišajte ga! poglejte moje gube zaradi skrbi, poglejte moj velik bančni račun in mojo družino – to mora biti resnično!”]
Le vožnja je, ali še boljše; le zapor je, in enkrat ga bo konec.. (s precej truda in prizadevanj in “odrekanj” in iskanja in trkanja in..)
 

Matrix, Morpheous: “It’s the QUEST-ION that drives us.”
VPRAŠANJE je tisto, ki nas žene naprej.
(quest… “iskanje, prizadevanje; preiskava”; oz. iskanje nečesa pomembnega
knightly quest… viteški pohod, iskanje svetega Grala)
 

0 Responses to “Še vedno v zaporu”


  • No Comments

Leave a Reply