Archive for the 'Matrica' Category

David Icke at Oxford Union (2009)

Tole predavanje je eno boljših; morda tudi zaradi tega, ker je Icke govoril v Oxfordu (akademska sfera in podobno):

david-icke--oxford-union-2009
youtube.com/watch?v=d88yEAZ_zKM
 

Nekaj slik iz prezentacije (za malo širši izbor glej tu):

David Icke at Oxford Union 2009 - An error does not become truth by reason or multiplied propagation, nor does truth become error because nobody will see it. by Mahatma Gandhi

David Icke at Oxford Union 2009 - Positions of power - Illuminati power pyramid

David Icke at Oxford Union 2009 - get back into your free speech zone!.. before you have and accident

David Icke at Oxford Union 2009 - children hypnossis

David Icke at Oxford Union 2009 - body0s imune system as computer0s antivirus program

David Icke at Oxford Union 2009 - There is no path to peace. Peace is the path. by Mahatma Gandhi

David Icke at Oxford Union 2009 - Courage is an inner resolution to go forward despite obstacles;
Cowardice is submissive surrender to circumstances.
Courage breeds creativity; Cowardice represses fear and is mastered by it.
Cowardice asks the question, is it safe?
Expediency ask the question, is it politic?
Vanity asks the question, is it popular?
But conscience ask the question, is it right? 
And there comes a time when we must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but one must take it because it is right. by Martin Luther King Jr.

 
 

nič ni sveto, razen…

Opažam:

Dandanes posvetnemu človeku nič ni (več) sveto,
razen njemu lastne norosti.

 
baraka(1992)-fast-and-slow

‘Baraka (1992) – fast… and slow’ (youtube, gdrlmn1)
glej tudi: ‘Society – You Crazy Breed‘ (youtube, DieDicken)

 

19 Sodba pa je v tem, da je prišla luč na svet
in so ljudje bolj ljubili temo kakor luč,
kajti njihova dela so bila hudobna.

20 Kdor namreč dela húdo,
sovraži luč in ne pride k luči,
da se ne bi pokazala njegova dela.

~ Evangelij po Janezu, 1,19-20

Naš boj se bije proti:

GuidoReni-stMichael_Rome1636

10 Sicer pa zajemajte moč v Gospodu in njegovi mogočnosti. 11 Nadeníte si celotno božjo bojno opremo, da se boste mogli upirati zvijačam, ki jih bo pletel hudič. 12 Zakaj naš boj se ne bije proti krvi in mesu, ampak proti vladarstvom, proti oblastem, proti gospodovalcem tega mračnega sveta, proti zlohotnim duhovnim silam pod nebesnim oblokom. 13 Zato sezite po božji bojni opremi, tako da se boste mogli ob hudem dnevu upreti, vse premagati in v boju obstati. 14 Stojte torej prepasani okoli ledij z resnico, oblečeni v oklep pravice 15 in z nogami, obutimi v pripravljenost, da oznanjate evangelij miru. 16 Predvsem pa vzemite ščit vere; z njim boste mogli pogasiti vse ognjene puščice hudobnega duha. 17 Vzemite tudi čelado zveličanja in meč duha, kar je božja beseda. 18 Ob vsaki priložnosti molíte v duhu z vsakršnimi molitvami in prošnjami. V ta namen čujte z vso vztrajnostjo in molíte za vse svete.
~ sv. Pavel, pismo Efežanom 6,10-18

Niti ne toliko proti “krvi in mesu”, ne toliko proti konkretnim ljudem in osebam (čeprav se je z njimi pogosto potrebno spoprijeti/boriti), ampak predvsem proti zlohotni miselnosti, proti temeljni pokvarjenosti, proti egoizmu, kratkoglednosti, nevednosti, aroganci, hinavščini, manipulativnosti,.. Proti “silam”, ki takšen način delovanja podpirajo in podpihujejo.
 

Verjetno so v Matrix-u (1999) s tem mislili podobno:
Matrix is a system‘ (youtube video youtube.com/watch?v=6h5o7-BLsLs)

Neo, matrica je sistem. Ta SISTEM je naš sovražnik. Ampak ko si znotraj, ko pogledaš naokoli, kaj vidiš? Poslovneže, učitelje, odvetnike, tesarje,.. prav te ume ljudi, katere skušamo osvoboditi. Ampak dokler tega ne storimo, so ti ljudje še vedno del tega sistema in zaradi tega so naši sovražniki. Moraš razumeti, da večina teh ljudi ni pripravljena, da jih odklopimo. In mnogi so tako inertni/leni/okorni, tako brezupno so odvisni od sistema, da se bodo borili, da bi ga zaščitili.

 

Za bruhat III – Oposames ali ‘Tag der Arbeit’ (1934)

(na hitro objavljam tole zgovorno slikco; nisem kaj dosti raziskal) (danes objavil ‘crow‘)

“Oposames” bi rekel David Icke. “Opo” kot opozicija, “same” kot enaki; v prevodu torej opozicija ‘enakih’ oz. ‘navidezna opozicija’.

tag_der_arbeit_1934
 

Starejši NWO filmi

Starejši globalistični oz. NWO (New World Order) filmi. Izredno primerni za današnji čas. Presenečajo me te stare letnice – 1930 in 1936. — Ne smemo pa tudi pozabiti, da je Huxley napisal ‘Krasni novi svet’ (Brave New World) že leta 1931; George Orwell svoji ‘1984’ in ‘Živalska farma’ malo kasneje, leta 1949 in 1945. (V tem času je nastal tudi Hobit, 1937, mogoče kot protiutež tem težnjam.) Gre seveda za precej dodelane konkretizacije določene miselnosti, ki (verjetno) obstaja vse od časa prvih velikih osvajalcev: zavladati celotnemu svetu. — Je pa to težko storiti, če so ljudje svobodni, zato jih je potrebno zasužnjiti; miselnost izražena v zgoraj omenjenih knjigah (Hobit izvzet) in npr v Fahrenheit (1966).

Torej, filmi vredni ogleda:

* Metropolis (1930); nemi film. Izmučeni delavci čakajo na posrednika, nekoga, ki bo razumel tako njih kot tudi vladajoče ljudi. Mirno in potrpežljivo čakajo, prerokinja pravi, da je čas zelo blizu. A tik pred zdajci se pojavi lažna prerokinja, in delavce nagovori k nasilnemu uporu, razbijanju in uničevanju.
 

* Things to Come (1936!!! torej 3 leta pred drugo svetovno vojno); o tridesetletni vojni; opustošenju, boleznim in lokalnim šerifom, ki so sledili; ter o plemenitih globalistih imenovanih “Wings Over the World” (Krila, ki prežemajo svet), ki so se zavzemali za konec vojskovanja, konec lokalnim/državnim oblastnikom, in skušali vse združiti pod eno streho.
 

* Fahrenheit 451 (1966); požarov ni več, gasilci ne gasijo ognja, ampak zažigajo knjige! Prepovedano je branje knjig, ker branje knjig človeka naredi anti-socialnega. Prikaz totalitarnega režima in banalnosti človeških odnosov.
 

* The Man Who Would Be King (1975; John Huston); dva zelo sposobna in malo prismojena prostozidarja (tedaj mlada igralca, verjetno tudi dejansko prostozidarja (oz še kaj višje), s kasnejšim velikim vplivom v filmski industriji: Sean Connery in Michael Caine. Igra še en znani igralec, Christopher Plummer) se odločita, da bi rada postala kralja, da se postavita Britanski kraljici po robu, zato se odpravita v Kafiristan (dobesedno naj bi ime pomenilo ‘dežela poganov/nevernikov/infidel-ov). To je pokrajna/dežela, ki je od vseh pozabljena in precej nedostopna, zato idealen prostor za takšen projekt. S seboj prineseta nekaj pušk, pomagata lokalnemu plemenu, in po spletu sreče vsa plemena združita pod eno zastavo; enega od prostozidarjev, Daniel Dravot-a (Sean Connery), v prvem boju puščica zadane v srce, vendar ga ne ubije, ker je ravno zadela njegov osebek, zato ga domačini smatrajo za boga. Izkaže se, da so v tej deželi prostozidarji že bili, Aleksandar Veliki ali kot ga domačini kličejo, “Sikander”, in ta je obljubil ponovno vrnitev. Torej, ta dva prostozidarja naj bi to bila. … Film poln prostozidarskih simbolov in ideologije.
 

* ‘Queimada’ oz. ‘Burn!’ oz. ‘Otok v plamenih’ (1969, Gillo Pontecorvo (Italija)); ta je bolj anti-NWO, saj prikazuje grotesknost sodobne civilizacije in z njo povezanega zasužnjevanja dežel “tretjega sveta”. (Pred časom bil na HRT.) Zgodba se odvija na nekem otoku, kamor so naselili afričane za suženjsko delo na plantažah sladkorja.
— Na začetku filma britanec William Walker, “agent provocateur” (to je “agent policije ali kakšne druge entitete, ki deluje podtalno, njegova naloga pa je, da nasprotno stran prepriča, da stori ilegalno dejanje”!!!; v današnjem času bi lahko temu rekli tudi “economic hit man”) prepriča upornike, da naj se borijo proti okupaciji s strani Protugalcev in za svobodno državo, jim priskrbi tudi orožje ter za boljšo voljo in da lažje pozabijo na skrbi, alkohol. — Na koncu filma, pa ta isti agent vodi vojaško akcijo proti tem upornikom, ker se kot “svobodna” država niso poklonili sedaj britansko naklonjeni imperialni/industrialni volji. (Srbija & Miloševič (?), Egipt & Mubarak (?), itd, itd… glej še: Profesionalni revolucionarji).
— Na drugi strani pa W.W. industrialcem razloži, zakaj je v njihovem interesu, da ta otok, postane samostojna država. Namreč, s sužnjem je veliko dela (tako kot z lastno ženo); zanj si odgovoren, potrebno mu je zagotoviti streho nad glavo, hrano, oblačila, itd.. Medtem ko si “svoboden” človek vse to sam priskrbi, plačaš mu njegove le usluge (tako kot prostitutki), in ko je posel opravljen, imaš mir pred njim.
— glavni upornik, José Dolores, se ne da, dojev je bistvo tega podtalnega delovanja, in se ne pusti ponovno pretentati. Da ga ujamejo, morajo imperialisti zažgati celoten otok (zato takšen alternativni naslov). In tudi ko ga ujamejo, ne nasede njihovim ukanam: namreč, agent W.W. ga skuša prepričati, da bi pobegnil in si izboril svobodo, a to le z namenom, da bi umrl kot strahopetec, in ne kot heroj.

“Če ti kdo nekdo drug zagotovi svobodo, to ni svoboda. Svoboda je nekaj, kar si moraš ti, ti sam, izboriti.”

“Če ti kdo nekdo drug zagotovi svobodo, to ni svoboda.
Svoboda je nekaj, kar si moraš ti, ti sam, izboriti.”
~ José Dolores

Na koncu, svojemu sodržavljanu, ki je deluje v vojski na strani imperija, José pravi (01:40:35):

José Dolores: “Ampak, kljub temu, prej ali slej me bodo ubili.”
vojak: “Mogoče ne, general. Mogoče vas bodo pustili živeti.”
José: “Če me pustijo živeti, to pomeni, da njim ustreza. In če to njim ustreza, potem meni ustreza, da umrem.”
vojak: “Zakaj?”
José: “Zato ker lovec pusti sokola živeti le takrat, ko potrebuje vabo, ali če hoče, da zanj lovi. Sokol je sicer živ, vendar je v kletki.”
vojak: “Ampak, čez nekaj časa, vas bodo mogoče spustili.”
José: “Ne, mali vojak. Stvari ne potekajo tako, prijatelj. Če ti nekdo drug zagotovi svobodo, to ni svoboda. Svoboda je nekaj, kar si moraš ti, ti sam, izboriti. (“If a man gives you freedom, it is not freedom. Freedom is something you, you alone, must take.”) Ali razumeš?”
vojak: (odkima)
José: “No, nekega dne boš, saj tvoje razmišljanje poteka v pravi smeri.”

in tudi:
(01:49:44) “Civilizacija pripada belemu človeku. A kakšna civilizacija in kako dolgo.” — se ne bi mogel bolj strinjati!

 

Adam Weishaupt ~ Zakon Petic

Najbolj zanimivo zaradi 4. (birokracija) in 5. stopnje (posledice) – precej točno opiše trenutno dogajanje; moč zakonov, nemoč in otopelost ljudi. Koliko je to ali ni od Adam Weishaupt-a ne vem, je pa interpretacija Bill Schnoebelen-a precej na mestu – vsaj 4. in 5. točke…
  Celoten proces niti ni nujno da je slab – no, možno ga je seveda zlorabiti. A nič ni narobe, če bomo živeli v skladu z naravo, in hkrati imeli visoko razvito tehnologijo (predvsem notranjo) – kar naj bi bil (po mojem mnenju) globlji namen tega procesa..
 

adam_weishaupt

Blog foundingfather1776 na wordpress.com:

Adam Weishaupt je menil, da se vse zgodi v serijah po pet. Človeška zgodovina, tako je menil, se odvija v ciklu s petimi stopnjami: (1) KAOS, začetna točka vseh družb. Povezana je, v Weishauptovem umu, s kultom boginje v antičnih časih; posebno čaščenje Lilith, Eirs, Diane ali Kali. (2) RAZDOR, kjer se pojavi vladajoči razred in prevzame nadzor. To obdobje je Weishaupt povezal s čaščenjem Marduk-a ali Osiris. (3) ZMEDA, kjer bodo ljudje poizkušali obnoviti razmerje med dvema prevladujočima si silama. To povezuje z otroškim bogom Lokijem ali Horusom ali neke vrste hudičem. (4) BIROKRACIJA, posledica neuspeha na 3. stopnji. Duhovna praznina, kjer ne bo priznano nobeno božanstvo. Ljudje ne morejo vzdržati te praznine in pobegnejo v fantazijo, droge ali norost. Med tem časom se začne razpad srednjega razreda. (5) POSLEDICA, kjer družba IMPLODIRA in se zopet znajde v kaosu. Birokracija se sesuje pod lastno težo in stvari so izven nadzora. Sedaj ponovno vlada čarovnija in narava, in cikel je v pripravi, da se začne ponovno, odtod moto prostozidarjev Scottish Rite 32: “red iz kaosa” (ordo ab chao).

 

ali v besedah Bill Schnoebelen-a, predavanje “Exposing the Illuminati From Within“, [prvi del; 1 ura, 2 minute], prosti prevod:

Naslednje kar se je zgodilo je to, da je prišel Grand Orient (1773), to je najbolj zlobna, proti-krščanska oblika prostozidarstva, ki obstaja danes. Le nekaj let po tem (1776), 1. maja, kar je veliki satanistični praznik, je gospod po imenu Adam Weishaupt ustanovil skupino, po imenu llluminati. O tem bomo veliko govorili v naslednjih minutah, kajti to je moderni izvir zarote. To je ta gospod, in kot sem rekel, ime mu je Adam Weishaupt, bil je profesor, šolan pri jezuitih, v Cannon Law, v Ingolstadt univerzi, na Bavarskem. In dobil je idejo, da bi bilo krasno imeti združbo znotraj združbe prostozidarsta, ki bi delovala v namen ukinitve monarhije cerkve in družine in pripeljala ljudi nazaj v čudovito stanje čistega poganstva. Tako da je skupaj sestavil čarobno pijačo in skupaj je zmešal štiri različne reči: islamski misticizem in čarovnijo, jezuitske tehnike nadzorovanja uma (mind control), prostozidarske skrivnosti nesmrtnosti in z drogami povzročena spremenjena stanja zavesti. (…)

[3.37] Adam Weishaupt je imel načrt, imel je svetovni nazor. Menil je, da zgodovina poteka po določenih ciklih in verjel je, da če lahko ujame te cikle, mu bo to omogočilo, da bo vladal svetu. Zgodovino je videl razdeljeno v pet stopenj. To je poimenoval Zakon petic (The Law of Fives): kaos (chaos, Verwirrung), razdor (discord, Zweitracht), zmeda (confusion, Unordnung), birokracija (bureaucracy, Beamtenherrschaft) in posledica (aftermath, Grummet). In tako naj bi delovalo:

V (1) KAOSU (chaos, Verwirrung), je stanje, kateremu bi danes rekli poganstvo; kjer ste divjak podoben Rusoju, se sprehajate po gozdu, nabirate zelišča, objemate drevesa – Al Gore bi to oboževal. Pomeni, da ste čarovnica. In častite mati boginjo in vse je srečno in veselo in taralalalala. Ni odveč reči, da to ne more trajati večno.

(2) [RAZDOR (discord, Zweitracht)]; V to stanje Eden-a (raj) pride kača, s to razliko, da je kači v tem primeru ime Jehova. In Jehova s seboj prinese zlobni kult MONOTEIZMA. Monoteizem je prepričanje, da je le eden resničen živi Bog. To verjamejo židje, to verjamejo kristjani, to verjamejo celo muslimani. Vendar to je diametralno nasprotje poganstvu. In zaradi tega pogani tako močno sovražijo kristjane, ker mi vztrajamo, da imamo le mi edino pravo pot. (..) Kar se zgodi je, da zlobni monoteist, po Adam Weishauptu, zatre srečne pogane in od njih zahteva, da se držijo PRAVIL. Morali so prenehati kaditi travo, morali so prenehati častiti lažne bogove; odvzeli so jim vso ZABAVO. In to je povzročilo veliko RAZPRTIJ in veliko zmede, ker so pogani hoteli vse to početi, ker je bilo zabavno. In to je povzročilo, da je nastopila tretja faza,

(3) ZMEDA (confusion, Unordnung). In to se je zgodilo zaradi tega, ker je monoteist moral ugotoviti razlog, zakaj ti neumni pogani, še vedno nočejo upoštevati pravil, in tako je izumil idejo o HUDIČU. Hudič je tisti, ki jih odvrača od tega. Poizkušali so vnesti predstavo o hudiču, da bi razložili njihove probleme, a to ni delovalo. Sinteza tretje stopnje je propadla in to nas prinese do četrte stopnje,

[!!!] (4) BIROKRACIJE (bureaucracy, Beamtenherrschaft); zagotovo nihče od nas ne ve kaj to pomeni. Kaj imamo tu, je ta filozofija, da moramo vse pazljivo slediti, ker je navaden človek, to ste vi in jaz, NEUMEN. Neumen kot hlod. Niti iz svoje spalne srajce ne moremo, brez da bi nam vlada pomagala, ali ni tako? Tako da, vse do potankosti nadzorujejo. Kot varuška; poskrbite za to, poskrbite za ono, naredite to, izpolnite ta obrazec,.. Pravzaprav sem prebral zanimiv primer takšne mentalitete. [Tipičen primer Američanov, kjer nekdo toži podjetje, ker je uporabil izdelek na nek čuden način in se poškodoval; “morali bi imeti nalepko na tem izdelku, ki izrecno prepoveduje takšno početje”. In seveda, zmaga ter dobi odškodnino.] Zaradi tega ima vse kar kupite danes petdeset opozorilnih znakov, ker vlada ravna z nami kot imamo vsi sposobnosti povprečnega otroka. In zaradi tega smo FRUSTRIRANI, postanemo ODTUJENI, in točno to je Adam Weishaupt želel. Ker ko so ljudje frustrirani in odtujeni, kaj počnejo? Začno kaditi travo, začnejo piti prekomerne količine alkohola, zatekajo se v FANTAZIJE: kot so Vojna zvezd ali Star Trek ali ljubezenske nanizanke ali romantične novele ali karkoli že je. In kot posledico tega, večina ljudi konča poneumljenih, v umskih bolnicah. To začne razjedati srednji sloj, in seveda, srednji sloj je vir vsega kapitala. Družba tako posledično ostane brez denarja, razen če ne začnete s ponarejati, kar se seveda dogaja danes. In kar se zgodi je, da se celotni sistem ZRUŠI pod LASTNO TEŽO [!!!] in končamo s

(5) POSLEDICAMI (aftermath, Grummet); kjer celoten sistem nekako IMPLODIRA in zapade v poslednji kaos, in nato ponovno začnemo cikel; s srečnimi pogani. S to razliko, da tokrat srečnim poganom vlada presvetljeni filozofski kralj, imenovan Adam Weishaupt. [9.32]

ordoabchao

[Ordo ab chao, iz kaosa v red; enostavno povedano, umetno ustvarite krizo in potem predstavite rešitev te krize, ki seveda zajema še več birokracije in vpletanja vlade in nenadoma imate zaradi birokratov še bolj omejeno svobodo. In to je zamisel zadaj za celotnim načrtom Illuminatov.

Adam Weishaupt je imel vse pripravljeno za izvedbo svojega načrta, vendar naj bi leta 1785 strela zadela njegovega/njihovega (Illuminati) kurirja Lanze-ja (nekateri povezujejo to z Božjo intervencijo) in policija je zasegla dokumente, jih dešifrirala in aretirala kogar je dobila v roke. [vir]

 

P.S. Kar neprestano ponavljam – več zakonov ne bo rešilo ničesar. Oz. ali ni ravno ta velika količina zapisanih zakonov dodaten dokaz, da je nekaj narobe? Ali naj ne bi bile večina teh reči samoumevnih? Mora nekdo res s prepovedjo nekaj prepovedati in izvajati nadzor, da živimo po “zdravi pameti” (karkoli že to pomeni)?
In vso to birokracijo in kretenizme, ki jo spremljajo, je nekdo predvidel/opazil že pred več kot 200-timi leti – neverjetno, res.!.!…

P.S.S. !Pomnite! Illuminati so bili tisti, ki do zrušili monarhije, cerkveno avtoriteto in avtoriteto družine. Ne z namenom, da bi ljudi osvobodili, ampak z namenom, da bi jih še dodatno zasužnjili! In danes ti isti rušijo države in njihove politike ter na svoj mlin speljejo sicer na začetku iskrene proteste, z namenom ukinitvijo suverenih držav in da bodo lahko celemu kontinentu vladali z enega centralnega sistema.
  Hočem reči naslednje: če ste proti sedanjemu sistemu, še ne pomeni, da se borite proti “illuminatom” oz. miselnosti, ki jo poosebljajo; to je: brezskrbno/neodgovorno/tuti-fruti, navidez svobodno, satanistično/materialistično/ateistično/posvetno življenje.

P.S.S.S. Bill Schnoebelen ima veliko koristnih informacij, pa vendar je potrebno biti pazljiv; iz istega predavanja, 1.28.00, satanističen znak – mislim da. Tako da je verjetno neke vrste dvojni agent.
 

dokumentarec: Kymatica

po dolgem času gledal nekaj odlomkov Kymatice (2009; spodaj hrvaški podnapisi). Avtorji tega dokumentarca – ‘Ben: Stewart’ & kompanija; talismanicidols.org – so pred tem naredili tudi Esoteric Agendo (super predvsem zaključek) in kasneje še Ungrip (pravna podlaga za neupoštevanje (zatiralske) zakonodaje); kakor se spominjam kar fletni dokumentarci.

Tako kot je človek psihično/duhovno bitje in ne materialno, tako kot ta materialni svet ne obstaja ampak je zgolj vibracija z izredno visoko frekvenco, kar daje občutek trdnosti; tako tudi problemi tega sveta niso materialni, ampak so duhovni/psihični! Učenja, ki tega ne upoštevajo so – najmanj kar lahko rečem – nepopolna.
 


 

Začetek:

“Evolucija je izraz, ki definira le en organizem, in to je Jaz (the Self). Jaz [z veliko] je Vesolje, Jaz je alfa in Omega, Bog, Neskončnost, in to je edina “stvar” [thing; reč, stvar, predmet, stvor; ali ne obstaja nobena bolj splošna beseda? In drugič: thing = stvar; think = misliti, razmišljati], ki se razvija, in mi smo vsi del tega Jaza. Nič ne gre skozi proces evolucije samo po sebi ali brez direktne podpore celote. Ko razmišljate o tem, da je tam ta vladajoča elita, ta skrita roka zadaj za zaveso, ki vodi planet v uničenje, ko mislite, da je konec blizu, Apokalipsa, Armagedon, in ko mislite, da smo kot vrsta pogubljeni… Niso oni tisti, ki so to povzročili, ampak ti/vi. In zaradi zelo dobrega razloga… Razvijaš/te se. Nehaj/te obsojati vsakogar in vse ostalo. Nehaj/te paničariti glede globalne tiranije in naravnih katastrof in bodi/te pozoren/ni, kajti svet ti/vam hoče nekaj povedati; govori ti/vam kaj točno je narobe s teboj/z vami in kako to popraviti [oziroma… ta “in kako to popraviti”, s tem se ravno ne bi strinjal. Kajti kako to popraviti zahteva modrost/inteligenco, ki presega obstoječe znanje – tisti slavni oz. mnogokrat uporabljeni citat A.Einsteina: “Problemov ni mogoče rešiti s stopnjo zavesti, katera je te probleme ustvarila.” – tega pa v svetu ni moč najti; odtod nuja po duhovni Poti oz. religioznosti.].

Ne iščite na tujem ozemlju, ampak ozrite se navznoter, kajti v notranjem človeku biva resnica. ~ Sveti Avguštin

Vsaka od velikih [organiziranih] religij v svojem nauku govori o notranjem vodstvu… o Kristusovem Duhu, [Svetem Duhu], Atmanu, Bogu znotraj. ~ Kristina M. Comstock

 

poglavje.psiha (34.22):

Carl Jung je [ponovno] odkril, da obstaja kolektivno nezavedno, ki je povezano z vsemi ljudmi. To pomeni, da si celotno človeštvo deli en sam um. To je razvidno v svetu skozi mitologijo in simbole, študije o morfo-genetskem polju [Dr. Rupert Sheldrake] in skozi kineziološko znanost. Kolektiv je globalni primer nezavednega uma človeškega telesa, kjer si bilijone celic deli podoben signal. Parazit, ki ga imenujemo “lažni ego”, za svoj obstoj potrebuje nenehen dotok substance. Hrana, gorivo, in katerakoli druga oblika substance je energija. Človeška zavest je elektro-magnetno polje energije. Ko je ta potencial energije koristno uporabljen, izpusti kinetično energijo, katera potem hrani lažni ego. Takšen scenarij se odvija v najmanjših zajedavskih organizmih, in vse do kolektivnega organizma imenovanega “Človeštvo”. Parazit bo izpustil kemikalije, katere bodo v gostitelju povzročile hrepenenje po substanci, katero parazit potrebuje za svoje preživetje. Toliko časa kot je gostitelj nezaveden (živi v nevednosti), bo hranil parazita in stradal samega sebe. Na podoben način, je Willhelm Reich izjavil, da celotna družba trpi za psihozo, ki je posledica naših sestradanih organskih bioloških impulzov. Trdil je, da zatiranje seksualne energije podpira moč cerkve, katera ima zelo globoke korenine v izkoriščanih množicah, preko seksualne nestrpnosti in krivde. Splodi bojazljivost nasproti avtoriteti in pritrdi otroke na njihove starše [kar ni nujno, da je vedno slabo]. To se odraža v odrasli osebi, ko je pokorna državni oblasti/avtoriteti in kapitalističnemu izkoriščanju. Paralizira kritične intelektualne moči zatiranih množic, kajti porabi/požre/zapravi (consume) večji del biološke energije. In končno, omrtviči neomahljiv razvoj kreativnih funkcij in smatra za nemogoče kakršne koli inspiracije po človeški svobodi. Na ta način prevladujoči ekonomski sistem, v katerem lahko posamezniki na zelo enostaven način vladajo množicam, postane zakoreninjen v psihičnih strukturah zatirancev. Kar je Reich pokazal v tem močnem citatu je to, da se bo na kolektivnem nivoju zatiranje naravnih funkcij, najsi bo to biološke, duhovne ali emocionalne, da se bo to odražalo v nenormalnem odzivu, v fizični bolezni. Ta bolezen (illness) ali bolezen (disease) je odsevana v množicah skozi kolektivno nezavedno preko epidemije. Človeštvo je okuženo z nezmožnostjo biti svobodno. Kar pomeni, da ljudje in množice nimajo zmožnosti, da bi vladali/upravljali (govern) sami s seboj na psihičnem nivoju, in to se udejanji/manifestira na makrokozmosu kot vlade in organizirane religijske moči. Tako na stežaj odpremo vrata, naša nacionalna in posamezna, vsakomur in vsemu.

Vstopite neslavni vladarji Zemlje, očaki/patriarhi civilizacije, v politično, družbeno, ekonomsko in duhovno diktatorstvo, v psihično tiranijo.

Enostavna bolezen znotraj naše psihe – pomanjkanje odgovornosti in zanikanje osnovnih človeških svoboščin – je ustvarila pot vsaki tiraniji, ki je kadarkoli vladala ljudem na tem planetu. Človeštvo je ujeto v krog strahu, apatije in sovraštva. Ti človeški instinkti poganjajo hierarhične politične sisteme in birokracije, ki pogostoma omejijo osnovno človeško pravico zasledovati srečo [no, jaz bi rekel raje, da je osnovna človekova pravica – ali bolje rečeno dolžnost – živeti odgovorno življenje in si prizadevati za Resnico]. Družba, ki je osnovana na strahu, apatiji in sovraštvu ustanovi sistem/sestavo/ustroj/omrežje kateri temeljno vpliva na srečo posameznika. Zatre/potlači/zaduši/prepreči razvoj posameznika in vzdržuje cikličen vedenjski vzorec nadvladanja in podrejenosti ter vzdržuje razredno družbo, ki sloni na neresničnih idealih. [!!!!!!]Ampak ti opresivni tirani, katere množice demonizirajo, niso nič kaj drugačni od nas. Pravzaprav, oni so eno z nami. V knjigi “Prerok” Khalil Gibran-a poetično izjavi:

Pravim vam, tako kot se ne moreta svetnik in pravičnik povzdigniti preko najvišjega, kar je v vsakem izmed vas, ravno tako pokvarjeni in slabotni ne morejo pasti nižje kot najnižje, ki je ravno tako v vas samih.

Vsak izmed nas ima zmožnost, da zagreši najstrašnejši greh ali pokaže najlepši izraz sočutja do sočloveka. To je prava definicija/označba/določitev bolezni, znotraj psihe in duše človeka. Kajti ne bojujemo se zoper duha in kri, ampak proti principalnosti, proti močem, proti vladarjem teme tega sveta, proti duhovni pokvarjenosti na visokih mestih. Pomislite na katerikoli pozicijo moči, za katero mislite, da je nad vami: kraljeve družine, vladni voditelji, Združeni Narodi, finančne organizacije, korporativni monopoli in medijska božanstva. Vsi ti so obrazi lažnega ega. So le fizični nastop naše lastne bolezni. Zahtevajo našo lastno sodelovanje, našo zavestno energijo, da preživijo. Kajti brez našega sodelovanja, brez da jih hranimo s substanco sokrivde (complicity) [in vsem ostalim: strahom, sovraštvom, apatijo, prelaganjem odgovornosti, nezmožnostjo vladati samemu sebi,.. ], oni stradajo. Njihovo prvobitno bistvo je odvisno od naše želje, da nam nekdo vlada.[/!!!!!!] In tipičen pokazatelj današnje bolezni človeštva je naše zavestno zanikanje [, ignoranca, zaslepljevanje samega sebe; ali Revolver (2005): “Nekaj je v tebi, česar ne poznaš. Nekaj, kar boš [celo samemu sebi] zanikal, da sploh obstaja, dokler ni [skoraj] prepozno, da bi karkoli naredil glede tega.”] lastne bolezni.

konec.poglavje.psiha (40.04)
 

2012 po domače

(da uporabim to tako popularno letnico)

Čas nekako ne obstaja, je iluzija/slepilo naše realnosti/dimenzije/kompaktnosti/planeta. Tudi, če rečemo, da obstaja, ne moremo mimo dejstva, da je močno SUBJEKTIVEN; štos preko e-pošte, ‘relativnost časa’:

V postelji:
– Pogledaš na uro: 6.00
– Pogledaš čez 5 minut: 6.45 !!

V službi/šoli:
– Pogledaš na uro: 14.00
– Pogledaš čez 20 minut: 14.01 !!

 

Slišati je, da se “čas pospešuje”; več se da narediti v enem dnevu, daljšo razdaljo prepotovati, več je reči, katere je potrebno vedeti, da je človek na tekočem; nove in nove vse bolj napredne teorije na vseh področjih, knjige, članki, intervjuji, resničnostni šovi, športno dogajanje, odmevni dogodki doma in po svetu,.. dolgov, položnic, propadlih podjetij, revnih ljudi,… človek lahko hitreje napreduje, hitreje dojame Resnico, ji je bližji, laž je vse bolj očitna,,.. Vsega je čedalje več, hitreje je možno doseči, hitreje nas doseže; tako dobro kot slabo.
 

Čas ni resničen, je pa resnična frekvenca/vibracija, in ravno tako je slišati (in čutiti), da se vibracija planeta dviguje; vstop v novo dimenzijo, 2012 in okoli ter ostalo. Dvigovanje frekvence pa pomeni, da je več je Luči, Svetlobe, Resnice, Modrosti, Radosti, Iskrenosti,…
Ker je tega čedalje več, je čedalje manj prostora za temo/laž, ki je vsa ta tisočletja (vsaj 5 jih je) vladala temu planetu. “Moj” občutek o tem času v katerem živimo, o 2012, “koncu sveta” in podobnem je: tema ve, da ji je čas tukaj štet, in da je kmalu ne bo več, zato poizkuša izkoristiti še svoje zadnje dneve in izrabiti svojo moč čim boljše, da si bo nabrala čim več energije, torej jo čim več pobrala ljudem. Zato vsa ta panika, strah, tempirane in potencirane krize, ekonomska, socialna in na vseh ostalih področjih, ki vse kričijo, “brez nas vam živeti ni”, “brez naših bank in institucij boste zgnili”,.. In ravno tako veliko slepil; šovi, športni dogodki, evro-vizije (vizija, haha), trač novice,…
Ker se jim čas izteka, se skušajo pokazati tudi kot osvoboditelji. Maitreya na primer, ki ne prinaša čisto nič Resnice, ampak nasprotno, in – ne vem če je to povezano – navidezna/hologramska/’in tudi malo manj’ (npr. tajni projekti) invazija letečih krožnikov in “nezemljanov”. In verjetno nas nas bodo potem vlade/korporacije zaščitile in naredile vse v naše dobro, tako da nam bodo vzeli/pokradli še več pravic in svoboščin in nas še bolj omrtvičili – povečali svojo moč. Pod lažno osvoboditev spadajo tudi ti s strani podmladkov elit vodeni množični protesti (čeprav niso bili oni pobudniki – zato so potrebovali nekaj časa, da je prišlo v medije), ki bojda celo zahtevajo svetovno centralno banko; nekako v stilu že dobro poznanega brain-wash gesla, “da se takšna kriza ne bo ponovila nikoli več”.
 

Resnica je, Resnice bo še več, Resnica bo na koncu prevladala, ampak malo bo potrebno še “počakati” (kar pomeni, nadaljevati s pripravami, živeti Resnico kolikor je možno), da tema/laž izpoje svojo vladavino do konca. Zato se ne dajte premotiti in ne obupajte, četudi je na trenutke izredno hudo; predvsem pa ne prodajte svoje duše, čeprav se zdi, da se vse okoli vas podira in da je tema močnejša.
 

Začetek gorja; Jezus, Matejev evangelij 24,3-14

3 Ko pa je sedèl na Oljski gori, so stopili k njemu učenci in ga na samem vprašali: »Povej nam, kdaj bo to in kakšno znamenje bo napovedovalo tvoj prihod in dovršitev sveta?« 4 Jezus jim je odgovoril: »Glejte, da vas kdo ne premoti! 5 Veliko jih bo namreč nastopilo pod mojim imenom in bodo govorili: ‘Jaz sem Kristus,’ tako da bodo mnoge zbegali. 6 Slišali pa boste o vojnah in novice o vojskovanjih; glejte, da se ne daste zbegati! Vse to se namreč mora zgoditi, vendar to še ne bo dovršitev. 7 Vstal bo narod zoper narod, država zoper državo. Lakota in potresi bodo na raznih krajih, 8 vendar bo vse to kakor začetek porodnih bolečin. 9 Takrat vas bodo izročali mučenju in vas bodo morili. Vsi narodi vas bodo sovražili zaradi mojega imena. 10 Veliko jih bo takrat klonilo. Izdajali bodo drug drugega in se sovražili. 11 Nastopilo bo veliko lažnih prerokov in bodo mnoge premotili. 12 Ker bo krivica narasla, bo ljubezen pri mnogih ugasnila. 13 Kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen. 14 In ta evangelij kraljestva bodo oznanjali po vsem svetu v pričevanje vsem narodom, in takrat pride dovršitev.«

 

P.S. Kot že nekdo od znanih “inspiratorjev” je rekel, “človeštvo sploh še ni začelo živeti, pa naj bi se že končalo”.
Drži, drži,.. Vse kar se bo končalo je vladavina laži, to pa ne pomeni, da mora zaradi tega vse življenje na zemlji izumreti.
 

Še vedno v zaporu

Če živite v zaporu, [zgodbica Ujeti lev, npr.] ste na pravi poti, če si skušate življenje v zaporu narediti udobno in mogoče celo uspešno in – s strani paznikov – hvale vredno? Čeprav morate zaradi tega izdati svojo dušo, izdati Resnico, izdati svoje zapornike in živeti življenje laži, prevar, prebrisanosti, zaničevanje ostalih zapornikov, življenje perverzij, požrtij,.. (ne glede na to kako dobro je zamaskirano in prepleskano z na videz čistimi barvami). To imenujete uspeh?….

Zapora bo enkrat konec, enkrat se bo zrušil; prišli bodo osvoboditelji (pravzaprav so tik pred vrati) in vas rešili vam pomagali pri pobegu iz zapora, pri razgradnji zapora (prišli bodo tudi navidezni osvoboditelji [Zgodba tvojega suženjstva, npr.], zato bodite na preži) – kako se boste počutili takrat? Boste veseli ali jih boste celo zasovražili, ker so vam pokvarili udobno in uspešno zaporniško življenje? Boste “šli z njimi” (ne nujno na drug planet), novim izzivom naproti, ali raje ostali v svoji dobro poznani kletki (ki je kot prvo mentalne/emocionalne narave)?

[Veliki inkvizitor oz. Bill Hicks, Just a Ride: “Shut him up! I’ve got a lot invested in this ride, shut him up! Look at my furrows of worry, look at my big bank account, and my family – it has to be real!”
“Utišajte ga! veliko imam investiranega v to vožnjo, utišajte ga! poglejte moje gube zaradi skrbi, poglejte moj velik bančni račun in mojo družino – to mora biti resnično!”]
Le vožnja je, ali še boljše; le zapor je, in enkrat ga bo konec.. (s precej truda in prizadevanj in “odrekanj” in iskanja in trkanja in..)
 

Matrix, Morpheous: “It’s the QUEST-ION that drives us.”
VPRAŠANJE je tisto, ki nas žene naprej.
(quest… “iskanje, prizadevanje; preiskava”; oz. iskanje nečesa pomembnega
knightly quest… viteški pohod, iskanje svetega Grala)
 

Trinitas IX ~ dokumentarci

(posodobljeno: 25. februar, 2012)

Že kar nekaj časa je minilo, od kar so se začela vsa ta raziskovanja glede alternativnega dogajanja v svetu, od kar so se začeli množično pojavljati predavanja, dokumentarci, intervjuji,.. Teh nekaj let pa tudi pomeni, da je večina boljših reči dosegljiva na internetnih video portalih (ne le na torrentih), še bolj pomembno je pa to, da je dosti dokumentarcev/predavanj/intervjujev PREVEDENIH. Če že niso prevedeni v slovenščino, so prevedeni v hrvaščino/srbščino — mlajši razumejo angleško, starejši srbo-hrvaško, tako da imamo v Sloveniji vse pokrito.

Torej, izgovorov za ignoranco je čedalje manj.
 
 

Aaron Russo (14. februar, 1943 – 24. Avgust, 2007), “America – From Freedom To Fascism” (2006) (Amerika od slobode do fašizma);

Amerika od slobode do fašizma (America – From Freedom To Fascism) from ckobalino on Vimeo.

Denarni sistem in davki (predvsem “income tax”). FED – ameriška centralna banka; dekret o ustanovitvi bil podpisan na nesrečen dan, 22. december, 1913, v času pred-božičnih praznikov, ko je bila večina kongresnikov bila doma. Malo nepazljivosti in evo.. Na podel način uzakonijo nepoštenost/krajo, potem pa se ti isti ljudje sklicujejo na zakonodajo.

(@50.20) Sistem ne prizanaša nikomur, zaradi prevelikih dolgov se je moral boksarski prvak
Joe Louis
(May 13, 1914 – April 12, 1981) pojavljati v kvizih, sprejemal je turiste v Las Vegas hotelu, postal je profesionalec v wrestlingu (v 50ih in 60ih letih – pri precej pozni starosti),.. Vse zato, da bi odplačal dolgove oz. davke , na denar, ki ga je prejel od boksarskih dvobojev, čeprav večino tega denarja ni videl oz. ga je doniral.
Nekako spominja na Orwella in Živalsko farmo (gledal risanko), ko je umrl konj, najbolj delavna in koristna žival, kako so prašiči (novi vladarji farme) njegovo smrt vzeli neosebno in jo celo izkoristili za to, da so pridigali o tem, kako je potrebno služiti skupnosti (katero so oni vodili in nadzorovali, kar pomeni, da so imeli prvi pravico do vseh virov in dobrih reči, ostanke so pa ostale živali dobile).
 
 

John Pilger, The War on democracy (2007)
; Obvezno za razumevanje naših politikov ter naših “svobodnih in neodvisnih” medijev.

Rat protiv demokratije (The War On Democracy) from ckobalino on Vimeo.

Na primer, v Venezueli, so bogataši, kateri imajo svoje vile v Miamiju, Florida, ZDA, vodili zelo agresivno medijsko kampanijo preko komercialnih televizijskih postaj proti Hugo Chavezu. Imajo vile doma, imajo vile v tujini, medtem ko večina živi v revščini.. in potem se čutijo ogrožene, če bodo imeli predsednika, ki ne bo podpiral njihovih razvad..
 
 

John Perkins, intervju, Confessions of an Economic Hit Man (knjiga izdana leta 2004) (ni preveden, je pa vseeno zelo v redu)

Klasika: “sex, money and power” (seks, denar in moč). Neke vrste novodobni korporacijski odposlanec, prva udarna sila korporacijskega imperija v državah tretjega sveta.. … … … Vidimo ga v mnogih dokumentarcih, med drugim v islandskem dokumentarcu ‘Dreamland (2009)’, ki je bil nekaj mesecev nazaj (maj 2011?) predvajan na RTVSLO1 – kako so Islandci namesto bank reševali ljudi.
 
 
 

Od odmevnih je preveden še npr. The Money Masters; če prav razumem, je prevod pripravila srbska skupina 52 ljudi. Hrvatje imajo oddajo Na robu znanosti (Na rubu znanosti), ob petkih na HRT1 okoli polnoči; med drugim so že večkrat gostili David Icke-ja. Dokaj spodbudno..

Nekaj dobrih praks na tem področju imamo tudi mi, na primer 4everlogic, s številnimi slovenskimi predavatelji in predavanji, ter theendgame984 z ravnokar/danes prevedenim/objavljenim The American Dream (Ameriške sanje).
 

Skratka.. raziskujte, iščite, oborožite se z znanjem in modrostjo, opazujte, analizirajte, primerjajte, povežite se s podobno mislečimi ljudmi,.. prakticirajte to v vsakdanjem življenju,.. Resnica je zunaj, resnica je znotraj – Resnica JE – še vedno, le prebiti/prebijati se je potrebno do nje. Tudi preko navidezne/lažne/wannabe resnice, ki je na žalost v zadnjem času prav tako zelo močna..
 

Transcend the FED, transcend the banks and transcend all they represent.
 

Izpoved ameriškega vojaka


 

Mike Prysner, veteran okupacije v Iraku

Zelo sem se trudil, da bi bil ponosen na svoje služenje v vojski, a sem lahko občutil le sramoto. Rasizem ni mogel več zamaskirati realnosti okupacije. To so ljudje, to so človeška bitja. Od takrat občutim krivdo, kadarkoli vidim starejšega moškega, kot tistega, ki ni mogel hoditi in smo ga vrgli na nosila in rekli iraški policiji, naj ga odpelje. Krivdo čutim kadarkoli vidim mater s svojimi otroki, kot tista, ki je histerično jokala, in kričala, da smo hujši kot Sadam (Husein), ko smo jo prisilili, da je zapustila svoj dom. Krivdo čutim kadarkoli vidim mlado deklico, kot tisto, ki sem jo zagrabil za roko in odvlekel na ulico. Rečeno nam je bilo, da se bojujemo s teroristi, a pravi terorist sem jaz, in pravi terorizem je ta okupacija.

Rasizem v vojski je bilo dolgo časa pomembno orodje, da opraviči uničenje in okupacijo druge države. Dolgo je bil uporabljen, da so opravičili ubijanje, izživljanje (?) in mučenje drugih ljudi. Rasizem je poglavitno orožje te vlade. Je bolj pomembno orožje kot puška, tank, bombnik ali vojna ladja. Bolj uničevalen je od ‘artillery shell’ ali uničevalca bunkerjev (bunker buster) ali rakete tomahavk. Res je, da je vlada ustvarila ta bojna sredstva in jih ima v lasti, so neškodljiva, če jih ne bi nihče uporabljal. Tisti, kateri nas pošiljajo v vojno, njim ni potrebno pritisniti na sprožilec ali ___. Ni jim potrebno bojevati vojne, njim je potrebno vojno le prodati. Potrebujejo javnost, katera je pripravljena poslati vojake na ta območja, potrebujejo vojake, ki so pripravljeni ubijati in biti ubiti brez vprašanja. Zapravijo milijone za eno samo bombo, a bomba postane orožje le takrat, ko je vojaška hierarhija pripravljena izvrševati ukaze in te bombe uporabiti. Kamorkoli na zemlji lahko pošljejo vojake, a vojna bo le takrat, če se bodo vojaki pripravljeni bojevati.

Vladajoči razred, milijarderji, ki imajo korist od človeškega trpljenja, skrbi le za širjenje svojega bogastva, s tem da nadzorujejo svetovno ekonomijo. Razumite, da njihova moč leži le v tem, da nas prepričajo, da so vojna, zatiranje in izkoriščanje v našem interesu. Razumejo, da je njihovo bogastvo odvisno od njihove zmožnosti, da nas, delovni razred, prepričajo, da umiramo, da lahko oni nadzorujejo trg tuje države. In prepričajo nas v umiranje in ubijanje na podlagi tega, da nam vcepijo v glavo nekakšno superiornost. Vojaki, mornarji, marinci, letalci, nimajo nobene koristi od te okupacije. Veliki večini ljudi živečih v ZDA, ta okupacija nič ne koristi. Ne le da nimamo nič za pridobiti, ampak zaradi tega trpimo še bolj. Izgubimo ude, __ in dajemo svoja življenja. Naše družine morajo gledati krste kako jih polagajo v zemljo. Milijoni v tej državi so brez zdravstvene oskrbe, služb ali dostopa do izobrazbe, medtem ko morajo gledati to vlado, kako zapravlja 450.000 milijonov dolarjev na dan za to okupacijo. (aplavz)

Revni in delavni ljudje v tej državi so poslani, da ubijejo revne in delavne ljudi v drugi državi in naredijo bogate še bogatejše. Brez rasizma so vojaki spoznali, da imajo več skupnega z iraškim ljudstvom kot z milijarderji, kateri nas pošiljajo v vojno. (aplavz)

V Iraku sem spravil družine na cesto, in ko pridem domov, prav tako vidim družine vržene na cesto. In to je tragedija in nepotrebno ____. Moramo se prebuditi in spoznati, da resnični sovražniki niso v neki oddaljeni deželi, niso ljudje katerih imen ne poznamo in ne razumemo njihove kulture. Sovražniki so ljudje , katere poznamo zelo dobro in katere lahko prepoznamo. Sovražnik je sistem, ki se vojskuje, kadar je to dobičkonosno. Sovražniki so direktorji, ki nas vržejo iz službe (?), ko je to dobičkonosno. So zdravstvene zavarovalnice, ki nam onemogočijo zdravstveno oskrbo, kadar je to dobičkonosno. So banke, ki nam pobirajo domove, ko je to dobičkonosno. Sovražniki niso 5000 milj stran, so tukaj doma. (…) (aplavz)

 

—– šele v juliju 2011 sem opazil, da je tudi slo prevod na youtube (od julija 2010) —-


 

Okultne moči

Rodili smo se v okolju, ki je prežet s Cerkvijo in vsemu kar je z njo povezano.

Pod pojmom duhovnost smo si že od nekdaj znali nekaj predstavljati, saj je naša kultura prežeta s katoliško cerkvijo. Smo pa veliko časa živeli v zakrnelosti, v otopelosti, nemoči.

Potem se še malo razmahne new age in nastopijo raznorazni učitelji, ki učijo meditacijo, dihalne vaje, hipnozo, sugestije, vizualizacijo, tehnike vodenja/manipulacije, psihologijo človeka, psihologijo množic,..

Stopili smo iz te zakrnelosti in nemoči, s temi vajami smo si pridobili nekaj moči, nekaj svobode, večji vpliv nad našim okoljem, smo tudi bolj uspešni pri športu, v službi, pri iskanju partnerja, vpliv v družbi in podobno.

Nekateri si pridobijo tudi darove kot so napovedovanje prihodnosti, vpogled v prejšnja življenja, branje z dlani, branje aure, telepatije, stika z angeli in ostalimi entitetami, delo z energijo,…
 

Nekaj teh sposobnosti in že mislijo, da so dosegli vse, da so duhovni, na visoki lestvici duhovnost.. Kakšna zmota! Kakšna zaslepljenost! Kakšen materializem! Te moči same po sebi nič ne pomenijo, nikakršno merilo duhovnosti niso! Nobeden resen Učitelj jih ne propagira.

Veste, tudi Satan/Lucifer ima te moči, tudi on lahko marsikaj naredi. Tudi on podeljuje kakšno od teh moči, zakaj da ne. Večja kot je moč, večja je zaslepljenost, več škode takšen človek naredi, več trpljenja je v svetu, več zabave imajo oni spodaj.

….

Marcel Messing, iz intervjuja Se bomo prebudili (Wij Worden Wakker):

Tega ni še nihče bolje opisal od Goetheja, ki je bil posvečen v določeno znanje. V svojem Faustu Goethe pokaže aroganco iskalca, ki na koncu na pomoč pokliče hudiča, Mephistofolesa, da bi mu pomagal razvozlati skrivnost življenja. Pogodbo ki jo z njim sklene, mora podpisati s krvjo. Skoraj nihče ne razume, kaj to pomeni. Pogodbo, ki jo sklenete s hudičem morate podpisati s krvjo. To isto opisujejo tudi sumerske glinene plošče. Če želite priti v stik z določenim znanjem – prepovedanim znanjem – potem morate podpisati pogodbo s hudičem. Tudi sumerske glinene plošče pišejo: “Padli Čuvarji so ljudi najprej naučili umetnosti bojevanja, magije in okultnega znanja.” Drugo, kar plošče opisujejo je, da so »Padli čuvarji« nameravali vpeljati funkcijo kraljev na zemlji. Zakaj imajo kraljevski rodovi toliko vpliva, toliko moči, zakaj jih ogovarjamo z »vaše visočanstvo« = »Enuma Eliš« = Oni od zgoraj, zakaj jih onikamo, zakaj obstaja v zvezi z njimi toliko obredov, zakaj so vsi tako bogati, zakaj se vozijo v zlatih kočijah in živijo v palačah, zakaj imajo vedno tako velik vpliv na vlad…

 

Pismo Galačanom, 5,16-26, Sadovi duha in dela mesa;

Pravim torej: Dajte se voditi duhu in nikar ne strezite poželenju mesa. Zakaj meso si želi, kar je zoper duha, duh pa, kar je zoper meso. Ta dva si namreč medsebojno nasprotujeta, tako da ne delate tega, kar bi hoteli. Toda če se daste voditi duhu, niste pod postavo. Sicer pa so dela mesa znana. To so: nečistovanje, nesramnost, razuzdanost, malikovanje, čaranje, sovraštvo, prepirljivost, ljubosumnost, jeza, častihlepnost, razprtije, strankarstvo, nevoščljivost, pijančevanje, žretje in kar je še takega. Glede tega vas vnaprej opozarjam, kakor sem vas že opozoril: tisti, ki počenjajo takšne stvari, ne bodo podedovali božjega kraljestva. Sad duha pa je: ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje. Zoper te stvari ni postave. Tisti, ki so Kristusovi, so križali svoje meso s strastmi in poželenji vred. Če živimo iz duha, tudi delajmo po duhu. Nikar ne iščimo prazne slave s tem, da drug drugega izzivamo in drug drugemu zavidamo.

 

Razodetje, 22,10-17

Potem mi je rekel: »Ne zapečati preroških besed, ki so v tej knjigi, zakaj čas je blizu.
   Kdor dela krivico, naj jo dela naprej, kdor je umazan, naj se omadežuje naprej, kdor je pravičen, naj vrši pravico naprej, in kdor je svet, naj se posvečuje naprej.
   Glej, pridem kmalu in z mano pride moje plačilo, da povrnem vsakomur po njegovih delih. Jaz sem Alfa in Omega. Prvi in Zadnji, začetek in konec.
   Blagor njim, ki perejo svoja oblačila, da bi imeli pravico do drevesa življenja in da bi smeli stopiti skozi vrata v mesto. Zunaj pa ostanejo psi in čarovniki, nečistniki in ubijalci, malikovalci in vsi, ki ljubijo laž in živijo iz nje!
   Jaz, Jezus, sem poslal svojega angela, da bi vam pričeval o tem glede Cerkvá. Jaz sem korenina Davidove rodovine, bleščeča jutranja zvezda.« In Duh in nevesta pravita: »Pridi!« In kdor posluša, naj reče: »Pridi!« In kdor je žejen, naj pride. Kdor hoče, naj zastonj zajame vodo življenja.

Dvoličnost, dvojni govor

Vsaka beseda ima več pomenov. Za vsakega pomeni določena beseda nekaj drugega. Odvisno od starosti, izobrazbe, spola, religije, hobijev,…Zame beseda “Bog” pomeni nekaj drugega, kot za ateista, in čisto neka drugega kot za katolika. Ravno tako beseda svoboda, mir, demokracija,..

Različne pomene pripisujemo besedam, jasno. Torej je tudi logično, da bodo bogati ljudje oz. za iste pojme imeli drugačne predstave, politiki drugačne od civilne družbe. Kako vemo, da za politike oz. top elite demokracija, svoboda govora, mir in podobne reči pomenijo čisto nekaj, kot za običajne državljane – po tem, kako delujejo. Enostavno. Hočeš videti kakšen človek je – opazuj njegovo delovanje izven uradne sfere, obnašanje, besede, kakšne rezultate prinaša njegovo početje. Nekje sem prebral misel, ki gre nekako takole, “če hočeš spoznati človeka, si oglej njegov dom”. Privatno življenje. Swami Vivekananda pravi nekaj podobnega: “Glejte človeka pri njegovih najobičajnejših opravilih; to so v resnici stvari, ki vam bodo razkrile pravi karakter velikega človeka.” Ne toliko poslušati besede in govorjenje in oddaje in javne nastope, ampak delovanje, kako implementirajo te reči. Govori o skromnosti, potem pa se obnašati ošabno in vzvišeno – očitno govor že ni bil iskren oz. ima skromnost zanj drugačen pomen kot za vas.
 

Za nazorno ilustracijo tega se je potrudil Media4Movement in interpretiral nedavni govor Hillary Clinton, 29. januarja (?), glede dogajanja v Egiptu. Mislim, da je to obvezen del sodobne izobrazbe.

Najprej prevod original govora, tako kot ga je bilo slišati:

Rada bi nekaj rekla o dogodkih v Egiptu.

Podrobno nadaljujemo z opazovanjem situacije. Globoko nas skrbi uporaba nasilja egiptovske policije in varnostnih sil proti protestnikom. In obračamo se na Egiptovsko vlado, da naredi vse kar je v njeni moči, da umiri varnostne sile. Hkrati bi se tudi protestniki morali vzdržati nasilja in se mirno izraziti.

Kot smo večkrat povedali, podpiramo univerzalne človeške pravice egiptovskih ljudi; vključno s pravico izražanja, povezovanja in zborovanja. Pozivamo Egiptovske oblasti, da dovolijo mirne proteste in da razveljavi neljube (?) korake, ki so jih naredili, ko so onemogočili komunikacije. Ti protesti nakazujejo na to, da so globoke zamere znotraj egiptovske družbe in egiptovska vlada mora razumeti, da nasilje ne bo odstranilo teh zamer.

Kot je Obama rekel včeraj, so reforme nujne za dobrobit Egipta. Egipt je dolgo bil pomemben partner Združenih držav na temo regionalnih vprašanj. Kot partner močno verjamemo, da se mora egipčanska vlada nemudoma sestati (engage)z egiptovskimi ljudmi in izpolni potrebne ekonomske, politične in socialne reforme. Nadaljujemo z opozarjanjem egiptovske vlade, kot to delamo z drugimi vladami v regiji; za nujnost reform in večjo odprtost in sodelovanje, da bo omogočilo boljšo prihodnost za vse.

Hočemo se povezati z egiptovskimi ljudmi in njihovimi vladami, da spoznajo njihove aspiracije, da živijo demokratično družbo, ki spoštuje osnovne človekove pravice.

Ko sem bila nedavno v regiji, sem se sestala z velikim številom skupin civilne družbe, in od njih slišala o idejah, ki jih imajo, za izboljšavo njihove države. Ljudje srednjega vzhoda, kot ljudje povsod, iščejo priložnost da prispevajo in da imajo vlogo pri oblikovanju odločitev, ki vplivajo na njihovo življenje.

Kot sem rekla v Dohvi; voditelji se morajo odzvati tem aspiracijam, in pomagati zgraditi boljšo družbo za vse. Morajo videti civilno družbo kot njihov partner, ne kot grožnjo.


 

Sedaj pa to, kar je Hillary po vsej verjetnosti mislila (približek temu; sklepamo lahko iz tega, kako ameriška politika deluje v praksi):

Kako analizirati sestanek državnih služb (state departments)

Na žalost imam nekaj pripomb protestih ljudi v Egiptu.

Nadaljujemo z uporabo naših obveščevalnih služb. Rahlo nas je strah za naš imperij v regiji in rahlo nam je nerodno, da smo financirali egiptovske varnostne službe, da so zatirale svoj lasten narod. In obračamo se na 30 letno diktatorstvo v Egiptu, da naredi vse kar je v njihovi moči, da zaščiti naše interese. Hkrati spodbujamo del protestnikov, da so bolj nasilni od egiptovske vojske.

Kot smo že mnogokrat povedali, podpiramo človekove pravice za privilegirane, kadar je to politično koristno za nas vključno s svobodo govora, razen v naši lastni državi, če se priključite kakšni od odpadniških skupin. Pozivamo egipčansko mafijo, da uporabi skrite CIA načine, podobne tistim, uporabljene v COINTEL programu. In da sledi podobnim ukrepom kot so bili uporabljani v uradu Honduran 2009, ko so/smo prerezali komunikacije. Ti protesti nakazujejo na dejstvo, da je Egipt drugi največji prejemnik ameriške pomoči, takoj za Izraelom. In da mora egiptovski režim, ki ga podpiramo s 1.3 milijarde dolarjev (v letu 2010) in vojaško pomočjo (solzivci, puške, tanki, urjenje), razumeti, da bi mogoče z dovolj nasilja te proteste zaustavili.

Kot je Obama včeraj povedal, reforme, ampak ne navdihujoča revolucija, je poglavitna za Egipt. Egipt je dolgo bil pomembna lutka Združenih Držav pri finančnih poslih, Kot partner ne vemo, kaj bomo naredili, če se bo politična klima v regiji spremenila. Egiptovska vlada se mora zateči k bolj neoliberalni Svetovni Banki in IMF politiki, da uvede navidezne poizkuse (whitewashed attempt), da se bo zgledalo, da je zaskrbljena s problemi množic. Nadaljujemo z vohunjenjem na egiptovske ljudi, kot to delamo znotraj naših meja in drugod po svetu. Nujno se je držati stabilnih ekonomskih interesov za dobiček na račun ljudstva, in da spodbujamo sodelovanje ameriških podjetij, da zaslužijo v tujini.

Hočemo postati partner z Egipčansko oligarhijo (“vlada majhnega števila odličnikov”) in kogarkoli bomo v prihodnje imenovali kot naslednjo vlado, da bomo lahko vsilili svojo potrebo po nadvladi in zaščitili svoje naftne interese za našo pretirano porabo, ki podpira našo strategijo imperializma, za vzdrževanja preko 1180 vojaških baz po svetu.

Ko sem bila nedavno v regiji in stanovala v hotelu s petimi zvezdicami daleč stran od revščine ljudi, sem se srečala z ubogljivimi skupinami in sem jim razložila, da smo strmoglavili Saddama Husseina, ko je bil primeren čas, in da sedaj nismo pripravljeni na odhod Mubarak-a. Hočemo da ste prepričani, da so ljudje na bližnjem vzhodu večinoma teroristi, še posebno, da se boste bali Muslimanov. Ti ljudje se hočejo rešiti revščine, ki smo jo mi spodbujali z našo tujo “pomočjo”. In hočemo (?), da imajo ti ljudje malo ali nič vloge pri oblikovanju njihovih življenj.

Zato sem rekla v Dohi; voditelje, ki jih namestimo, morajo preprečiti takšno vrsto revolucije in nam pomagajo zagotoviti, da lahko bogati živijo razkošno življenje na račun skupnih virov. Nadaljevati morajo z ignoriranjem te revolucija, da ljudje v ZDA ne bodo dobili enakih idej.
 

“Igre je konec.

..da zaščitijo te naravne vir se vojskujejo (doma in po svetu), da podpirajo režime, ki so proti volj njihovega ljudstva..

vse dokler se ne zbudimo”
 

Protesters Are Awesome: Christians Protecting Praying Muslims in Egypt
“Protesters Are Awesome: Christians Protecting Praying Muslims”
vir; hvala malibuda.eu za link do te slike