Skrivnost (The Secret) – Okrogla miza

pogovor v celoti na voljo v avdio obliki (glej spodaj) in v video obliki na s12.si!


Kot nekateri veste, je bila v sredo, v krepko premajhni knjigarni Vale Novak, predstavitev knjige Skrivnost. V čast nam je bilo, da so bili z nami:

 • Doc.dr. Tadeja Jere Lazanski, doktorica znanosti s področja menedžmenta in informacijskih sistemov.
 • Lucija Rosell, diplomirana dizajnerka, poznavalka skrivnosti egipčanske zgodovine in egipčanskih piramid.
 • Aleš Pevc, vodja internetnega portala SONČEVE POZITIVKE, Sončne trgovine in soustanovitelj Društva za ozaveščanje in osebnostno rast Sonce.
 • Nara Petrovič, pisatelj in prevajalec, predsednik Društva za zdravo (prizemljeno) duhovnost, soprevajalec knjig o puščavnici Anastaziji, avtor knjige Človek, navodila za uporabo.
 • Januš Luznar, tonski mojster RTV Slovenija, prevedel knjigo Svoboda izbire.

Predstavitev je bila izjemno zanimiva, poučna in definitivno prispevala k dvigu zavesti. Koliko se strinjamo ali ne s povedanim je nepomembno, bistveno je, da vsak zase najde tisto kar je zanj koristno.

Govori gostov so zelo iskreni in primerni za ta čas, in mislim da je prav, da so na voljo širšemu občinstvu. Osebno me je najbolj navdušil Aleš, čeprav so bili vsi odlični, vsak na svoj način.

Posnetki govorov:

 • Uvod (6:47); o knjigi, hvaljenje s številkami, “čokoladni cekini škodijo vašemu telesu manj kot pa slaba misel”, predstavitev gostov
  Get the Flash Player to see this content.

   
   
 • Tadeja Jare Lazanski (9:21); “danes znanstvena fantastika, čez 100 let znanstveno dokazano”, “prepoznava vzorcev in osredotočenost na sedanjost, tu je mir”,.. Kot boste pri vprašanju o zavesti vidli obvlada Majevski koledar, definitivno gledala Zavest VS Um
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Lucija Rosell (18:31); zgodovina Egipčanov, čemu so bile namenjene piramide, “nikoli niso našli nobene mumije”, “vedno so bile bratovščine”,…
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Aleš Pevc (20:26); “mediji bodite bolj pozitivni”, “ni bistveno več”, “potrebna je odgovornost”, “dejmo kej narest s tem znanjem”,..
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Nara Petrovič (7:59); o zaupanju v življenje, “v knjigi manjka ravnotežje”, “hvaležnost je bistvena”,..
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Januš Luznar (9:22); “bogastvo ni samo v evrih”, “vsi se lahko imamo fajn”, o odgovornosti,…
  Get the Flash Player to see this content.

   
   
 • Tretji svet in The Secret? (10:45); dvig zavesti, “7% je kritična masa za dvig zavesti”, o čiščenju za duhovno telo, odklop od negativnih informacij; “slovenščina je najbližje sanskrtu” – imeti VS biti; “stalno smo obstreljevani z negativnimi novicami”,..
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Zavest, dvig zavesti in The Secret? (10:18); evolucija zavesti po Majevsko, “posvetit s svetilko tudi v desno”, trkanje z glavo v zid,..
  Get the Flash Player to see this content.

   
 • Razlika med intuicijo in zavestjo, v prometni nesreči? (13:47); kdo preživi v paniki?, potrebno razvit intuicijo, povezava občutka in intuicije, intuicijo smo tekom otroštva izgubili
  Get the Flash Player to see this content.

   

Ne morem pa mimo dejstva, da je žalostno na nek način, da je slovenska izdaja te knjige trajala le nekaj mesecev. Med tem, ko je knjiga Eckhart Tolle-ja: A New Earth v angleščini na voljo že 2 leti, pa še vedno ni prevedena v slovenščino. Je pa res, da je Skrivnost narejena tako, da je interesantna za širšo množico, med tem ko je A New Earth bistveno globlja knjiga. Zakon povpraševanja in denarja zmagal tudi tokrat.

Veliko užitkov ob poslušanju govorov.
 

Dodano 10. Listopad-a:

Kdor čaka, dočaka in tako smo tudi mi dočakali VIDEO obliko. Sedaj lahko vidite kako je vse skupaj potekalo in kdo so ti govorci. Video dobite na www.s12.si ali direktno, če kliknete na slkco.
 
 

10 thoughts on “Skrivnost (The Secret) – Okrogla miza

 1. DevilAngel666

  Wau 🙂
  Hvala. Sm si vse datoteke shranila. 🙂

  Ja to se strinjam – marsikaj zanimivega sploh ni prevedenega v Slo….čist beda kr nekateri lenuhi (kot sem jaz), ki se še izpopolnjujemo v angl., nam ni vse dostopno, sicer pa…
  Bom mogoče aktivirala mojo čakro za razumevanje jezikov… Ali pa šla po ‘hard way of psyhology’. Če si gledal film A Beautiful Mind…

  Aiide, ko pogledam in poslušam te stvari pa bom še kaj komentirala. 😉

 2. DevilAngel666

  Aja… pozabla neki…
  Sicer pa ne rabimo toliko teorije…
  Nekdo je rekel: “Gram prakse je vreden več kot tona knjig.”

  Aja – si prebral ‘Ključi psihične magije’ od Slavisnkega? Ga bereš kaj? Fsm.

 3. laomin

  lp

  Jaz bi se samo malo navezal na gornje in iz srca dodal,da sem in verjetno smo vsi ,ki ne obvladamo dobro jezikov ,hvaležen-i za vsako prevedeno besedo ali stavek oz.prispevek.

  S tem tudi veliko prispevate v veliko blagajno lepšega sveta.

  Kar privoščite si osebni ponos.

  Hvala vsem.

 4. simone

  Prosim, če mi kdo lahko pove kje se danes (31.12.07) še lahko dobi to knjigo? Mladinska Knjiga ima že vse izvode razprodane. Je v Ljubljani ali Kranju še kakšna knjiga kje naprodaj…?
  NUJNO!
  Hvala!
  lp, eva

 5. Lemurian

  @laomin: dobrodošel

  z angleščino je pa tako, da je večina kvalitetnega materiala v tem jeziku. Iskreno vsem priporočam nek tečaj angleščine, nujno potreben. Jaz bret tega ne bi nič izvedel…

  @simone: rajše kupi kakšen orientalski glasbeni CD, klasiko ali pa Enigmo 😉

 6. Gita

  Preden se veselo odpravimo ustvarjat svojo željeno prihodnost, je dobro vedeti tudi naslednje:

  Živimo v svetu dualnosti, kjer ima vsaka energija, vsaka sila dva pola. Pozitivnega in negativnega. Pozitivni pol omogoča obstoj negativnega, negativni pol pa omogoča obstoj pozitivnega. Oba pola torej pogojujeta obstoj drug drugega. Eden brez drugega ne moreta obstajati. Nemogoče. To je zakon sveta dualnosti, ki ga pozna vsakdo, ki se vsaj malo spozna na magijo. To pomeni, da če bom v sebi ustvarjala in negovala pozitivne misli in občutke, bom automatsko ustvarjala tudi negativne. Kolikokrat se vam je že pripetilo, da ste imeli neverjetno prijeten dan, naslednji pa je bil prava katastrofa? Ali pa, da vam je uspelo `privizualizirati´ si sanjski avto, ki pa se je potem ves čas kvaril?

  Toda stvar deluje tudi ravno obratno. Kolikokrat ste se že pritoževali nad tem, kako neprijazni so ljudje, naslednji trenutek pa se mimo pripelje sosed in vam ponudi, da vas pelje domov? Kot, da bi vam življenje hotelo sporočiti, da so vaše misli in občutki le polovica resnice. Ali ne pravijo, da za dežjem vedno posije sonce? Vendar pa slej ko prej tudi sonce spet zakrijejo sivi oblaki.

  Kadar smo ujeti v krog želja in pričakovanj, takrat smo ujeti v mreže lastnega ega. Resnična Želja človeka je ena sama. To je Želja živeti in izražati Svetlobo in Ljubezen. To pa lahko dosežemo samo tako, da se predamo božanski Volji, ki prebiva v našem Srcu.

  Zato je cilj vsakega resnega duhovnega iskalca preseči dualnost. To je tudi resnični cilj vseh duhovnih poti.

 7. Aljaz

  Dobro in slabo, črno/belo, gor/dol izvira iz ene same božanske energije, ki je v nas samih.
  V bistvu ni v nas samih, ker na najgloblji ravni ne obstaja notri/zunaj. Vse je eno.

  In ko bo človek spoznal to, ko bo spoznal, da je del božanskega organizma, takrat bo deloval iz ljubezni. Nič več ne bo potreb in želja, ker bo vedel, da vse kar potrebuje, je v bistvu on sam. Vse kar želi v življenju že obstjaja v njegovem življenju, kajti ne obstaja imeti/ne imeti.

  BITI…

  LP!

 8. karmen

  Zdravo,
  ne vem v katero temo naj napišem, ampak film What the bleep do we know? (Kaj pa sploh vemo?) naj bi bil drugi del The Secret, mogoče da sem spregledala kakšno objavo že o tem na tem blogu.. no, torej za vse tiste, ki jih zanima, priporočam
  lp,karmen

 9. Lemurian

  Hoj karmen. Ja, What the bleep do we know? je vsaj za moje pojme The Secret malenkost bolj na teoretičnem nivoju. Je podoben rang kot The Secret, veliko stvari zelo lepo pove, nekje se pa vidi, da govori ego… No, je kljub vsemu vreden ogleda.

Comments are closed.