Masovna Pralnica Možganov – Mediji

Kontrola Medijev

Kratek in enostaven logični sklep pripelje do tega, da so MEDIJI farsa. (1) Lastniki medijev so velika podjetja, posredno ali neposredno. (2) Tem podjetjem gre zgolj za DENAR. Če za enkrat odmislim še dosti hujše stvari.

Je treba vedet še kaj več? 8 velikih korporacij kontrolira 70% medijev. Televizijske postaje, radijske postaje, telekomunikacije, časopise, muzko in založbe. Seveda te iste korporacije kontrolirajo tudi vse večje vlade, bolj ali manj posredno. Mediji so danes tako močni, da lahko brez problema zruši staro in postavi novo oblast.


Poslušejte John F. Kennedija, kaj pravi o tisku/MEDIJIH in njihovi vlogi in odgovornosti, 27. april 1961.

(Zato je to) Edini posel v Ameriki izrecno zavarovan z ustavo – primarno ne za zabavanje, ne za poudarjanje nepomembnega in čustvenega, ne zgolj za serviranje javnosti tega kar hoče – ampak za informiranje, prebujanje, refleksiranje, za poudarjanje napak in priložnosti, da naznani naše krize in naše odločitve, da vodi, oblikuje, izobražuje in včasih celo razjezi javno mnenje.

Svoboda tiska/medijev, da, dejmo jim svobodo. Ampak naj bo to raziskovalno novinarstvo, ne pa neko jalovo prenašanje informacij, nek politični ali korporacijski diktafon. Čemu potem slišimo o tolikšni cenzuri in samo cenzuri? En urednik odloča o tem, kaj lahko pride v javnost in kaj ne?! Urednik je pa seveda pod vplivom lastnikov. Naj bodo mediji v dobro ljudstva, ne pa pranje možganov z reklamami v lovu na večje dobičke. Čemu potem skoraj da več reklam kot programa? Boste naslednjič vidli kaj piše v njihovih opisih.

Čist tako za zabavo, poglejte si kako deluje svobodna televizija CNN. Na demokratskem soočenju so bila vprašanja iz publike so vnaprej IZBRANA. Posameznikom so dali na voljo, da napišejo okoli 10 vprašanj, poleg resnih tudi smešna vprašanja. Potem pa CNN določi, katero vprašanje nekdo vpraša. Tako se je zgodilo, da je bilo na koncu vprašanje za Hillary: “diamanti ali biseri?” Soočenje (zadnje vprašanje) in celotna zgodba.

Kdor danes kontrolira medije ima večjo oblast, kot si jo je največji diktator kdajkoli zamislil.

Množična pralnica možganov

Še posebej televizija je idealen medij za množično pranje možganov, za množično hipnozo. Še posebej ko se zvečer utrujeni usedete pred TV in napol spite. Takrat ste v alfa stanju in zelo sprejemljivi za informacije. Takrat vem misli dobesedno vsadijo v glavo. Bog ne daj da zaspite pred televizorjem, takrat ste skor dobesedno hrana potrošniški industriji. Misli vam vsadijo v glavo, vi pa potem reagirate nanje misleč da so vaše. Princip trojanskega konja. Mogoče zaradi tega toliko nakupujete.

Televizija ni resnica. Televizija je prekleti zabaviščni park! Televizija je cirkus, karneval, potujoča skupina akrobatov, pripovedovalcev, plesalcev, pevcev, žonglerjev, spak, krotilcev levo in igralcev nogometa. Mi vam preganjamo dolgčas. A vi ljudje sedite tam dan za dnem, večer za večerom, vseh starosti, barv kože, ver. Mi smo vse, kar poznate. Začenjate verjeti našim slepilom. Začenjate verjeti, da je resnična škatla in ne vi. Počnete, kar vam narekuje škatla! Oblačite se, kot vam pravi škatla, jeste, vzgajate otroke, celo mislite tako kot škatla. To je množična norost, vi blazneži! Za božjo voljo, vi ste tisti, ki ste resnični! Mi smo slepilo!

Mi smo še tako naravnani, da zelo težko spremenimo stališče. Kdor nam vsadi začetna prepričanja, je gospodar nad nami. Kar poglejte kako reagirate ko vidite kakšno alternativno razlago. Recimo o denarnem sistemu. A ste sploh gledal, se poglobil? Ne? Zakaj ne? Ker je neumnost, ker tega nihče ne govori, ker tega ni po TV? Ker je nesmiselna?

Kaj učijo ljudi in še posebej otroke s temi oddajami? Z mehiškimi nadaljevankami? Da so ljudje prasci, zahrbtni, da stalno nekaj podtikajo drug drugemu, d arabiš manipulirat ljudi, če hočeš kaj dobit? Ja, tudi taki smo ljudje, če smo pod vplivom znorelih mehanizmov, če živimo zlagano življenje, potem se take stvari pojavijo. Sicer smo pa ljudje tudi izjemno srčni in prijazni. A tega ni v medijih! Ker sicer nihče ne bi gledal, ker takrat ko smo žalostni in mizerni (večino časa) hočemo videt mizerijo okoli sebe. In mediji tu le prilivajo olje na ogenj.

Hitro spreminjanje slike povzroča hiperaktivnosti, nemirnost misli, agresivnost. To se danes odraža povsod v družbi, pri otrocih v šoli, na cestah, v službah,…

Ko so Američani napadli Irak je vsak Američan vedel v čem je fora. Sadam Hussein – Irak – Alkaida – Weapons of mass destruction. To je bilo neprestano mantranje po medijih, neprestano ponavljanje. Po drugi strani, znajo nekatere stvari tako zakomplicirat, da nihče ne ve v čem je bistvo. Denarni sistem recimo. Če bi povedal, da banke ustvarjajo denar iz naših dolgov, torej iz zraka in nanj zaračunajo OBRESTI, bi vsak razumel v čem se gre.

L A Ž E J O

Poleg tega pa sploh ne govorijo vedno resnice. A ste že kdaj prodajali kakšne izdelke? Ste se opazili, da vam skorajda ni bilo važno ali poveste po pravici, delni resnici ali celo kakšna zlagana ali vsaj nepreverjena dejstva? Jaz se to počel. Kako hitro se človek ujame v te stvari.

Zdaj si pa sam predstavljajte nekoga v medijih. Konkurenca je huda, treba se je borit za tržni delež. Zato jim je čedalje manj važno al je res ali ne, važno da se dobro prodaja – KanalA, Svet. Vse za ceno povpraševanja, pro-dali (idealno besedotvorje) vam bodo karkoli, le da boste kupili.

Poglejte si bodočo novinarko. Bolj za hec, kaj jih učijo, na kaj bit pozoren in kako danes mediji delujejo. Ampak tega v poročilih ne boste slišali. Zakaj ne? Mar niso mediji ljudem prijazni, skrbijo za dobro svojega občinstva? Ali jim je bolj mar kako bodo plesali na orglice svojih lastnikov? Katerim se gre zgolj za DENAR (in hujše).

Ko bi le imeli MODROST in POGUM, da ne bi počeli stvari zgolj zaradi tega, ker je šefe tko reku. Da bi se malo več spraševali od kje pridejo take zadeve, čemu so namenjene. In da bi delali tako kot mislimo da je PRAV, in ne tako, da bo dobro za lastnike. Kaj nam bo večja plača, če pa bo svet propadel zaradi našega slepega podpiranja zlaganega sistema.

Od kje pridejo misli

Se sploh zavedate koliko je pomembno dejstvo, da veste od kje pridejo misli? Misli pogojujejo naše življenje, po njih se ravnamo, jim vse verjamemo, pa niti ne vemo od kje pridejo?! Misli sprožajo občutke, ustvarjajo sisteme prepričanj, povzročajo vojne, umore,… pa sploh ne vemo kaj stoji za njimi. Neverjetno. Ne vemo od kje denar, ok.. Ampak za MISLI.. to je osnova. To je prva stvar, ki nas bi jo morali v šoli naučit. Najpomembnejša stvar v življenju, pa o tem nikol nismo zvedeli v šoli, niti ne iz medijev (malih madvedkov, en medi – veliko medijev)!

Če vam rečem, naredite tako pa tako je, me ne boste poslušali. “Kdo je pa ta, da mi bo govoru kaj nej zdej delam. Se bom že sam odločal.” Če pa uspem najt način, da vam VSADIM te misli, da se te misli same pojavijo v vaši glavi, potem pa boste brez problema to naredili. Ker so vaše misli, saj so zrasle znotraj glave. In to niti ni tako težko naredit.

Gledamo televizijo, poslušamo radio, beremo časopise,.. to dobesedno misli namesto nas, še posebej če smo utrujeni. Te misli ustvarjajo našo realnost, naš pogled na življenje.

UGASNITE televizor

Naredite si to uslugo, sami sebi. V medijih ne izveste nič konkretnega, sama zavajanja in laži slišite, spodbujanje negativne človeške narave. Namenite ta čas raje sebi, svojim bližnjim, najdite si kakšno aktivnost, kjer se boste resnično sprostili.

Oziroma drugače, bodite si vsaj na jasnem, čemu gledate televizijo, poslušate radio, berete časopise. Če boste pozorni, boste odkrili, da takrat ne mislite na svoje probleme, se odklopite, na nek način meditirate. Torej “bolje da gledam televizijo in ostalo, kot pa da me lastne misli NAPADAJO“. Čestitam! Vsaj iskreni ste do sebe.

Ste mnenja, da je to učinkovito? Da če potlačite svoje lastne misli, da ste se jih znebili? O ne ne. Še bolj nevarno postane, ker se znajo pojavit ob najbolj neprimernih trenutkih. Torej s tem, da gledate televizijo ne naredite čisto nič, veliko več škode na dolgi rok kot koristi.

Obstaja dosti bolj primernih načinov, da se soočite s svojimi mislimi. Najbolj neverjetno pa je, ker misli sploh niso grozne, če le raziščete kaj se skriva za njimi. Najboljša pri tem je Katie Byron.

Zberite pogum, ugasnite televizor in se SOOČITE s svojimi starimi pogojenimi neraziskanimi mislimi ali pa boste večno bežali. In bolj ko boste bežali, bolj naporne bodo misli postajale.

8 thoughts on “Masovna Pralnica Možganov – Mediji

 1. Aljaz

  super članki!!!
  vsaka ti čast. sprintal bom vse članke in jih dal na vidna mesta v hiši. lahko? 🙂

 2. Lemurian

  @Denis: itaq 🙂
  @Aljaz: ja valda, ti kar. Še boljš pa je, če si narediš lastne povzetke, članki so mal dolgi za vse limat. Ni pa slaba ideja. Soba polimana z A4 listi.
  Naj bo to zgolj odskočna deska za lastno raziskovanje. Ker besede, ne glede na to kako dobro so napisane, nikoli niso resničnost. V najboljšem primeru le kažejo proti njej. Do tja pa vodi le lastno raziskovanje in poglabljanje.

 3. Drugi svet

  Na blogu Človek, zbudi se najdemo nekoliko daljši zapis posvečen medijem. Avtor bloga meni, da so lastniki večine medijev, posredno ali neposredno, velika podjetja. Najprej se posveti tiskanim medijem in mnenju John F. Kennedija. Nato televiziji, ki je idealen medij za pranje možganov. Ob vsem skupaj predstavi tudi miselni tok, za konec sporočila pa še zbere nekaj zanimivih sorodnih sporočil. Isti avtor pa piše tudi o skritih namenih televizije.

 4. Tomi

  Ne me basat!

  To, kar je tu napisano, je samo drug ekstrem “medijem”. Kolko sem pa jaz spoznal, pa noben ekstrem ni vredu. Tak ko se ma ta za pametnega, kot da je doktoriral iz psihologije, medicine, kakšne tehnike, medijev in še bi lahko našteval, v glavnem na vse se spozna…
  Pisci takšnih tekstov so za mene samo lovci na teorije zarot in uporabljajo enake metode, da prepričajo bralce, kot “mediji”. Večina primerov, zgoraj opisanih, so zgolj enostransko prikazani.
  Zato ljudje ne verjet vsemu kaj je napisano, razmišljajte malo s svojo glavo!!!

  Pa prijetno branje zabavnih člankov.

 5. Lemurian

  Zabavno je spoznanje, kako lahko človek nek tekst popolnoma različno prebere skozi določena obdobja. Lahko so to le minute. Recimo ko ti kaj stopi na žulj, sploh ne vidiš ostalega in se že zapodiš v reakcije. Če recimo zapišeš te reakcije in jih greš kasneje ko se umiriš še enkrat brati, je res presenetljivo – kar čudiš se, kje si to videl. Ne pravim da je to v tvojem primeru, vendar sam pri sebi sem to dostikrat doživel.

  Kdo pa koga prepričuje da v kaj verjame? Pri teh stvareh ne gre tako, človek mora sam pridet do tega, z lastnim raziskovanjem, le tako lahko resnično dojame. Seveda, “razmišljajte s svojo glavo,” kaj pa drugega. Dosti je že bilo voditeljev, ki so hoteli ubogljivost brez spraševanja.

  Mogoče res manjka v tekstu, da pa je nekaj dobrih oddaj, ki jih je vredno pogledat. Vendar teh je toliko zanemarljivo malo, da sem jih enostavno pozabil. Na splošno je kvalitetnega materiala malo, dosti več se ga najde na internetu, recimo CMN je zelo dobra stran za začetek.

  Teorije zarote, kaj sploh je to? Alternativna DOKAZANA dejstva, to bo bolj držalo. Nikakor pa ne teorije, niti ne teorije zarote. Nekatere so teorije, najpomembnejše pa NE. Že sam ekonomski sistem za začetek. Najlažje je rečt “teorija zarote”, med tem pa še naprej verjameš tistim, ki te držijo v kletki.

  Je pa težko raziskovat z lastno glavo, če ima človek že vnaprej vcepljena prepričanja in je slep za vso dogajanje okoli sebe in predvsem V SEBI. Alarmni sistemi so vsi sproženi, rdeče lučke utripajo, vse se kadi – vendar mi se še vedno delamo kot da je vse v najlepšem redu. Ampak slej ko prej pa pride čas, ko se ne bo dalo več slepiti.

  In za te stvari ne rabiš bit noben znanstvenik, noben doktor, le odprto glavo in srce rabiš, ker te stvari so izjemno naravne in tudi tiste, ki so malo bolj skrite, jih čutimo na intuitivnem nivoju.

 6. Jerc

  Super, super, super. Zelo pošteno povedano. Samo kaj, ko je danes lažje da ti nekdo nekaj na easy way vtepe v glavo, kot pa da sam razmisljas. Pri večini je tako, na žalost. Drugače mislečih pa nas je malo, malo.

Comments are closed.