Nismo Še Dovolj ZRELI

Dosti je govora o znanju, ki se vsa ta leta prenaša in je nedostopno ali nevidno širši populaciji. O tem govori Skrivnost (The Secret), veliki mojstri ali stari nauki, svete knjige in evangeliji. Res je, da je bilo to znanje dosti nedostopno, preganjano in zaničevano tekom zgodovine, vendar danes so časi, ko je to znanje vsem na razpolago, ko je precej na dosegu roke – za tiste, ki to vidijo. Vendar velika večina očitno še ni zrela za to vrstna spoznanja. Prav tako se zlo čudno se gleda na ljudi, ki se odločajo za to vrstno pot.

Tudi kar se tiče napredne tehnologije, ki je sposobna ustvariti nebesa in pekel. Mislite, da bi jo znali izkoristit v dobro vseh ljudi, ali bi jo izrabili v egoistične namene? Ali bi jo uporabili proti tistim, ki se ne strinjajo z nami, ki nas grdo pogledajo?

Poglejte, kaj se je zgodilo z atomsko energijo. Tehnologija velike moči, sposobna za ustvarjanje raja na Zemlji, prav tako sposobna ustvariti pekel. Kaj smo naredili z njo? Skorajda uničili planet. Pa ne mi govorit, da so za to krive le vlade. Tudi mi podpiramo vse to, poglejte Nemce med dvema svetovnima vojnama, poglejte komuniste v povojnih časih, poglejte danes v Afriki, poglejte kako mi sami obnašamo do Romov in soljudi.

Kako se mi sami obnašamo do ljudi, ki so nam kaj bolj ali manj hudega naredili, ukradli recimo? “Ubil bi ga, če bi to men naredu bi ga ubil.” “Ja itaq stari, jest tud.” Zanimiv je, da vsi v družni to podpirajo, sploh noben ne pomisli, da je mogoče tisti tudi bitje in si zasluži življenje, da se mogoče kaj drugega skriva odzadaj. “Ne, to mi je ukradu in jest ga bom ubil.”

Ali je res toliko težko razumet vojne, teroriste in ekstremiste in nasilneže? Saj smo vsi isti! Tega pa nihče ne vidi?! Koliko lahko je to videt v drugih, in kako neverjetno težko je te stvari videt v sebi. Ali pa jih vidimo, in si jih ne priznamo. Kot je že Shakespeare reku: “Predvsem to, do samega sebe bodite iskreni.”

Vsi imamo iste mehanizme v sebi

Da popravim “vsi smo isti”, vsi imamo iste mehanizme v sebi, ki so sposobni velikega zla. In če se istovetimo z njimi, če jih imamo za svoje, če jim verjamemo in reagiramo nanje, potem ne bomo nikoli zares svobodni. Seveda si je težko priznat te mehanizme, te napake, saj se istovetimo z njimi. Kaj bi se zgodilo, če si priznam da sem zloben? Vendar ko enkrat dojamete, da to v resnici nima nobene veze s tem kar v resnici smo, potem tu ni več ovir.

Če ozavestiš kar je v tebi, te bo to, kar ozavestiš, REŠILO.
Če ne ozavestiš kar je v tebi, te bo to, česar ne ozavestiš, UNIČILO.
Jezus – Tomažev evangelij 5

Dokler ne bomo ozavestili mehanizmov bo vedno trpljenje okoli nas. Dokler se tega v polnosti ne zavemo, je vso znanje, vsa tehnologija, vse to je brez pomena. Ker ne bi znali uporabit v pozitivne namene, slej ko prej bi se nekdo našel in to izrabil. Morda bi bili to ravno mi, zaradi takšnega in drugačnega po večini primitivnega razloga.

Raj na Zemlji

Tudi raj na Zemlji ni možen, dokler ne bomo teh mehanizmov prepoznali v sebi in jih ozavestili. Res je, da so nekatere situacije, ki te mehanizme hitreje sprožijo, vendar tudi če jih ne bi bilo bi to ostalo zakopano v nas. In nihče ne ve kdaj bi se prebudilo. V teh časih pa imamo priložnost, da te mehanizme ozavestimo, jih spoznamo ter jim tako vzamemo moč. Na nek način nam je ustvarjen poligon za trening (čeprav se čudno sliši), izkoristimo to darilo in ga uporabimo sebi v prid, ker le tedaj bomo lahko imeli raj na Zemlji. Le tedaj, ko se bomo osvobodili svojih mehanizmov.

Nihče ni večji suženj od tistega, ki misli, da je svoboden čeprav v resnici ni.
Goethe

Ko bomo dovolj zreli, ko bomo dovolj pretrpeli in ozavestili te mehanizme, nam bo vsa ta tehnologija in vso to znanje tudi razkrito. Četudi nekateri sedaj ta znanja in tehnologije namenoma skrivajo. Verjamem, da po večini v naše dobro.

“Velika moč nosi veliko odgovornost”, katere pa v tem trenutku več kot očitno nismo pripravljeni sprejet. Ali povedano drugače, “moč brez ljubezni vodi le v katastrofo.” Zato nam na srečo velika moč še ni na voljo.

3 thoughts on “Nismo Še Dovolj ZRELI

 1. Aljaz

  oj. včeraj sem zasledil tvojo stran. super je!
  naj ti povem, da nisi edini s takim načinom razmišljanja.
  tudi jaz sem najprej korenito spremenil razmišljanje in se nato podal na duhovno potovanje s pomočjo tolle-a. zakon ded! 🙂

  v zadnjem letu sem opazil vedno več ljudi, ki nekako spoznavajo to evolucijo človeka in zemlje.
  spoznavajo, da trpljenje ni potrebno.

  naj ti tudi povem, da ko sem bral opis tvojega življenja, sem se smejal na ves glas, kajti sva si zelo, zelo podobna.

  meni je film secret všeč. gledal sem ga že pred kakšnimi dvemi leti.
  ampak pri temu filmu se vidi, da te mehanizme, te zakone, ki delujejo v univerzumu izkoriščajo večinoma samo za bogastvo. želite biti bogati?!
  ah daj no, jaz ne želim biti. moje sanje so vrnitev nazaj k naravi. biti popolnoma odvisen od nje. in to je problem, da jo izkoriščamo, namesto, da bi od nje bili odvisni. ker na vsezadnje smo narava!

  nekaj z moje strani. upam, da se kdaj spoznava. piši mi kaj prosim, ker bi te rad vprašal za nekaj nasvetov, glede ustvarjanja vsebinsko podobne strani.

  lep večer!

 2. Lemurian

  @Aljaz: Tolle skupaj s Katie je ubitačna kombinacija.
  Čedalje več folka razmišlja na ta način. Lepo je slišat tudi dejstvo, da se že mladostniki zavedajo dejstva, da (1) stalno razmišljajo in (2) neprestano hočejo več in več.

  @ID: vaja in volja in čas, pa rata kaj.
  Michael Tsarion… zanimiv dečko. Na trenutke se mi zdi preveč.. pesimističen. Kot da bi hotel ustrahovat z nekaterimi dejstvi.. Vzameš tisto kar se ti zdi koristno, ostalo pač ne. Kot pri vseh stvareh.

Comments are closed.