Posameznik je temelj družbe

Dostikrat je slišat, koliko je vseh problemov v družbi, kaj vse je narobe, kaj bi bilo potrebno popravit, kakšen sistem rabimo.. Istočasno je tudi slišat, da so posamezniki čisto v redu, družba je ta, ki rabi popravilo. “Kriva je družba, posameznik je v redu.

Čakajte malo. To tako, kot da bi rekel “ekipa ni v redu”. Nato menjaš trenerje, pomočnike, vodstvo, enega za drugim, pa še vedno ni bistvenega napredka. To je zaradi tega, ker je ekipa sestavljena iz POSAMEZNIKOV. Če z ekipo nekaj ne štima, se more vsak posameznik zase zamislit, kakšna je njegova vloga pri tem.

Ravno tako je v družbi. Družba, dragi moji, je sestavljena iz posameznikov. Posamezniki so TEMELJ družbenega sistema. Če je nekaj narobe z družbo, ja potem je nekaj narobe tudi s posamezniki. Če je nekaj hudo narobe z družbo, potem je nekaj hudo narobe s posamezniki. Ko boste razumeli to, boste razumeli kako funkcionira družba in kaj je potrebno naredit, da gre na višji nivo.

Zatiskanje oči

Bi radi spali? Saj vas razumem, lepo je spat v jaslih, pa čeprav so le navidezne. Ampak, bodite iskreni do samega sebe, tudi vi sami čutite v sebi, da nekaj ni v redu, nekaj vas sili naprej, v raziskovanje. A ste programirani, da spite, zato poizkušate notranji klic zatret, ta glas ki kriči po spremembah, po svobodi. Ustvarjate napetost v samemu sebi, zato pa je potrebno toliko hrupa, alkohola in drog – da preglasite notranje napetosti.

Zatiskanje oči pred resnico, ignoranca, nima prihodnost. Če se kadi iz avta, se menda ne boste slepili in se delali kot da nič ni. Ustaviš in rešiš težavo. Enako je pri tem. Problem obstaja in to resen. Vendar prej ko se ga bomo lotili reševat, prej bomo transformirali naše življenje, in s tem tudi družbo kot tako. Edina prava revolucija je revolucija DUHA.

Zato pa pravijo, da imajo ljudje take voditelje kot si jih zaslužijo. Seveda, saj če bi ljudje sprevideli, da jih sami držijo gori, da so sami enako ali še bolj močni, ne bi gledali takih fars po televiziji, ter politikom puščali vso svojo moč. “Vi že vest kako in kaj, zato smo vas izvolili. Naredite tako kot veste in znate, mi bomo pa še naprej gledali TV in se poneumljali, delali v najmanj dveh službah, da bomo lahko normalno preživeli (situacija v ZDA). Vaša stvar pa je politika. Mi tako ali tako nimamo časa za te stvari… Povrh vsega so v politiki sami prasci in jaz nočem bit prasec, zato se ne bom ukvarjal s tem.

Zgolj mehanizmi

Darujete za UNICEF in Rdeči Križ, lepo to. Ampak to zgolj zaradi tega, da boste imeli čisto vest, nek izgovor, “saj jest naredim kar lahko, pomagam po svojih močeh.” Ob tem pa ne vidite dejstva, da je tudi z vami nekaj hudo “narobe”.

Nič hudega ni to, nič strašnega, ker tako ali tako so to le mehanizmi, ki so ponoreli, bolni že sami po sebi. Velika večina pa je prepričana, da so ti mehanizmi njihovi, bistven del njih, zato so tudi oni znoreli. Edino kar morate naredit je to, da spoznate mehanizme kot take, in ne reagirate nanje. Da misli spoznate kot tako kar so, MISLI (kot valovi, kot veter – pridejo in gredo), in nanje ne odreagirate. Da “svoje” misli raziščete, Katie Byron recimo. To je vsa umetnost. Ker smo že videli, da nisem zgolj telo in misli(razum).

Nekaj vaj je že predstavljenih, viri kje lahko raziskujete tudi,..Tako da vse kar rabite je to, da zberete moč, in greste preko svoje LENOBE in STRAHU, in enkrat za spremembo SAMI ZASE NEKAJ NAREDITE!

Če boste popravljali družbo, druge, ne boste nikoli nič rešili. To je tako, kot da bi krivili ogledalo za svojo frizuro. Ne gleda na to, koliko boste menjali ogledala, bo odsev še vedno isti. Zaradi tega, ker ogledalo ni nič krivo za svoj odsev. Vi morate sami sebe uredit, počešite se!

Vedno znova me preseneča, kako je vse ENOSTAVNO in logično. Mogoče preveč enostavno in rabite komplicirati? Da, mehanizmi hočejo komplicirane razlage, komplikacij se poslužujejo tisti, ki imajo veliko za skrivat. Ampak skrivnost je, da so najučinkovitejše stvari najpreprostejše. Narava se nič ne trudi, in poglejte kako veličastna je.

Naredimo PRVI korak

Seveda je res, da en posameznik ne more nič konkretnega narediti… dokler je sam. Ampak, če deluje v pravo smer, lahko marsikoga potegne za seboj in kmalu ni več sam.

Vem da smo ljudje dobri po srcu, dajmo tudi tako delovat. Bodimo mi enkrat tisti, ki bomo naredili PRVI KORAK. Zakaj bi vedno čakali na druge. Tako vsak čaka na druge, da bodo naredili prvi korak – nič čudnega, da se nikamor ne premakne.

Ste opazili dvojno vlogo, ki jo igramo. Kako sami sebe držimo v kletkah? Enkrat smo na strani družbe, če kdo hoče kaj po svoje naredit, drugič smo mi tisti, proti katerim so vsi obrnjeni. In tako drug drugega držimo v kletki. Dva obraza kažemo, neprestano. Problem je v posameznikih in ne v družbi, ker mi sami držimo to pokonci.

Za konec še tole, kar neprestano ponavljam. Delajte tako, kot sami ČUTITE da je PRAV in ne tako, da bo višja plača, da bo šefe zadovoljen, da boste imeli kratkoročni mir. Delajte tako, kot se vam zdi, da je prav. Dvomite v vsako čudno odločitev, če je treba se postavite po robu. Naredite to, in boste ogromno naredili zase, in s tem za širšo družbo. Ne pa se izogibat s razno raznimi darovanji in drugimi izgovori. (Ne pravim da ne darovati, zgolj to, da naj ne bo darovanje izgovor, beg.)

3 thoughts on “Posameznik je temelj družbe

  1. Lemurian

    @laiky: “obvlada”, da

    @DevilAngel666: Na nek način da, vendar je to spet igra ega če hočeš. Ker drugega vidiš kot skupek misli, kot to kar počne in ne kot to, kar v resnici je. Konec koncev ni nič za odpuščat, prav tako nihče v svojem bistvu ni bolan. Bolan je le UM, večina pa na žalost misli, da je to vse kar obstaja.

    In če ti ne vidiš preko te ovire, kdo potem bo?

Comments are closed.