Starodavni Koledar Mayev

Mayi (Maji) so starodavno ljudstvo, ki je živelo na območju današnje Mehike. O njih je znano zelo malo, precej si je nasprotujočih si informacij. Bili pa so izredno natančni astronomi, kot vse starodavne civilizacije. Imeli so celo 22 različnih koledarjev.

Znamenita sta predvsem dva njihova koledarja. Tzolkin, 260 dnevni, in Tun-on (tun = krog), 360 dnevni. Tzolkinov koledar je razdeljen na 13 namenov in 20 vidikov/pogledov na življenje. Uporablja se pri astrologiji in kot alternativni koledar. Čemu 260 in 360 dni se ne ve, je pa to povezano s kozmičnimi energijami, ni vezano na noben fizičen objekt. Za enkrat še ni nič znanega (2005).

Na vsakih 52 tunov so imeli velik praznik. Vsak plamen v celotni civilizaciji so ugasnili za en dan (24 ur). To je tko, kot bi mi izključili vse vire elektrike, do najmanjše baterije. Na 52 tun-ov sta Tunon in Tzolkinov koledar spet prišel na točko kjer sta začela. Predstavljate si kot dva velika zobnika, en z 260 zobci in drugi z 360.

Dokler niso odkrili kamna v K* niso vedeli čemu je Tun-on koledar namenjen. Po odkritju tega kamna pa so ugotovili, da je ta koledar PREROŠKI.

Kaj je posebnega pri tem koledarju:

 • čas meri od nastanka 16.4 milijarde let, pa do 28.okt 2011 oz. 21.dec 2012
 • čas je razdeljen na 9 različnih podzemlji, vsak s svojo znamenitostjo. Vsak od teh podzemelj se še dodatno deli na 13 nivojev ustvarjanja. (V 13. nivoju 9. podsveta je vsebovan cel 8. podsvet, itd.)
 • in še

MAYA UNDERWORLD

9 Podzemelj Evolucije Zavesti:

 1. Podzemlje: Celično (underworld)
  Prevladujoča zavest: Akcija – Reakcija
  Začetek: 16,4 milijard let
  Posamezna Enota: 1,26 milijard let
 2. Podzemlje: podzemlje sesalcev
  Prevladujoča zavest: Dražljaj – Odziv
  Začetek: 820 milijonu let
  Posamezna Enota: 63 milijonu let
 3. Podzemlje: Družinsko
  Prevladujoča zavest: Individualni odziv
  Začetek: 41 milijonu let
  Posamezna Enota: 3,2 milijonu let
 4. Podzemlje: Plemensko
  Prevladujoča zavest: Podobnosti in Razlike
  Začetek: 2,2 milijonu let
  Posamezna Enota: 160 tisoč let
 5. Podzemlje: Kulturno
  Prevladujoča zavest: Razlog
  Začetek: 102.000 let
  Posamezna Enota: 7900 let
 6. Podzemlje: Nacionalno
  Prevladujoča zavest: Zakon
  Začetek: 3115 pred našim štetjem
  Posamezna Enota: 394 let
 7. Podzemlje: Planetarno
  Prevladujoča zavest: Moč
  Začetek: 1755 našega štetja
  Posamezna Enota: 19.700 let
 8. Podzemlje: Galaktično
  Prevladujoča zavest: ETIKA
  Začetek: 05. januar 1999
  Posamezna Enota: 360 dni
 9. Podzemlje: Vesoljno
  Prevladujoča zavest: Zavestno so-ustvarjanje
  Začetek: 11. februar 2011
  Posamezna Enota: 20 dni

Glavno je:

 • čas se POSPEŠUJE, vse poteka čedalje hitreje, kar lahko vidite tudi v svojem življenju. Včasih da se je kaj spremenilo so rabili desetletja, stoletja, danes so to leta, meseci. In še pospeševalo se bo. Pri enih hitreje, pri drugih počasneje.
 • zavest se DVIGUJE; zadnjih nekaj: razlog, zakon, moč, ETIKA. To je to, kar ves čas poudarjam, zavest se dviguje, ravno tako se stopnjuje norost – z roko v roki. Ker očitno lahko le preko norosti, preko trpljenja spoznamo določene zadeve.

Naj se predstava začne – 5. noč

Mi se nahajamo v obdobju ETIKE. To je čas, ko moč zgublja prevlado. Ko ni več važno da ima človek na oblasti moč (in denar), ampak se čedalje bolj gleda na ETIČNOST, človečnost. Komu je mar za pravico in komu ne. Etiko in ne moralo. Etika je notranja kvaliteta, morala je družbeno pogojena.

Kakšno naključje (ali pač ne), danes smo vstopili v 5. noč, ki bo trajala do 13. novembra 2008. To je noč, v kateri bo prevladala nova zavest, stara pa bo izginila. Moč bo izginila, uveljavila se bo ETIKA. Kaj se je dogajalo v zgodovini v tej noči? Druga svetovna vojna, inkvizicija, ledena doba, meteorski dež.

Koliko so ti dnevi in noči natančni za naše obdobje je malo vprašljivo. Je pa slutit, da se nekaj velikega pripravlja na svetovnem nivoju. Zemlja se čisti (naravne katastrofe), odnosi s Kitajsko se zaostrujejo, prav tako z Iranom in z Muslimani. Nekje bo počilo, v 5. noči se bo nekaj velikega zgodilo, koliko hudo bo, je pa odvisno zgolj od nas samih. Odvisno od tega, koliko močan bujenje bomo rabili. Ni grožnja, zgolj zelo zelo resno opozorilo.

Veliko več

V predavanjih Ian Xel Lungold zveste še veliko več, predvsem:

Strani:

One thought on “Starodavni Koledar Mayev

 1. Drugi svet

  Astronomske sposobnosti starodavnih civilizacij ostajajo večna uganka. Koledar Majev temelji na tem, da se čas pospešuje, zavest pa dviguje, kar lahko opazimo tudi v vsakdanjem življenju. Trenutno se nahajamo v obdobju etike, včeraj pa smo stopili v 5. noč, ki je v zgodovini že botrovala drugi svetovni vojni, inkviziciji in ledeni dobi. Lemurian nas želi prebuditi z vprašanjem, kaj nam bo 5. noč prinesla v prihodnjem letu.

Comments are closed.