Kaj boste storili če..

..vse PROPADE? Če cilj, za katerega tako dolgo garate, ne bo dosegljiv?

Tema je nadaljevanje principa “POT je CILJ.” Če na hitro ponovim, zelo pomembno je delat nekaj kar te veseli, na način, ki te veseli, saj smo večino časa tako ali tako na poti. Na cilju preživimo izjemno kratek čas, za povrh vsega nam pa ta ponavadi ne prinese izpolnitve, zato smo že v lovu za naslednjim ciljem. Ujamemo se v začarani krog, divjamo in divjamo za vedno novimi cilji, ki nam bodo mogoče pa le prinesli dokončno srečo, mir, izpolnitev.

To je neumno samo po sebi, obstaja pa še en zelo pomemben dejavnik. Kaj če vse PROPADE? Kaj če cilja, zaradi katerega je bilo toliko ODREKANJ, TRUDA in TRPLJENJA ne boste nikoli mogli doseči (zaradi kakšnega nepredvidljivega dogodka)? Kaj boste potem naredili?

Če športnik cele dneve trenira, in vse kar mu je pomembno je cilj, kaj bo potem, če doživi neko nesrečo, če bo drugi boljši od njega. Kar ni tako redek pojav? Kaj bo storil potem? Vse je bilo zaman, vsi treningi, vsa odrekanja,.. Seveda so naučeni, da o tem ne razmišljajo, vendar je vseeno v podzavesti, nek strah, ki je vedno prisoten.

Predstavljajte si nekoga, ki gara v službi zgolj zaradi tega, da se bo predčasno upokojil, zgolj zaradi tega, da bo našparal dovolj denarja. Kaj če po nekaj letih ta denar čez noč izhlapi, izgine? Če se borza zruši in čez noč ostane brez VSEGA? Kaj bo potem? Bo skočil iz stolpnice – tako kot se je dogajalo v 30ih letih?

Toliko O D R E K A N J A tekom let, sedanje je pa vse to zaman!? Tudi to je potrebno upoštevat… in niti ni tako daleč od resnice; nafte zmanjkuje, eksponentna funkcija potrebne gospodarske rasti počasi dosega svoj maksimum.

Po drugi strani, če delate tisto kar vas veseli, če je vaša služba veselje, to ne bo tako velik problem. Našli boste nove vire, se kako drugače znašli. Niti ni tu problem, da ste ostali brez denarja, veliko večji problem je ta, – seveda podzavestni – da vam je bila onemogočena načrtovana PRIHODNOST in sedaj ste nemočni, ne vidite rešitve kako preživet. Vzeto vam je bilo življenje. Zato toliko obupavanja.

Stara Prepričanja so ŠKODLJIVA

Vse kar so nas naučili, da je “potrebno potrpeti,” da je potrebno “veliko odrekanja”, da se je potrebno “matrat”,.. je LAŽ, zelo škodljivo. Na ta način si ZAPIRATE VRATA pred spremembami, pred iskanjem novih poti. “Saj vsi tako počnejo, je že normalno da je treba trpet v življenju.”

Res je potrebno trpet v življenju, vendar zgolj, če plavate proti toku. Če plavate s tokom, boste dosegli dosti več z veliko manj zapravljene energije, pa še izpolnjevalo vas bo.

Kaj koristi TELESU?

Še enkrat pa ponavljam, da naj to ne bo izgovor za kakšne stvari, ki se vam jih “ne da naredit”, ali da nečesa ne naredite. Ali res radi sedite pred televizijo, radi igrate cele dneve igrica, radi popivate…. in hkrati se vam ne da telovadit? Ste prepričani? Vam to res koristi? Celotnemu bitju? Koristi to vašemu TELESU?

Zelo pazljiv je potrebno bit pri tem “rad počnem” in “ne da se mi“. Razum/um je namazan z vsemi žavbami. Zelo koristen kazalec je, kaj ustreza vašemu TELESU.

Ne pozabite da pri iskanju novih poti, pri iskanju toka, ne gre toliko za fizično spremembo (tudi možna) kot za NOTRANJI obrat, za spremembo/razširitev pogleda na določeno situacijo ali načina kako se zadeve lotite.