Ozadje Prevare Globalnega Segrevanja

V Prejšnji objavi Globalno Segrevanje je PREVARA sem razložil bolj znanstvene vidike, tu bo pa govora v ozadju tega kar lahko tak mit povzroči.

Če povzamem je jasno, da so si znanstveniki so na tem področju precej neenotni, kakršnakoli druga trditev je zavajanje. Kljub vsemu pa je nekaj dejstev:

 • spremembe so se vedno dogajale (s človekom ali brez)
 • temperatura povzroča dvig CO2 (skozi zgodovino je bilo vedno tako)
 • Sonce je bistveno večji od Zemlje

Res je, da v zadnjem času človek precej škode povzročil s svojim CO2jem, prvo na vseh ostalih področjih, šele nato pri globalnem segrevanju. Med drgim niti ni znano, kako naš CO2 vpliva na ozračje.

Glavno vprašanje je, kdo ima koristi od te prevare globalnega segrevanja. Oziroma, kakšno škodo lahko povzroči, če slepo verjamemo temu mitu. Mitu, da globalno segrevanje povzroča ČLOVEK. Tu pravim, da ga povzroča Sonce ali je mogoče odgovoren tudi človek v neki meri, vendar bistvena trditev pri vsem tem je, da v tem trenutku “ni čisto nič, kar bi lahko naredili, da se izognemo spremembam.”

Marsikaj lahko naredimo

(a) Če se s tem ne strinjamo in vzamemo to trditev (ne moremo se izognit spremembam) kot LAŽ, ima lahko izjemno UNIČUJOČE učinke. Zakaj? Zato, ker smo v miselnem vzorcu strahu, strahu za PREŽIVETJE, ker bi v tem trenutku naredili vse, da bi preživeli. Enkrat ko je pa človek v tem stanju, je “muha v pajkovi mreži.”

Množica v tem stanju lahko sprejme kakršno koli, še tako bizarno rešitev za problem, ki se ga ne da rešit. Torej ta rešitev le poslabša stanje. In ko je na kocki preživetje, si se pripravljen odpovedat vsej svoji svobodi, si pripravljen veliko plačat, samo zato, da se boš REŠIL iz tega. In kaj je lažjega za MANIPULIRAT kot tako miselno stanje.

Kdor se odpove svoji svobodi na račun varnosti, si ne zasluži ne svobode, ne varnosti.
Benjamin Franklin

Konec koncev smo to že videli, 9/11. Identično. Ljudje so bili panični, v travmatičnem stanju, strah jih je bilo za preživetje in bili so pripravljeni sprejet kakršno koli neumnost, ki so jim jo ponudili. Poleg tega so dovolili, da so se njihove pravice kot navadnega državljana močno skrčile. Vse za večjo varnost, večjo verjetnost preživetja.

Prav tako nadaljevanje te zgodbe, “Vojna proti terorizmu.” Kar je na nek način reševanje problema, ki ne obstaja. Izmislili so si navideznega sovražnika, in sedaj se z njim bojujejo. Kaj je boljšega kot tak sovražnik. Pri globalnem segrevanju pa nimamo nobene rešitve, torej je spet reševanje problema, ki je nerešljiv.

Those who can make you belive absurdities can make you commit atrocities.
Voltaire

V najboljšem primeru bo to “globalno segrevanje” uporabljeno zgolj za finančno OŽEMANJE, lahko se zgodi pa še kaj hujšega, recimo Sončni sčit ali ŽVEPLO v atmosfero; tu sploh ne vemo, kaj so lahko posledice.. Morate se tudi zavedat, da neo-konzervativci (neo-con; Dick Chaney, Paul Wolfowitz, Ramsveld & co.) ustvarjajo vojne po svetu zgolj zaradi tega, da držijo razpadajočo družbo skupaj – eden od razlogov. Oglejte si The Power of Nightmares (Moč nočnih mor).

Mar mislite, da lahko res ustavimo ta proces, ki se sedaj dogaja na Zemlji? Preden se velika ladja obrne, je potrebno precej časa. In konec koncev, kdo je sploh rekel, da so spremembe kaj slabega? Bi namreč želeli živeti v taki družbi kot jo imamo sedaj še nadalnjih 50 let? Bi ob takem in še večjem izkoriščanju narave, živali in človeka sploh preživeli nadalnjih 20 let? Ne bo konec človeštva, bo pa prišlo do velikih sprememb in katastrof – to je neizogibno.

Nič se ne da narediti

(b) Trditev je resnična. “Čakajo nas gotove spremembe, in nič se ne da naredit.” Kaj je dobrega na tem?

Najbolj nazorno povedo Hopi Indijanci, ki pravijo:

Tu je deroča reka. Je tako veličastna in nagla, da se jo bodo nekateri bali. Poizkušali se bodo držati obrežja. Imeli bodo občutek kot da jih trga narazen in močno bodo trpeli.

Vedite, da ima reka namen. Starešine pravijo, da se moramo spustiti obrežja in se ODRINITI v SREDINO REKE,….

Ali ŽIVI PESEK. Bolj ko se upirate, globlje tonite. Če se prepustite, imate več časa, kar posledično pomeni večjo možnost, da vas kdo reši.

Če se bomo držali brega in iskali neke rešitve za problem, ki ga je nemogoče zaustavit, bomo le globlje potonili. Po drugi strani, če se spustimo brega in gremo z reko, gremo s spremembami, lahko pričakujemo rešitev. Vendar ljudje se vedno bojimo novega, vedno smo nezaupljivi do sprememb, še posebaj tistih, ki zahtevajo spremembo prepričanj, navad, vzorcev.

Ko bomo vzeli spremembe kot neizogibne, se bomo znebili strahu pred prihodnostjo. Takega človeka se pa ne da manipulirat v neke bizarne rešitve, tak človek je svoboden.

DIVERZIJA – preusmeritev resničnih problemov

V tej civilizaciji pa imamo ogromno drugih problemov, ki so nujno potrebni reševanja in na katere imamo vpliv – saj smo jih sami ustvarili. Od spoznavanja samega sebe, svojih misli in vzorcev, potrošništva, genskega in kemičnega osesnaževanja okolja, preko denarnega sistema in ekonomije do novih naprednih – za zdaj še skritih – tehnologij.

Enkrat ko je pa na kocki preživetje, se bomo ujeli zgolj na to finto. Globalno segrevanje gor, globalno segrevanje dol. Da, Zemlja se segreva in nič ni kar lahko naredimo. Vendar če se bomo lotili reševanja problema, ki ne obstaja (enako je z “vojno proti terorizmu”) oz. nanj nimamo vpliva, bomo spregledali vse ostale bistveno bolj pomembne probleme, ki pa jih lahko rešimo.

P.S.: Ameriška administracija je res da zanikala in kar nekaj naredila, da bi bilo to bolj milo predstavljeno, kar pomeni, da so oni globalno segrevanje nasplošno ZANIKALI. Tu pa ne zanikam segrevanja, zgolj pravim, da se ne da praktično nič naredit glede segrevanja Zemlje (obračanje ladje). In kakršne koli rešitve lahko povzročijo le še več škode. Je pa ogromno drugih problemov, na katere pa lahko vplivamo – v tem trenutku, tukaj in zdaj!

23 thoughts on “Ozadje Prevare Globalnega Segrevanja

 1. MOJCA23

  Ja valda, da se je zemlja vedno segrevala in ohlajala.
  Amapak nikoli se niso take spremembe zgodile v 40 letih.
  Vedno je bilo govora v precej daljšem časovnem obdobju.

  Ja pa lahko je govort, da so orkani, potresi, poplave, obilno sneženje, suša ipd. normalen naravni pojav.
  Valda, da je sam ne pa tako zmešano vreme kot je zdaj v Sahari in J Afriki sneg pr nas pa 12.12 pa mal manj, da ne hodimo v kratkih rokavih.

  Vsi so zmer nekaj pametni pa zarote( kar mi gre že pošteno na k…) pa prevare pa ne vem kaj še vse, dokler zaradi neumih stvari ne začnejo umirat ljudje, ki jih poznaš, ki so ti blizu, ki jih imaš rad….dvomim, da bi pol. ko bi ti en hurikan odpihnil familijo rekel, da je to normalno…

  Da se bomo prav razumel, ne mislim, da kar je teh stvari, da je vsega krivo globalno segrevanje valda, da ne sam veliko naravnih katastrof je prav zaradi tega!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Lemurian

  @MOJCA23: teorije zarote znajo bit precej uničevalne, če misliš, da vse kar si je to TELO. Če misliš, da ti lahko kdo v resnici vzame življenje.. Brez obrata v notranjost je precej tečno vse skupaj.

  So pa vse to dolgo časa gradili, in ciljali ravno na to obdobje. Tako da veliko stvari je nastavljenih, ogromno je tega. Predvsem nafta in ekonomija.

  Glede green-peacea in life earth je tudi dosti negativnega slišat, tako da..

 3. Aljaz

  Lepo je to spisano. Nekako si mi dal malo globlje zavedanje glede tega, kaj se trenutno dogaja na zemlji.
  Kolikor sem bral in poslušal Echart Tolle-a se to dogaja v pospešenem tempu.
  Zelo lepo je tudi zajeto v tem pismu: http://www.teton-rainbows.com/msg_humanity.html

  Nekako po vseh teh branjih in tvojih člankih, sem prišel do nekega lastnega spoznanja.
  Človek je v veliki meri uničil to prekrasno zemljo na kateri živimo. To je videti v vsakdanjih okoliščinah, ki se kažejo v trpljenu tega planeta.
  Dogajajo se tudi spremembe, pri katerih človek nima nobene zveze. Višanje temperatur s strani sonca. Pri tem problemu najbrž človek tudi ni čisto nedolžen.
  Vse skupaj povzroča veliko trpljenje, v katerem je moč in priložnost, da se človeška vrsta prebudi.
  Da se prebudi v novo zavedanje samega sebe in dojemanje sveta.
  Paziti pa moramo hitrih/nesmiselnih rešitev. Primer so tiste dve, ki si jih ti omenil.

  Kot je rekel Buddha, trpel boš tako dolgo, dokler ne boš spoznal, da trpljenje ni potrebno.
  Skoraj siguren sem, da bodo ljudje v tem boju proti segrevanju, pozabili na eno glavnih težav. Onesnaževanje. Sam sem mnenja, da moramo predvsem tukaj iskati rešitve, če želimo, da zemlja preživi.
  Delal bom dobro, ustvarjal bom in nekako vem, da bo mati narava dobra do mene.
  Preživeli bodo tisti, ki se bodo pravočasno prebudili!

 4. Aljaz

  “Njihov” glavni namen je torej preusmeriti pozornost na “težave” na katere nimamo vpliva, če te prav razumem…

  Terorizem, pa kot si rtekel tako ali tako ne obstaja.
  Strah, varnost = kontrola nad ljudmi.

 5. Lemurian

  @Aljaz: točno tko.

  Najboljša primerjava je z ladjo, ki se potaplja. Ladja bo potonila, nič se ne da naredit, lahko pa kapitan še vedno izbere čas in način dokončnega potopa, da bo naredil čim več škode. (ladja = sistem)

 6. MOJCA23

  @Lemurian:

  Sem prebrala 5 hujših stvari od globalnega segrevanja- Kaj se ti ne zdi, da je posledica onesneževanja tudi globalno segrevanje….
  In še vedno mi nisi konkretno odgovoril kaj je napačnega v tem, če nekdo bogati na račun ozaveščanja ljudi o onesnaževanju itn…
  (al pa ne razmem)

  Brez skrbi, da se zavedam tega, da moje telo ni vse, da je duša bistvo.
  Men pač materialen svet pomeni bore malo zato se tudi ne obremenjujem s svetovno ekonomijo ipd.

  Tebe pa tudi na nek način ne razumem- zakaj nekje zelo dobro pišeš o tem kaj je bistvo žiljenja in se ubadaš s psihlogijo po drugi strani se pa tako obremenjuješ z ekonomijo, zarotami, prevarami ipd.

  Kaj se ti ne zdi, da to lahko načne tvoj notranji mir i da te lahko tako razmišljanje privede v depresijo?

  Fino je včasih na svet gledati bolj optimistično kot pa vedno pesimistično.

  So določene teme na tvojem blogu, ki so res dobre in vredne branja, so pa tudi določene teme s katerimi tudi ti zelo dobro manipuliraš z ljudmi.

  Kdor seje dobro, tudi žanje dobro!!!

  Upam, da se zavedaš tega, da lahko s svojim pisanjem spremeniš mišljenje drugih. Tudi ti imaš moč nad tem, da nekomu lahko spremeniš življenje s svojim razmišljanjem na dobro ali slabo. Zato dobro premisli kaj objaviš in kaj ne- naj ti bo to moralna odgovornost.

  Pa ne vzemi za slabo…

 7. Lemurian

  Seveda, nekaj je onesnaževanje, nekaj je Sonce, pa še kaj tretjega bi se lahko našlo.

  Nisem alergičen, da nekdo, ki ima že tako ali tako veliko denarja še dodatno bogati, to tukaj nima popolnoma nobene veze. Gre se za to, da so lahko zelo hitro ponujeje neke rešitve, ki lahko naredijo več škode kot koristi. Solarni ščit ali žveplo v atmosfero (link). Ker kakršnkoli že vzrok, segrevanje se lahko omeji tako, da nekaj postaviš med Zemljo in Sonce… In to je igranje z nečim kar ne poznamo.. “Globalno segrevanje grozi Zemlji” in človeštvo se bo združilo, pozabili bomo na vse medsebojne probleme, pozabili bomo nase…. za nekaj časa. Potem pa utegne biti vse skupaj dosti hujše. Veliko je trikov, ki se jih da izrabit.

  Če se zavedamo da smo duša in zanemarjamo telo, potem imamo današnje stanje na vzhodu. Ali stanje na vzhodu 20,30,40 let nazaj, saj danez vzhod postaja zahod, z vsem materializmom.

  Meni pa je pomembno oboje, tako telo kot duša. Odkrivanje notranjosti ima vezo z dušo, zunanje stvari kot so ekonomija in ostalo, pa s telesom.

  Glej, vsi bi radi pomagali. Koliko je humanitarnih ogranizacij, koliko je darovanja revnim družinam. Ljudje so v svojem bistvu zelo dobri, in večina se niti ne zaveda kaj se dogaja. Ker če bi se, se potem to ne bi dogajalo. Ne moreš odpravljat revščine v svetu, če ne odpraviš sedanjega ekonomskega sistema.
  Konec koncev, samo vprašanje časa je, kdaj se zruši. Eksponentna funkcija in končni svet – enostavna matematična formula (link)

  Ali je zatiskanje oči pred resničnim dogajanjem optimistično. Se ti zdi pesimizem, če bo prišlo do velikih sprememb. Meni ne. Kljub vsemu pa če se res zavedaš, da nisi le telo, potem te nima biti česa strah. Strah te je lahko takrat, ko se bojiš za svoje življenje, za nekaj kar sploh nimaš, za nekaj kar ne moreš izgubit, ker TI SI ŽIVLJENJE. V najširšem smislu.

  Kako pa jaz manipuliram? Bom vesel razlage in konkretnih primerov.

  Nihče se ne rabi zanašat zgolj na to pisanje, ker potem to postane le še ena dogma. Sami raziščite, sami raziskujte, poglejte še drugje, dostikrat to poudarim. Ker pot v notranjost ni nekaj, kar bi lahko človek prekopiral, največ kar lahko nekdo naredi je, da pokaže pravo smer. To pa mislim da je tukaj. Kazalci so kot prst, ki kaže proti Luni. Veš pa kako psi recimo delujejo, zaletijo se v prst, v kazalce, v besede. Tisto, proti čemer kaže prst ne vidijo….

 8. Matjazz

  Zdravo vsem

  Pridružujem se sumljivosti celotne zgodbe o segrevanju

  – zanimivo da je ravno All Gore tisti , ki zdaj prepričuje ves svet o nujnosti zmanjašanja CO2, Naenkrat je veliki specialist za podnebne spremembe naenkrat sami superdogodki : Live Earth, Neprijetna resnica pa še Nobelova nagrada, vse skupaj na brzino . Pravim znanstvenikom
  ki opozarjajo zadnja desetletja o uničevanju narave … ni uspelo nič
  podobnega , kar je tipu iz bele hiše v enem letu

  – Včeraj sem videl na TV napoved avtomobilskih tovarn po tem da začnejo izdelovati avte z polovičnim izpustom CO2. kar pa naj bi dvignilo za 15% cene avtov. Pri vsem skupaj bodo pomagale vlade , ki
  bodo zakonsko “podprle” nizke izpuste s tem da bodo kupci prisiljeni to kupovati ..

  – tudi ZDA so si naenkrat premislile in napovedale veliko zmanjšanje CO2. Vse je precej usklajeno, kmalu bomo videli kje je štos

  – po uradnih podatkih FAO (organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo) je izpust CO2 na račun živinoreje višji od prometa !!!
  In tule gre samo za škodo zaradi CO2 brez upoštevanja vse ostalih škodljivih vplivov na okolje (nepitna voda, pesticidi, erozija zemlje, …)
  Anton Komat ima prekleto prav ko pravi, da smo pred izbiro koruza za prašiče ali voda za ljudi.
  V primerjavi z All Gorom bi Komat moral dobit že 16 nobelovih nagrad.

 9. Lemurian

  Tega pa Gore ni omenil, da je živinoreja glavni vzrok… kot še veliko drugih stvari.

  Štosov je kar več, ni le eno, vedno je več stvari hkrati. Konec koncev, edina pot ven iz tega je obrat navznoter. Torej v sebi iskat mir in odgovore, oziroma jim dopustiti da pridejo.

 10. Aleš Suša

  Dopuščam možnost, da imaš, Lemurian, do neke mere prav, čeprav se mi zdi zanikanje problema podnebnih sprememb, zdaj, ko se s problemom strinja velika večina znanstvenikov in vlad, ko so se končno nehali sprenevedati veliki onesnaževalci (ZDA in naftni lobiji, ki so v kontra propagando vložili veliko sredstev), skratka, zanikanje svetovnega konsenza o prevelikih emisijah TGP (na neznanstveni osnovi), se mi zdi bolj EGO problem piscev. V tem primeru si to, po mojem mnenju, ti – Lemurian.

  Nekateri se pač ne morejo ukloniti večinskemu mnenju (in hočejo plavati proti toku), četudi je znanstveno argumentiran, in ima (vsaj navidezno) plemenite cilje (v tem primeru ohraniti naravo).
  Pa ne mi prosim zamerit, prebral sem tvojo spletno stran in se skoraj z vsem strinjam, mi je v navdih, ne strinjam pa se s tvojo teorijo zarote o Klimatskih spremembah.

  Če že dopustimo možnost, da gre za zaroto, pa je po mojem mnenju akcija za zmanjšanje TGP, naredila veliko, več od vseh drugih naravovarstvenih pobud v zadnjih desetletjih, za dvig zavesti ljudi na celem planetu. Zaradi tega se vse več ljudi odvrača od potrošniškega načina življenja, se aktivno trudijo za ohranjanje narave, spreminjajo svoj način življenja, se zavzemajo za mir, ..

  Posledično tudi vlade sprejemajo ukrepe, čeprav na začetku bolj simbolične (žarnice), velikih sprememb si zaradi lastne eksistence še ne upajo uveljaviti (točno se ve kdo so največji onesnaževalci). Ko bomo izvolili nove vlade (pozorno bomo spremljali, kakšen bo njihov odnos tudi do okoljskih vprašanj – tudi to bo posledica svetovne kampanje za zmanjšanje TGP), bodo morda bolj pogumni in iskreni v sprejemanju bolj odločnih korakov…

  Skratka, četudi bi bila tema o Globalnem segrevanju zlagana (jaz mislim, da ni), je dogajanje okoli nje naredilo veliko pozitivnih korakov k spreminjanju mišljenja ljudi.
  Znanstveno ali laično dokazljiv argument:
  V mestih je zrak močno onesnažen (smrdi). Če se bomo manj vozili z osebnimi vozili (kakršne uporabljamo danes), bo zrak bolj čist.
  Pozdrav, Aleš Suša, Zeleni krog Krško

 11. Matjazz

  Tisti ki nasprotujemo teoriji segrevanja zaradi CO2 ne trdimo da izpusti CO2 ne obremenjujejo okolja . Trdimo pa da ni vzrok za globalno segrevanje.

  Kaj je večji povzročitelj emisij toplogrednih plinov, živinoreja ali avtomobili?

  Glede na novo poročilo, ki ga je objavila Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), ustvarja živinorejski sektor več emisij toplogrednih plinov, računano na CO2 ekvivalent (18 %), kot prometni sektor. Prav tako je glaven vzrok degradacije zemlje in vode.

  http://www.fao.org/newsroom/en/news/2006/1000448/index.html

  Torej razen tega sodobno kmetijstvo proizvede več CO2 ekvivalenta kot promet je dodatno glavni krivec za zastrupljeno vodo, degradacijo prsti, izginjanje prvotne pokrajine in posledično izginjanje živalskih in rastlinskih vrst. In to je
  Preko kemije ki se jo zmeče v zemljo 7000 ton (samo uradno) v Sloveniji ima tudi dodatne dolgoročne posledice na zdravjej ljudi in planeta.
  In žal te plati kmetijstva ne pozna niti 1 odstotek ljudi

  Verjamem da bo zgodba o globalnem segrevanju čez nekaj let pozabljena podobno kot zgodba o ptičji gripi, ki je prav tako vglavnem mega biznis

 12. Lemurian

  Ne pravim da segrevanja in onesnaževanja ni, pravim to, da se sprožil proces, ki ga je nemogoče zaustaviti. In bi bilo tudi nesmiselno zaustaviti tak proces, ker konec koncev ne prinaša nič slabega, prinaša pa obilo sprememb.

  Izkoristimo jih bolj za notranjo transformacijo (70) kot pa za zunanje probleme (30). Če približno opredelim kako naj bo usmerjena naša pozornost.

  *Ali je problem komentatorjev, ker hočejo biti ovce, ker hočejo spati?

 13. Boris Turk

  Strinjam se glede finančnega ožemanja. Ampak finančno ožemanje vedno bo, dokler bo denar, dokler bo preveč ljudi, dokler ne bo človek na precej višji stopnji zavesti (čeravno morda človeka na visoki stopnji zavesti finančno ožemanje ne gane).

  Kritika…

  Še če bi trdil, da samo Človek vpliva na globalno segrevanje, bi bila to manjša in celo dobra prevara, ki bi ljudi “prisilila” k iskanju rešitev, kot pa to, ki jo podajaš ti – da “ni čisto nič, kar bi lahko naredili, da se izognemo spremembam.” Upam, in mislim, da je to nekako v prenesenem pomenu, saj si pisal spodaj o ekologiji.

  Praviš, da je človek, ki ne sprejme tvoje trditve za resnično, sigurno v strahu, ker se bo bal, iskal rešitev, in bil podvržen manipulacijam, oziroma tržišču, ki bo prodajalo neko navidezno rešitev, ki pa je ni, ker ti tako praviš. Si kdaj pomislil, da je vse to, kar počneš na tem blogu, manipulacija?

  In sploh, kako lahko ti, Veliki znanstvenik, razsojaš o tem, kdo od znanstvenikov ima bolj prav? Eni strani si se odločil verjeti (in ob tem verjetno nisi pomislil na to, ali so te zmanipulirali) in zdaj tolčeš po drugi. Brezveze.

  http://adrr.com/aa/excerpts.html
  Citiram:

  The idea that neutral language behavior exists is a myth; it feeds and supports our treasured image of ourselves as Nice People.

  All language is manipulative; all language is attempted persuasion. Anytime you talk, you are attempting to persuade the others present to listen to what you have to say, rather than talking themselves; you are taking and holding the floor. When you talk, you want to be listened to, believed, respected, appreciated, accepted, agreed with. No matter how much you may wish to be neutral in your communication, you cannot not manipulate.

  Praviš, da je za globalno ogrevanje krivo Sonce. Ja, to je pa strašanska ugotovitev. 🙂 Najbolje, da potem, če že nimam nikekršnega posrednega vpliva na to Sonce, kar betežno čakam, da me “scvre”. Če pa ne bom čakal, potem sem pa ziher v strahu in se bom boril za preživetje in bodo grdi grdi manipulantje z menoj grdo manipulirali. Samo tako je lahko in nikakor drugače. Neumnost!

  Jaz bom aktiven in bom vplival na to, da se globalno segrevanje zmanjša. Če bi to na pravi način in v ustrezni meri delali vsi, bi čez 100 let morda prišlo do kakega preobrata. In ne dvomim dosti, da tudi bi.

  Manj ljudi, skrb za ekologijo, vsakemu EKO vrtiček => manj polucije => preobrat v globalnem segrevanju.

  Al Gore je govoril o CO2, to pa še zdaleč ni vse, kar vpliva na globalno segrevanje. Vsepolno drugih plinov, sevanj, kemikalij na to vpliva. Al Gore je kuliš zato, ker ljudi osvešča in jih nagovarja k ekologiji.

  Jaz pa jih nagovarjam k omejitvi števila rojstev. Dajte Zemlji čas za en zdrav vdih, sicer si ga bo sama vzela. S solzami ali brez.

  lp,
  Boris_konstruktivni manipulant

 14. Lemurian

  Če verjameš ali ne, Boris, človek ni samo ego in niso vsi ljudje pod vplivom ega.. torej tudi ne rabi vsak teh stvari dobiti od zunaj, ker jih dobi od znotraj….

  Aha.. sedajle sem pokapiral.. Če hočeš to razumeti, rabiš pokapirati kako deluje ČAS… Sistem v katerem živimo, nima 100 let, nima 20 let, niti nima 10 let.. Spremembe se odvijajo čedalje hitreje, čez 2 leti bodo spremembe tako velike kot med letoma 1900 in 1920 recimo… Malo si poglej v zakulisje svetovnega dogajanja
  http://video.google.com/videoplay?docid=5897463004466037791&q=se+bomo+prebudili&ei=RJxWSIrqM5iI2gKdoaiBDw
  .. ali ZeitGeist ali kaj takega.. dejstvo je, da je ostalo premalo časa, da bi lahko kakorkoli vplivali na globalno segrevanje.

  Vprašanje pa je, kaj lahko narediš V TEM TRENUTKU? Kako lahko v TEM TRENUTKU najbolje pripomoreš k pozitivni spremembi..

 15. Boris Turk

  Praviš: “Dejstvo je, da je ostalo premalo časa, da bi lahko kakorkoli vplivali na globalno segrevanje.”

  Dejstvo je le eno – to, kar si povedal, da je dejstvo, ni dejstvo, ampak manipulacija.

  Sam članek je v kontradikciji s tvojim vprašanjem “kaj lahko naredim v tem trenutku oziroma kako lahko v TEM TRENUTKU najbolje pripomorem k pozitivni spremembi.” Jah, izgleda da ne morem nič narediti, če dobesedno sledim temu članku in tvoji uvodni misli, ki pravi “Ni čisto nič, kar bi lahko naredili, da se izognemo spremembam.” Še dobro zame, da članku niti približno ne sledim. 🙂

  Hočeš morda povedati, da nisi pod vplivom ega? Surprise surprise, saj že sam veš, da se ego opredeli na tisoč in en način. Kateri ego imaš zdaj v mislih? Osebnostni? Višji? Atmo? Purušo? Kolektivni ego?

  Kot ti pove film, katerega link si podal:
  “Predstavljaj si, da je tvoj duh poln neresnic.”
  Ena izmed največjih neresnic pa je blodnja, da nisi pod vplivom ega. Ko ne boš, boš razsvetljen. In ko boš razsvetljen, boš bolj pazil na to, kaj pišeš, vsaj po mojem.

  OK, naj poskušam razumeti, kaj hočeš povedati… ni čisto nič, kar bi lahko naredil za izboljšanje, zato naj se hitro vržem v raziskovanje tega, kaj lahko naredim. Torej naj sam sebi v nulo dokazujem, da sem res en velik bedak in se trudim najti rešitev za nekaj, za kar rešitev po tvoji trditvi ne obstaja.

  Raje ne, sory 🙂

 16. IGOR

  NI ČISTO NIČESAR, KAR BI LAHKO NAREDILI, DA SE TA ŠTALA NA ZEMLJI SPREMENI NA BOLJE…!?

  Dobro,spremembe na Zemlji so neizbežne in nujne in se zato morajo zgoditi… projekt sedenja na veji in hkratnega žaganja te iste veje se vedno mora končati precej drastično za vsakogar, ki to počne.Zdrava kmečka pamet to zlahka opazi in zato ni nobene potrebe, da bi bil človek tako pameten kot denimo kakšen E.Schrödinger.

  Dejstvo pa je, da človek nikakor ni nemočen pri vsej tej zgodbi.Dejstvo je, da vsak človek lahko kaj naredi, praktično, tukaj in zdaj v dobro vseh ljudi in v dobro celotnega vesolja.

  Treba se je samo spomniti, kolikokrat na dan smo se razjezili ali nas je vrglo iz tira in smo začeli spuščati od sebe negativne vibracije … in pri tem nikoli nismo pomislili, da s tem v resnici pljuvamo v svojo skledo,ker se nam bodo te iste vibracije namreč vrnile nazaj kot bumerang in nas v enaki meri prizadele ? ? ? Seveda, to nam nihče ni povedal.Tega nas nihče ni naučil. In skoraj nihče ne ve, da živlenje ni zgolj zajebancija z lastnim egom & co, pa čeprav se zelo očitno kaže in zdi, da je res samo to.

  Ali smo kdaj pomislili, koliko zakonov in ostalega formalnega smetja bi bilo potrebno, če bi se med sabo ljubili in se držali dobre stare morale … kar vse nam je diskretno predlagal JEZUS, pa ga ne takrat, ne danes skoraj nihče ni niti slišal, še manj pa razumel… ?

  NO in v tem grmu tiči zajec naše odrešitve.Če pomislimo, da lahko tistega, ki nas najeda in nam gre na živce imamo tudi radi in samo radi in radi vsak dan bolj in mu namesto sovraštva pošiljamo ljubezen,potem lahko konkretno tukaj in sedaj opazimo, kaj lahko naredimo že samo v tem primeru, ki se tiče le nas samih in naših bolečin.Res je, da lahko procedura traja nekaj tednov.Vendar če bomo dobro delali in če bomo pri tem iskreni bo rezultat kar naenkrat pred našim nosom in zelo bomo presenečeni nad njim.

  Ste kdaj pomislili na vso to silno možico takšnih in drugačnih molitev, ki jih dnevno spuščajo v eter t.i.katoličani in drugi? Kaj bi se zgodilo, če bi vse te molitve bile izrečene v dobro drugih in ne le v dobro lastne riti ? … Če bi bile iskrene in bi prihajale iz srca, ki ljubi in ne tako kot sedaj?

  Svet bi bil drugačen že zdavnaj in to zelo … Ker pa očitno ni tako, tudi svet ostaja kakršen pač je in situacija se z vsakim dnem samo še slabša.Katoliška cerkev in vse njene ovčice pri tem početju veselo sodelujejo že dolga leta in zato ta naša cerkev ni Božja pač pa je v resnici od nekoga drugega.Nič ne pomagajo polna usta lepih in miloslišnih besed o Bogu,(pa čeprav prihajajo od škofov, nadškofov, kardinalov in kar je še teh osebkov), če pa je v srcu zgolj in samo SA(N)ATAN(A) in pohlep in najbolj nizkotne strasti ?

  Ali ste kdaj pomislili, kakšen bi bil ta svet, če bi na njem čisto vsi iskali samo in zgolj resnico in ničesar drugega ? ? ?

  Zato predlagam naslednjo vajo: OBLIVANJE KOGAR in/ali ČESARKOLI Z LJUBEZNIJO

  Izberete si osebo, ki vam gre najbolj na živce.Lahko ste to vi sami, lahko pa je to vaš trenutno največji sovražnik.Zamižite, pomislite nanj in si ga na nek način predstavljajte in mu začnite pošiljati srčke roza barve, v velikosti njega samega.To počnite vsak dan, VEČKRAT NA DAN,
  (kar ni težko, ker vas itak najeda in vam ne da miru…) in počakajte na rezultat … in to je vse.

  To lahko pošiljate državi, politični stranki,katoliški cerkvi,Europi, Afriki,celi zemlji, vesolju, soncu, zvezdam … ni omejitev… omejitev je zgolj vaša iskrenost in redno početje vsak dan… !

  To je tisto, kar je treba narediti in kar lahko naredi vsak, če le zmore malce miganja v tem pogledu.Res je, da od začetka ne bo šlo gladko; najbrž bodo težave večje, kot bi si upali o tem sanjati… vendar sčasoma se bodo stvari uredile in bo šlo vedno lažje… In res je tudi, da s tem
  ravno ne boste ukinjali usode kogarkoli, boste mu pa dali priložnost, da se na brzino sooči z lastnim stanjem in ga prediha tako, kot se mu to ravno zdi, kar pa NIKAKOR ni majhna usluga !

  Najlepše pa, tako kot ponavadi, pride na koncu : ko se vam bodo te vrste investicije začele vračati, boste ravno vi imeli od tega največ … in garantirano vam ne bo žal za ta vaš strateški potfelj na Božji Borzi, ki pozna samo eno vrsto delnic: BREZPOGOJNO LJUBEZEN.

  Ena od definicij za Boga je namreč tudi ta, da je Bog Ljubezen…Kaj vas torej ovira, da ne bi odigrali te vloge na tej Zemlji ravno v teh časih, ko je ta vloga najbolj zaželjena in podprta s strani Boga osebno ? Ali je to zgolj Nevednost ? Spoznanje? Poneumljenost? Zavedenost ? Ali pa kakšno drugo civilizacijsko smetje, ki se vam je naložilo v podzavest ? ( Usode na tem mestu ne omenjamo, pa čeprav zna biti( in ponavadu tudi je ! ) huda karta ravno v tem špilu … SORRY !

  OM AN !

 17. MOJCA23

  Po dolgem času spet izražam svoje mnenje na tvojem blogu.

  Preberi moj komentar, ki sem ga napisala na to temo 12.12.2007.

  13.7.2008 pa se je očitno začelo nekaj kar smo oz. so nekateri trdili, da bo šele čez nevem koliko 1000 let.

  13.7.2008 je dan, ki si ga bomo zapomnili vsi Slovenci predvsem pa tisti, ki živimo na najbolj prizadetih območjih. Priča smo bili tornadu, ki je pustošil naše domove. Naj nam bo to v opozorilo in poduk, da če se bomo še naprej delali norca iz narave nam bo vrnila vse.
  Narava ne izbira….

 18. Lemurian

  Dobrodošla nazaj Mojca!
  Hja…. Je pa na srečo vsaka tragedija priložnost za nova spoznanja, nov način delovanja..

  Se povsem strinjam s teboj – tudi kot rečeno, že s prvim komentarjem.
   

  Boris, če ne boš sprejel odgovornosti za svoje notranje stanje, bodo vse spremembe le kozmetične. To neprestano ponavljam. In če si to že storil, lahko največ kar narediš, da, tako kot Igor pravi, deluješ iz Ljubezni.. Ampak tudi na kolektivnem nivoju se ne bo nič spremenilo, če se ne spremeni stanje zavesti.. Torej?
   

  Jep Igor. Nič narediti v standardnem smislu mišljeno seveda. Se povsem strinjam s povedanim.

 19. valy

  Bi rekla, da se s tabo strinjam le delno. Seveda je za globalno segrevanje krivo (tudi) sonce, ni pa to eden in edini krivec. Zakaj pred 150 leti ni bilo toliko toplenja ledu, večanja ozonske luknje, ogromno poplav, potresov, podnebnih spremememb? Delno zato, ker ni bilo izpušnih plinov, tovarn, tolikšne porabe gorive, onesnaževanje, plastike ipd.

  Seveda so se takšne stvari že dogajale, ampak ne v tako hudi obliki. Po mojem se je treba resno zavzeti in začeti ohranjati naravo. Saj ne bo večno vode in nafte, in (po zdajšnih ugotovitvah ter trditvah) tudi ne večno našega planeta.

  Narava je pokazala zobe tudi v Sloveniji, če se spomnimo lanskega semptebra, in letošnjega 13. julija. Naša majhna, čista in nedolžna državica tudi ne bo večno takšna. Ampak nažalost tega mnogo Slovencev še ne dojema. Kot je dejal že nekdo pred mano: narava ne izbira.

  Menim, da jaz sama ne morem veliko narediti. Navsezadnje sem samo nepomembno dekle. Ogledala sem si film Neprijetna resnica in se z Al gorom večinoma strinjam. Ampak vseeno, ne uporabljam zračnega avta (!)in varčnih žarnic, ne ločujem smeti in pazim na čisto okolje enako, kot sem prej. Evo, priznam! Pri meni Al gore ni naredil veliko, upam, da je/bo pri komu več.

  Lp

  p.s. Imaš pa odličen stil pisanja, in mi je ful v veselje brati tvoje članke!

Comments are closed.