ZeitGeist – Duh časa

Zeitgeist - Duh ČasaRevolucija je ZDAJ…
in začne se s teboj.
Je individualna in
je revolucija duha.

Zeitgeist (Duh Časa) Fenomenalen povzetek vsega dogajanja v svetu in kaj stoji za tem. Ker je dolg le 116 minut pomeni, da je tudi zelo zelo strnjen, zatorej naj služi kot zelo dobra odskočna deska, ne pa kot dogma. Odlično je, da so taki filmi odzunaj in da imajo tako veliko gledanost (je med najbolj gledanimi videi na googlu), kar dokazuje le to, da se ljudje prebujamo. Poleg tega so celo slovenski podnapisi na voljo. So tudi direktno integrirani v google video.

Vse v dokumentarcu je zelo dobro, rad pa bi opozoril na nekaj stvari, ki so lahko napačno razumljene ali hitro spregledane.

Najboljša zgodba vseh časov

Prvi del je napad na RELIGIJE na primeru zahodnjaške religije – krščanstva. Religije si zaslužijo to, saj so povzročile daleč največ škode človeštvu. Poleg tega so osnovane na neki astrološki zgodbici, ki je zaradi večje zanimivosti uprizorjena z besedami. Hecno pa je, da so te zgodbice vzeli kot dejstva, jih jemali DOBESEDNO in ne metaforično. Ob tem si je dobro zapomnit, da Cerkev uradno nasprotuje astrologiji, med tem ko najvišji vrh Cerkve dobro ve o čem se gre.

Vendar če je človek preveč površen dobi občutek, da prvi del nagovarja k ATEIZMU. Če Jezus ni obstajal, če Horus ni obstajal, to kvečjemu pomeni, da so imeli ljudje (vsaj nekateri) ogromno znanja in vedenja o vsem tem že v tistih časih – 3000 pr.n.š in še dlje nazaj v zgodovino. Saj večina besed Jezusa ima smisel, so zelo temeljite in globoke, vendar jih je potrebno pravilno razumet; METAFORIČNO in ne dobesedno. Kasnejši modreci, za katere pa je dokazano da so živeli in še danes živijo, govorijo o istih stvareh z malenkost drugačnimi besedami. Nauk Jezusa je torej pristen, o tem ni dvoma – vendar je metaforičen in ne dobeseden.

Ni res kot pravi na koncu, da mit ne more biti poučen, četudi se ve da je izmišljen. Če pogledamo mite današnjega časa; Gospodar prstanov, Matrica, Star Wars imajo zelo globok učinek. Lahko bi pa rekel, da “mit ne more biti poučen, če se ga ne vzame kot resničnega.” Podobno kot je velika razlika pri gledanju filma, če se uživimo v dogajanje ali če gledamo z distanco. Miti so izjemno pomembni za naše življenje in danes je vidno, kaj pomeni odsotnost le teh. Kljub vsemu pa jih je nekaj, pri katerih začutimo neko drugo dimenzijo. Ali kot pravi Joseph Campbell: “Plešemo na mite, četudi ne poznamo melodije.” Za tistega, ki pa pozna melodijo, so pa miti še toliko močnejši.

Tudi stari miti, o zmajih in junakih ki so se odpravili na lov, so izjemno poučni in kažejo na nekaj višjega. Za boljše razumevanje čemu služijo miti si poglejte Power of the myth od Joseph Campbell-a. Resnični ali ne, imajo moč transformacije – če se jih le razume METAFORIČNO ne pa dobesedno. Razumite jih dobesedno in boste obtičali na nivoju razuma. Miti pa kažejo preko razuma, so kot prst (besede), ki kažejo proti Luni (neopisljivo, preko razuma).

Če se bojuješ proti sistemu, si še vedno ujet v njem.
nn

Religije so klasični primer, kaj se zgodi, če obtičite na nivoju dobesednega razumevanja. Malo drugačna zgodbica, malo drugačna interpretacija in religije se bojujejo med seboj. Celo znotraj religij se različne interpretacije nauka bojujejo med seboj. V resnici pa vsi govorijo o isti stvari. Kaj je bolj norega od tega?http://video.google.com/videoplay?docid=2776013123924489713

O drugem delu in 911 ni kaj za dodat, uradna verzija je očitna farsa. Če je pa kljub vsemu premalo, si pa lahko pogledate goro dokumentarcev na googlu. Poleg tega ni bil samo 911, so bili še drugi sprovocirani ali dopuščeni napadi, ki so bili povod za največje vojne; WW1 – Lusitania, WW2 – Pearl Hearbour, Vietnam – Napad na ameriški rušilec. Ob vsem tem pa si še poglejte teorijo neo-conzervativcev – Leo Strauss in Carl Schmitt.

Ne menite se za ljudi skrite za zaveso

Ekonomija je kralj. Kdor kontrolira ekonomijo pa je vladar sveta in s tem posledično vseh ljudi. Za boljše osnovno razumevanje denarnega sistema je obvezen ogled 47-minutnega dokumentarca Denar kot dolg, za podrobnejši zgodovinski pregled in kako je prišlo do tega sistema pa malo daljši dokumentarec The Money Masters. Ta dva dokumentarca sta klasika in nujna za boljše razumevanje današnjega denarnega sistema, sploh pa če študirate ekonomijo.

Vojna je posel, največji posel na svetu. Mikročip – RIFD. Novinarka ob predstavitvi prvega vsadka celo pravi, “priners of Brawe new World (Pionirji Krasnega novega sveta).” To je knjiga od Aldous Huxley-a. Preberite si, da boste lažje razumeli kam se trenutno barka obrača – na političnem nivoju. Druga klasika s tega področja pa je George Orwell: 1984.

Jordan Maxwell o izobraževanju:

Vlada dobiva tisto, kar želi. Nočejo, da bi bili vaši otroci izobraženi. Nočejo, da bi vi preveč razmišljali. Zato so se v naši deželi in na našem svetu tako razbohotili zabava, množični mediji, TV šovi, zabaviščni parki, droge, alkohol in vsaka druga vrsta razvedrila, ki zaposli ljudem duha, da zaradi preveč razmišljanja ne bi bili napoti pomembnežem. Raje se zbudite in spoznajte, da obstajajo ljudje, ki vas vodijo, in da se tega sploh ne zavedate.

Iz TV oddaje:

Televizija ni resnica. Televizija je prekleti zabaviščni park! Televizija je cirkus, karneval, potujoča skupina akrobatov, pripovedovalcev, plesalcev, pevcev, žonglerjev, spak, krotilcev levo in igralcev nogometa. Mi vam preganjamo dolgčas. A vi ljudje sedite tam dan za dnem, večer za večerom, vseh starosti, barv kože, ver. Mi smo vse, kar poznate. Začenjate verjeti našim slepilom. Začenjate verjeti, da je resnična škatla in ne vi. Počnete, kar vam narekuje škatla! Oblačite se, kot vam pravi škatla, jeste, vzgajate otroke, celo mislite tako kot škatla. To je množična norost, vi blazneži! Za božjo voljo, vi ste tisti, ki ste resnični! Mi smo slepilo!

Ločenost in Nezadostnost

Ključ celega filma je na koncu, zadnjih 5 minut. To je tudi to o čemer pišem tu, o čemer govorijo in so govorili vsi modreci. To je vcepljen občutek, da smo LOČENI med seboj, ločeni od narave, ločeni od Boga. V drugih smo navajeni najprej prepoznati razlike, čeprav če se dovolj poglobimo vidimo sebe, ogledalo naših muh in tudi dobrih stvari.


http://www.youtube.com/watch?v=nSLGcV0KbiU

Ločen človek je nezadovoljen človek. Kako si lahko zadovoljen, če pa si ločen od vsega vesolja, sam si v celem vesolju, z ničemer nisi povezan, nihče te ne mara,.. kako boš potem lahko srečen, notranje miren. Takega človeka ni problem manipulirat. Resnica pa je ravno nasprotna, z vsem smo povezani, z naravo, z živalim, z ljudmi, z vsem stvarstvom. Znanost to že dokazuje. Vendar kdo potem rabi Boga, če so ljudje in narava zadosti, in nemogoče je kontrolirat takega človeka.

Prvih 30 let svojega življenja sem se trudil, da bi nekaj postal. Hotel sem postati dober v vsem, pri tenisu, v šoli in tako naprej. Tako sem gledal na vse. Nisem dober, a če bi se izboljšal… Nato pa sem spoznal, da sem se motil. Da gre v resnici za to, da ugotovim, kdo sploh sem.

Potem pa je tu še nek občutek nezadostnosti, da nismo dobri takšni kot smo. Moramo doseči določene rezultate, da bomo potem lahko zadovoljni sami s seboj. “Ko bom dobil 5, me bodo doma imeli radi, ko bom dokončal faks, potem sem pa car, ko bom zmagal na državnem, potem bom pa srečen do konca svojih dni.” Tako pravzaprav delate stvari zgolj zaradi tega, ker vam obljubljajo neke rezultate, ali pa zato, da boste nekomu dokazali svojo sposobnost, ne pa zaradi tega, ker bi vas veselile. Tako življenje ne prinaša nič drugega kot trpljenja. Zapomnite si: “Pot je cilj.”

Spodbuda za lastno raziskovanje

Torej, miti so koristni, če so razumljeni METAFORIČNO in ne dobesedno. Glavni vzrok za nezadovoljstvo je vcepljen občutek LOČENOSTI in NEZADOSTNOSTI (potrebno je nekaj naredit, da bom lahko srečen, ljubljen, miren).

Celoten film se mi zdi na pravem mestu. Je res da ne omeni ostalih religij, da ne omeni da so republikanci ravno tako odgovorni kot demokrati (v ZDA), pa še kakšna malenkost.. Bistvo tega filma je v tem, da spodbudi lastno raziskovanje in opazovanje – to pa je največ, kar lahko nek film/dokumentarec doseže in ta namen je dosežen. Ker vse povedat v 116 minutah ni možno.

Moje upanje je, da ne bodo ljudje vzeli filma za resnico, ampak bodo raje vsak zase resnico poiskali, kajti resnica ni povedana, je uresničena.
Avtorji Zeitgeista

Za nadaljnje raziskovanje priporočam tretji del Icke-ovega predavanja, ki govori o tem, kako nas razum vara, kako interpretira realnost in najpomembnejše, kdo v resnici smo. Zelo poučno in inspirativno. Potem sta že omenjena dokumentarca o ekonomskem sistemu – Denar kot dolg in The Money Masters. Dobri so še avtorji John Pilger, Aaron Russo, Jordan Maxwell, Bill Moyers (z Joseph Campbellom posnel serijo Power of the myth) in drugi.

O tem govori tudi veliko filmov: V for Vendetta (V kot maščevanje), Matrix, They Live, Equilibrium in drugi.

62 thoughts on “ZeitGeist – Duh časa

 1. Razočaran nad svetom

  Ja saj zato pa imam tak ime .Nobenega ne zanima , kaj se dogaja v resnici. Meni sploh ni važno a je vse to res ,kar govorijo v filmu.Moj moto je- DVOMI O VSEM. To pomeni , če dvomiš , potem moraš vsaj malo razmišljat in če razmišljaš je že dobro.

 2. Lemurian

  Ma po eni strani je prav zabavno, če le ne jemlješ preveč resno. Konec koncev je vse manifestacija ene in iste zavesti.

  To je dober moto, da. Razmišljanje s svojo glavo je prvi korak, pride pa čas, ko je tudi razmišljanje potrebno presežti.

 3. Aljaz

  Tudi sam sem prvi del filma rzumel na podoben način kot ti Lemurian. Nekako je manjkalo tisto pojasnilo, kaj bog v resnici je. To, da so se nanašali samo na sonce, lahko večina razume popolnoma narobe.
  Ampak so dobro zadeli bistvo na koncu filma. Meni je tudi bilo zadnjih pet minut najbolj všeč!
  Ljudje bodo najprej odkrili vse laži in nato odkrili samega sebe. Tako sem včeraj razmišljal o tem…

 4. Lemurian

  Dosti je odkriti že nekaj laži. Z roko v roki bi jaz rekel, oboje hkrati. Konec koncev tudi Icke tako vse predstavi, zato mi je tudi najboljši med vsemi temi.

  Ma pri denarju sem recimo pogrešal tudi tisto o eksponentni funkciji, tale Bog recimo bi lahko tudi kaj povedali. Zanimivo mi je pri vsem tem to, da ne dajo citatov ali govorov od Oshoja, Krishnamurtija, Tolleja & co v te filme, ampak od Bill Hicksa, Gandija, MLKinga, Lennona,…

 5. keki

  Tretja klasika pa je Lucasov prvi film thx1138.

  Hja tudi Zeitgeist so naredli pripadniki Zionizma (Archaya S al kaj je že, maš članek na opposingdigits.com) pa možno, da z namenom kakšen je opisan v Blue Beam project, verjetno poznaš. Jaz bi po ogledu dokumentarca HAARP kar rekel, da bi bil to možen scenarij, da dosežejo njihov brave new world, sicer pa maxwell neprestano kaže na to in on je zame nekak najbolj kredibiln od vseh teh, ki razvozlavajo to matrico (n ebom rekel teoretokov zarote kr dejansko sistem res deluje po teh pravilih.
  🙂

 6. Bitje

  Gledanje »dokumentarca« Zeitgeist, the Movie me ni pustilo ravnodušnega. V treh delih skuša prikazati, da 1.) krščanstvo izvira iz poganskega čaščenja sonca in astrologije in ga bogati in vplivni zlorabljajo za kontrolo ljudstva; 2.) 9/11 je bila del zarote vplivne elite in 3.) vse od I. svetovne vojne so ultra bogataši vzpodbujali vojne in finančne krize za kontrolo prebivalstva in da so postali še bogatejši in vplivnejši.

  V kakšni povezavi sta izvor krščanstva in 9/11? Če med drugim in tretjim delom še morda najdem povezavo, me bega, ko želim v ta koncept vključiti prvi del. In kakšen je zaključek filma? The revolution? Kaj pa, če je avtor hotel povedati (mimogrede – je kdo opazil, da film nima odjavne špice in da na »uradni spletni strani« filma ni imen ustvarjalcev?), da smo manipulirani in je manipulacija fil rouge dokumentarca? Možno.

  Veliko trditev namreč ne drži. Manipulacija je že sam pojem Horus. Horus je latinizirana oblika egiptovskega imena Hor. V starem Egiptu je obstajalo najmanj 15 Horusovih kultov. Najbolj znan in verjetno tisti, ki ga avtor opisuje v filmu, je Horus Harsiezis, kar pomeni Horus, Izidin sin.

  Še huje je, da se v filmu pojavljajo čiste laži. Mogočna laž je deviško rojstvo različnih božanstev različnih legij. Horus je bil resnično spočet na čudežen način – boginja Izida je imela akt nekrofilije z Ozirisom. Izida je bila marsikaj, devica pa zagotovo ne. Attisov nastanek je tudi bil čudežen. Rečna nimfa Nana si je med prsi dala »sadež« drevesa, nastalega iz moških organov nekega demona, in naenkrat je bil poleg nje otrok. Deviško rojstvo? No, ja. Krišna je sedmi otrok princese Devaki in njenega moža Vasudeva. Dioniz je sin Zevsa, kateri je prevaral Semelo, da je njen mož in jo tako oplodil. Mitra pa se je rodil iz skale v votlini. Kakorkoli gledamo je Krišna edini imel kolikor toliko normalno rojstvo (če ne poznamo okoliščin rojstva), nikogar pa ni rodila devica!

  Vsi našteti bogovi naj bi bili rojeni 25. decembra. Pa so res bili? Mitra zagotovo, konec koncev ni nobena skrivnost, da so kristjani datum Jezusovega rojstva ukradli iz njegovega kulta. Krišna pa naj bi bil po tradicionalnem verovanju in astroloških kalkulacijah rojen 19. ali 21. julija 3228 p.n.š.. Naslednja laž je, da je bil Horus krščen. Povejte mi kje in kako! Krst je namreč tipična krščanska zadeva, ki ima svoj izvor v judaizmu, vendar ga pred tem niso poznali. Horus da je bil križan? Dajte no. Tudi Attis ni bil križan, raje se je kastriral in izkrvavel.

  In zakaj se je avtor spravil zgolj na krščanstvo? Mar le krščanstvo manipulira z množicami?

  V vsebino drugega in tretjega dela se ne bom spuščal, z izjemo v oči bodečega fakta, da govorita izključno o ZDA. Tudi sicer pa ta dela postrežeta z nečim presenetljivim – le republikanci so prikazani v negativni luči. Še bolj pa bode v oči, da je edini politik v filmu, ki ni član vlade ZDA, republikanski predsedniški kandidat Rudy Gulliani, kateri pa v filmu nima kaj početi. Zakaj?

  Zmrazi me ob misli, da je tudi sam film manipulacija. Uspešna manipulacija. Stvar deluje po že utečenem receptu. Na kup vržeš nekaj strogo selekcioniranih dejstev, ki jih skoraj vsakdo pozna, dodaš nekaj slabo znanih (o povezavi Prescotta Busha z nacisti je Guardian pisal leta 2004) in ščepec nepreverjenih dejstev, začiniš z izbranimi lažmi, katere je težko preveriti in vse premešaš z nekaj spektakularnimi scenami, ki gledalca prikujejo pred zaslon. Je kdo opazil, da je scena, kjer v nekem trenutku George Bush, Dick Cheney in Ruby Gulliani izgovarjajo besedo terorizem, vzeta iz enega samega predvolilnega shoda Republikanske stranke? Je kdo opazil, da so njihovi profili snemani iz različnih kotov, v resnici pa gre za isti trenutek? Je kdo opazil, da so v tisti sceni vsi ves čas v istih oblekah? Najbrž ne. Smo pa zagotovo vsi dobili vtis, kako v vsakem govoru ti trije množično uporabljajo besedo terorizem. Saj najbrž jo, ampak film tega ne dokaže!

  Vse bolj se mi dozdeva, da je Zeitgeist, the Movie del negativne predvolilne kampanje v ZDA. Vsi trije deli so namreč neločljivo povezani z republikanci. Krščanski fundamentalisti so volilna baza republikancev, državljani ZDA pa zelo verna (krščanska) dežela. Pomeni, da je potrebno izpostaviti povezavo med krščanstvom in vladajočimi republikanci in povedati, da nas oboji manipulirajo. S črnjenjem islama te povezave ne bi dobili, kvečjemu bi jih še več ljudi volilo. 9/11 in posledice je potrebno naprtiti vladajočim republikancem in tistim, ki so povezani z njimi. Npr. Rudy Gulliani, kateremu ankete kažejo zelo dobro v bitki za republikansko nominacijo za predsednika ZDA.

  In kakšna je rešitev? Pravzaprav enostavna. Najti jo je moč čisto na dnu ene od podstrani omenjenega filma. Support Ron Paul 2008. Congressman Dr. Ron Paul, though sadly holding an anti-abortion position, is still by far the most outstanding candidate in the 2008 elections. He is the only candidate that is not owned by the corporations. Še nižje pa je seveda povezava do spletne strani predsedniškega kandidata, kjer svetijo zveneče besede: Campaign for freedom, God bless Ron Paul, Freedom is popular, Join the revolution… Kakšen je že zaključek filma?

  Da, manipulacija je resnično duh časa.

 7. keki

  @Bitje

  Itak sej sem že napisal, da je manipulacija. (na hitro sem preletel tvoj začetek, bom pa drugič prebral vse)
  Poglej si dokumentarec HAARP ter preberi malo o Blue beam project pa se zamisli kam to vodi. Grozno je samo pomislit.

 8. Simfly Spirit

  Bitje
  Ko sem prebral tvoj komentar mi je tole padlo v oči desno zgoraj na strani (bravo Lemurian) 😉

  Nikogar ne morem ničesar naučiti – lahko jih le spodbudim k razmišljanju.” Sokrat

  To je tudi bistveno sporočilo filma. Film ne glej kot svete dogme, ampak naj te spodbuja k lastnemu razmišljanju.

  O lažeh pa takole, predno kaj kritiziraš vsaj preveri svoja dejstva, npr.
  “Rudy Gulliani, kateremu ankete kažejo zelo dobro… za predsednika ZDA”
  -> Rudi je že pred mesecem odstopil prav zaradi slabe podpore… 🙁

 9. keki

  @Bitje

  Izvor krščastva in 9/11?

  Hja, vem samo, da so cerkve vedno gradili freemasoni in v bistvu takša skrivna društva vodijo cel svet, glede na to, da pa ne morejo kontrolirat interneta kot medija (vsaj zaenkrat jim dela preglavice), lahko pa delajo samo damage control in ljudi dalje zavajajo v čem pa so itak profiji.

  Tukaj so mogoče hoteli nakazat neko povezavo, kr vedo da rkc več ne funkcionira kot bi si želeli, zato pa jo žrtvujejo, klasična poteza.
  Nekaj svojega žrtvuješ ker veš da so ljudje blizu spoznanja, zraven pa še namečeš par laži da spelješ stran in daš novo kost za glodat.

  Prostozidarji tudi pravijo da njihovo društvo nima veze z religijo ampak vsi simboli kažejo drugače, zraven tega nas v šoli niso učili njihovih znakov kateri so v skoraj vseh cerkvah v Sloveniji, Slomoškov trg pa je celo v obliki njihovega šestila, pa še marsikaj najdemo po naših mestih.

 10. Bosty

  Bitje
  Odpreti je treba oči. Temu je tudi namenjen ta film. Cerkev z ljudmi manipulira že tisočletja. Je kdo že dokazal, da je Jezus res živel? In če je že živel, ga je kdo videl hoditi po vodi? Ali pa “čudežno” ozdravljati ljudi?
  Ustvari naresnico, v to prepričaj tisoče ljudi s tem, da to neresnico ponavljaš in ponavljaš in ponavljaš toliko časa, da sam verjameš da je resnica in glej čudež: Neresica postane resnica. Tako kot pri pralnih praških. “Naš novi prašek popolnoma prekosi vaš običajen detergent in bla bla bla.” Vedno eno in isto. (Kako srečen sem, da ne gledam reklam). Neresnica postane resnica.
  Tako je tudi neresnica o veri postala za trume ljudi resnica. Tudi za naše prababice, ki so vzgajale naše babice v tej neresnici in naše babice so vzgajale naše mamo po tej neresnici in naše mame nas. Ker nas drugače niso znale, ker jim resnice ni nihče povedal.
  A tu ne gre za krščanstvo, saj so vse vere isti bull shit. Gre se za nadvlado nad množicami. Če otroka prestraših, ga lahko vodiš, saj je v njem strah. Če mu vliješ občutek krivde, je lahko vodljiv, ker se čuti krivega. Vsi bi se morali vprašati, s kakšnimi strahovi in občutki krivde hodimo po svetu. Pa ne mislit, da je to bull shit. Si upate jutri svojemu šefu reči, da zapuščate službo? Večina ljudi na tem planetu si tega še v sanjah ne upa, ker, kako pa bodo poravnavali gore kreditov in položnic? Temu se reče strah. S človekom, ki ima strah lahko manipuliraš. Vojna proti terorizmu? Davno pred zeitgeistom je vsak zemljan, ki zna vsaj malo razmišljati vedel da je terorizem čisto navadna laž. Bull shit. Izmišljotina. Laž, ki drži Ameriko in pol ostalega sveta v strahu. Slovenci smo lahko srečni, da živimo na področju, kjer nam vsaj malo pustijo razmišljati s svojo glavo in smo “vsaj navidez” svobodni. A tudi mi smo ujetniki tega sistema. Le odprite oči. Razmišljajte. Temu je tudi namenjen ta film.
  Ste kdaj šli v cerkev in onemu, ki z vrečo hodi okoli, dali denar v to vrečo? Večina je to že naredila. Zakaj? So mogoče manipulirali z vami?
  Vse je manipulacija. So vas v šoli strašili, da če se ne boste učili, da ne boste imeli službe, in če ne boste imeli službe ne boste imeli za hrano in ne boste mogli živeti? In koliko kruha ste do danes kupili s Cankarjevo Skodelico kave? In koliko z logaritmi, vektorji in podobnim sranjem? Če niste ravno akviziter z leksikoni, ali pa se niste udeležili kakega kviza, potem s tem niste kupili niti ene žemlje! Saj nimam nič proti šoli, a vseeno poglejte, ampak res dobro poglejte današnji šolski sistem. Kaj uči in kam je usmerjen? Iz otrok, ki naj bi v prihodnosti ustvarjali boljši svet dela samo dobre potrošnike. Otroci so bolj zasuti z reklamami kot pa mi, odrasli? In otroci so res dobri potrošniki. Ne verjamete? Pa dajte kakemu 7 letniku 1000 evrov v roke. Kaj to ni manipulacija? To JE manipulacija in to na najbolj nagnusen način: manipulacija z otroki.
  In zdaj, ko ste veliki in se borite za boljše življenje: vas je kdaj strah, da bi izgubili službo? Večino je. Sami veste zakaj.
  In ste kdaj kupili čokolado v AKCIJI, čisto slučajno, ker vas je simpatična hostesa lepo pogledala? Kaj to ni manipulacija?
  Vse je manipulacija in vsi jo uporabljamo. Z manipulacijo skušamo doseči svoje. Z njo preživimo. Četudi boste zdaj rekli: “Jaz pa ne manipuliram z nikomer! Jaz že ne!”, se boste zvečer vlegli, začeli razmišljati in ugotovili, da moč manipulacije uporabljate tudi vi za dosego svojih ciljev. Le da Vaš obseg manipulacije niti do kolen ne seže Bushevi manipulaciji, ali pa manipulaciji medijev. Tudi slovenskih. Le poglejte si novice na Pop TV, A kanalu, v časopisju, na netu itd. V nas želijo vcepiti strah. Ta strah nas je slovence popeljal iz svobodne države na jugu evrope v Nato (ker bomo baje zaščiteni pred ne vem kakimi sovragi). Ta strah, ki so ga dosegli z manipulacijo nas je popeljal v EU, ker bomo baje boljše živeli in bomo imeli skupno valuto in vse bo oh in sploh. Sranje. Evro mi do danes ni prinesel še nič dobrega. Razen da za slabšo kakovost življenja delam vsak dan več, saj kila bednega kruha stane 3 in več evre. Ta stran, občutek krivde, pranje naših možgan z lažmi, ki so postale resnica in še kaj, nas je iz svobodnih ljudi leta 91, v nekaj letih pahnil v suženjstvo tako opevane Evropske unije. Tako je tudi razmerje SIT – Evro čista manipulacija, kot je bila markovičeva marka. Zato pa imamo tako inflacijo.
  Ja, politična kuhinja je vedno spretno odvaračala pozornost od resničnega problema z usmerjanjem pozornosti javnosti v čisti banalizen. Kot je rekel Keki: zraven pa še namečeš par laži da spelješ stran in daš novo kost za glodat. In slovenci smo se vedno radi prepirali za pol metra zemlje, ha, ha.
  Tudi jaz manipuliram z vami. Želim vas spodbuditi k razmišljanju. Tako kot film Zeitgeist. Saj ni pomembno, ali se z mano strinjate ali ne. Če samo kimate, pomeni da imate strah in oblutek krivde. če boste napisali kritiko na moj tekst – pomeni da razmišljate s svojo glavo. In samo to šteje. Čestitam, če spadate med te ljudi 🙂

 11. Žiga

  Super. Pohvale za trud pri prevodih, da si lahko ogledajo tudi tisti, ki ne znajo angleško.

  Upam da imajo ljudje v svojem razmišljanju dovolj svobode in sposobnosti logičnega sklepanja.

 12. Lemurian

  **Odlično Simfly Spirit! Kakšna pa je razlika razen uvoda in to, da so izrezali JFKja?

  **Živjo Žiga, tudi jaz to upam. Če nimajo, je tako ali tako vse že obsojeno na propad. Oziroma je verjetno res, da bo potrebno eno resno bujenje…

  **Bitje, keki – živijo. da je film manipulacija? Da so ga naredili zionisti? Ok… kaj naj bi to sedaj pomenilo za nas? Sem gledal veliko teh dokumentarcev, veliko tudi duhovne literature ki že od svojega začetka poudarja, da s svetom nekaj ni v redu. Je pa tudi res, da po eni strani čedalje več ljudi vidi te neumnosti.

  In taki dokumentarci se mi zdijo pozitivni. Ni vse slabo kar nastane, je lahko sicer.. ni pa nujno. In če je Ron Paul kandidat, ki se zavzema za to, čemu ga ne podpreti? Tudi Alex Jones in Aaron Russo (ko je bil še živ) sta ga in verjetno še marsikdo drugi.

  Keki pravi Blue beam in HAARP – si bom pogledal, okvirno že slišal ni mi pa kaj dosti znanega… No, bom pol. Medtem pa lahko malo bolje opišeš po tvojem namen tega dokumentarca.

  911 in krščanstvo. Oboje je laž, ki ji množično verjamemo.

  **Ja Bosty, manipulacija po dolgem in počez. O tem je tudi kar nekaj tem na tem blogu.

 13. keki

  @Lemurian

  Poglej si še dokumetarce o Nikoli Tesli.

  Cilj Zeitgeista je, da se naredi ena svetovna vlada, katera pa ne more funkcionirati, če je več verovanj tako so s tem dokumentarcem hoteli boga vreč v smeti, na osnovi izpodbijanja dejstva, da je Jezus živel.
  Da pa je 9/11 umetno narjen pa je tak samo še angleško rečeno beating a dead horse v Zeigeistu.
  Aja glede RKC ali kristnjastva pa moreš razlikovat institucijo od verovanja, ker ti več nimajo nič skupnega z bogom in etičnimi pravili, RKC je samo še biznis dan danes ter zaslepovanje, za kar je v bistvu bila ustvarjena že v osnovi. Namen te svetovne vlade je že v začetku bil, da bodo z verskimi institucijami slepili ljudi, le poglej šahovnice na tleh cerkva pa prostozidarske znake pa ti je lahko takoj jasno od kod izvira manipulacija.
  Takrat, ko se je začelo še ni bilo televizije.

  @Bosty

  Se strinjam s teboj. Samo ta jama je še globja kot si mislimo. Glede Jezusa pa bi samo rekel takole, da so danes na svetu ljudje, ki imajo neverjetne sposobnosti (žal se ne spomnim imen, bom napisal v prihodnje, zaenkrat se spomnim tipa, ki se je lahko prebodel s sulico pa ga sploh ni motilo, pa še regeneriralo se mi je neverjetno hitro, znanstveno dokazan primer), on jih je pač zgleda imel več, zraven tega pa se je čutil povezan z bogom ter imel potrebo po spreminjanju sveta na bolje, kakšna filmska zgodba pa je ven iz tega nastala pa je spet druga fora, ter kdo se je spomnil napisat Biblijo in zakaj.
  To pa sem tako že prej napisal kajne?

 14. Lemurian

  keki, zdej se pa mal ustavi – imam dosti gradiva za nekaj časa 🙂
  Kateri dokumentarec o haarp-u in kateri o Tesli?

  Pa saj vse religije govorijo o isti stvari, le interpretacija je napačna, ker je dobesedna. Prepirajo in bojujejo se zgolj zaradi tega, ker ne razumejo dovolj dobro. In tudi verovanje, če je zgolj površinsko ni dovolj, verovanje, če je zgolj sledenje nekemu sistemu prepričanj, kar religija je, je izjemno plitvo. Dvomim da bi se gnostiki in zen budisti in sufisti bojevali med seboj – ti, ki so dojeli bistvo.

  Ma saj ta Biblija je zlo zanimiva. V stari zavezi so pravila, v novi zavezi pa Jezus, čeprav govori čisto drugačne stvari kot v stari zavezi. Povedano drugače, “Bog” v stari in “Bog” novi zavezi je čisto nekaj drugega. O religiji bo kasneje padlo nekaj člankov.. še pride na vrsto.

  Glede NWO je pa tako, da je tudi Jonh Lennon sanjal o enem svetu, pa tudi nekateri modreci govore o tem. Je mogoče navsezadnje vse le povezano med seboj? Da bomo imeli NWO, vendar ne z mikročipi in diktaturo vlade, pač pa takega kot se spodobi? Torej en svet s svobodnimi ljudmi, tak kot je recimo v knjigi ‘Onkraj vesolja’ opisan?

 15. keki

  Haarp holes in heaven, mogoče najdeš na google cel dok., vem, pa da ga ni na youtube, razn par izsekov.

  http://www.mininova.org/tor/605992

  Teslo pa poglej te videe, ki si jih dal pod linkom, sej v vseh so več ali manj isti podatki.

  Če pa boš imel še kaj časa pa poglej še Secret space :), en izmed boljših kjer zajamejo vse od poleta na luno ( zadevo katero so vodili bivši nacistični znanstveniki katere so američani vzeli v svojo službo zaradi znanja naprednih tehnologij), vezo s prostozidarji, NLPje

  http://www.mininova.org/tor/360932

  Ja NWO je bolj mišljen kot Brave new world od Huxleya, sicer ne bi bilo danes vse že usmerjeno k novodobnemu kapitalizmu, kjer ni prostora za razmišljanje ampak samo za potrošnjo.

 16. Anja

  hej pa to je prav smešno, v prvem delu tega dokumentarca še jaz najdem polno napak, polresnic, netočnosti ali pa napačnega sklepanja, pa ne morem zase rečt, da sem kaj specialno brihtna ali pa načitana (navsezadnje še v mlajši polovici gimnazije …). Smešno je, da me zadeva poskuša prepričat, da ne smemo verjet RKC in podobnim ustanovam (no, sej ne, da bi bil to pri meni problem), ampak to počne s takimi argumenti, ki so a) težko preverljivi (oz. nobenmu, ki to gleda, se jih ne bo ljubilo preverjat) ali pa b) očitno neresnični.

  Blazno čudno je blo na primer tam, ko pravi, da se sonce med 22. in 24. decembrom “navidez ustavi” v ozvezdju Crux nekje nad obzorjem. Lepo vas prosim, navidez ustavi … če so bli v antiki dovolj dobri astronomi, da so lahko opazili razliko v pomikanju začetka leta skozi Zodiak (se mi zdi, da so rekli, da gre vsakih 2150 let v drugo znamenje, se pravi, da gre vsako leto le za eno dvatisočstopetdesetino (krat 12) stopinje nazaj), in potem bi se jim zdelo, da se sonce nad obzorjem takrat USTAVI?? In še ozvezdje Crux: čist slučajno vem, da ga je tko poimenoval nek verski fanatik v 16. al pa 17. stoletju – v antiki to ozvezdje sploh obstajalo ni (mislim, da so zvezde, ki ga sestavljajo, dajali pod Capricorna ali nekej tazga, na severni polobli pa se je itak videlo le nekako do leta 400, potem je zdrsnilo pod obzorje in je danes vidno le recmo iz Avstralije ipd.), kako bi se potem lahko iz tega izcimilo križanje in tisti 3-je dnevi pred vstajenjem?! Temu se pa res reče bullshit …

  Hm ne vem, očitno moramo vendarle kaj šteti tudi pod naključje … tako kot recimo kar zadeva Kristusovo ribo. Pa dobro, sej še js vem, da pride zadeva iz grščine, kjer se ‘kristus’ sliši nekak podobno kokr ‘ichtys’ ali pa je mogoče finta, da to zaporedje črk nekaj označuje, in da so si potem to zgodnji Kristjani izbrali za skrivno znamenje. Ali pa tam, ko dajo odlomek iz Biblije, kjer Jezus pred svojim vhodom v Jeruzalem (danes to praznujejo na cvetno nedeljo) reče učencema, naj sledita nekemu možu z vrčem in potem the great narrator kar reče, da je tam hotel reči, da naj vstopita v dobo Vodnarja. In zakaj bi hotel Jezus na začetku domnevne dobe Rib reči, naj vstopijo v dobo Vodnarja? Pa sej notr tud 100krat ponovijo, da se Jezusu reče tud Lamb of God, Božje jagnje – tam, kjer jim to koristi za dokazovanje, da je zadeva čist prekopirana iz starejših religij. Ampak to bi potem lahk pol pomenilo tud simbolično nadaljevanje dobe ovna? Neee, tega pa seveda ne bomo rekli, ane? Ne moreš glih vsake izjave, ki bi se lahko teoretično nanašala na horoskop, tko tud obravnavati … Pol pa res najdeš tako zelo neverjetna naključja, da si prepričan, da sploh niso več naključja – ampak prav veliko smisla pa nimajo v sebi. Ali pa Betlehem – house of bread. Ok, nekak požreš, ampak ali to razloži, zakaj so tolikokrat prej navedli “deviška rojstva” nekih blaznih božanstev (js jih pač bolj malo poznam), ki pa se niso rodila v Betlehemu? Tko so razložili deviško rojstvo Jezusa (recmo), ampak kaj pa vsi tisti ostali? Kaj pa, če bi mogoče takele mite ne probali razložit z astronomijo pa astrologijo, ampak preprost z nečim, kar je že od nekdaj v človekovi psihi (arhetipi, kolektivna podzavest (hm, a je to pravi izraz?), kakor so se trudili psihologi 20. stol.) in potem človek vidi te svoje notranje podobe v zvezdah? Ne bi bilo to bolj smiselno? (vsaj mene bi to bolj zanimalo …)

  Najbolj smešno pa je bilo tisto iskanje vzporednic med raznimi miti in liki. Ja, zadeve so podobne in sigurno lahko najdeš ogromno enakih elementov, sej gre navsezadnje za zgodbice, ki so prišle from the same collective unconscious, ampak to je mogoče zato, ker IŠČEŠ le podobnosti – če bi zadevo res gledal tako podrobno, kakor se spravijo tukaj noter, bi našel tud mnoge razlike, ker itak potem vsak pripovedovalec nekaj svojega zalima v pravljice. Osnovno sporočilo pa ni nujno isto glih ravno točno zato, ker bi bla zadeva plagiat.

  Ne rečem, zadeva je zastavljena zlo velikopotezno, ampak v tem svojem dramatičnem nizanju drznih (pa tud drzno netočnih) trditev je kompletno populistična. … hej, koliko napak bi našel šele nekdo, ki se resno poglablja v zgodovino ali pa astronomijo ali pa religije … Drugi in tretji del sta se mi zdela veliko bolj v redu kot prvi, ampak potem se vprašaš, je to zato, ker sta res boljša, ali te je bilo tam lažje naplahtat, ker nimaš nobenega pojma o stvareh, o katerih je blo govora?

  Memgrede, a je kdo opazu Slovenijo na 3jem mestu pri srednješolskem znanju fizike, tam, ko je Kanada na vrhu in ZDA na dnu? 🙂 Sicer spet, totalno ne vem, iz kje so dobili te podatke (recmo moj profesor fiske svoje litanije vsakič, ko skrene s teme in začne govoriti o kakšni snovi, ki so jo že davno vrgli ven iz učnega načrta, da bi nam “dijakom poenostavili življenje” = “nas kompletno poneumili”, začne s stavkom: “Veste, ko so v srednjih šolah še imeli fiziko, so se učili tudi o …”), ampak kot fenici fizike mi je blo vseeno kar toplo pri srcu. 🙂 Tisti del o propadanju šolskega sistema se mi je zdel dober; ravno zadnjič smo pri psihologiji govoril, kako je menda 60% Američanov totalno nezmožnih abstraktnega mišljenja (do katerega naj bi prišel vsak normalen otrok med 11tim in 15tim letom).

  [[no pa dejmo še mal citirat wikipedijo, da ne bom tko brez podlage izpadla:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ichthys (tisto o ribi, očitno je res akronim)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Crux (tisto o ozvezdju Južnega Križa oz. Cruxa)]]

  Ne vem, glede na to, da je namen filma itak najbrž to, da se naučiš dvomit v vse avtoritete, je najbrž razumljivo, da je treba veliko dvomit tud vanj …

 17. Bosty

  Keki in Lemurian,
  Bravo obema. Vidi se, da sta redka, ki vesta, zakaj se uporabljajo možgani. V tem potrošniškem svetu folk samo gleda kaj ima boljše od soseda.
  Kar pa se tiče Boga, Biblije in Jezusa, pa je moje mnenje približno takole. Bog je energija, ki povezuje vse nas. Ne glede na to, kje na planetu ali celo vesolju se nahajamo, s to energijo smo povezani. En čisto mali dokaz je primer, ki ga je sigurno doživel že vsak med nami. Pomisliš na neko osebo, pa te v petih minutah pokliče, ali pa jo srečaš.
  Prav tako Biblija – sploh ni slabo čtivo. Veliko se lahko iz tega naučimo. In sam sem bil naudušen nad Gibsonovim Kristusovem pasionom. Zakaj? Ne toliko zaradi vere, ampak je po mojem Mel hotel pokazati, da v 2000 letih človeštvo ni prišlo nikamor. Še vedno smo isti (ali pa še hujši) barbari, kot pred 2000 leti. Mislim, da še hujši, ker si sploh ne znamo več pomagati med seboj, kar pa se dogaja po svetu, pa tako govori samo zase. Vsak gleda samo na svojo rit. Meni pa je vseeno, kdo je pred mano – klošar, ali pa predsednik Amerike. Ker je moje geslo: ko gremo kakat, smo vsi isti :). In vse, kar nas loči od pred 2000 leti, je tehnologija. Kot ljudje pa žal nismo napredovali niti za en milimeter.
  Seveda pa lahko vse to spremenimo, če se začnemo osredotočati na boljše.
  Jezus: njegovi nauki so zelo dobri. Iz tega stališča gledano, je vseeno, ali je živel, ali pa ne. Kdorkoli je vse te nauke napisal, ali pa če jih je bilo več, čisto vseeno – če bi se človeštvo tega držalo, bi bilo marsikaj drugače.

 18. Saška

  Anja
  prav blagodejno je izvedet, da današnji srednješolci še znajo razmišljat, nekateri celo tako korenito kot ti.. Svaka čast takšnim profesorjem, kot je tvoj pri fiziki, ki se ne pustijo povozit amerikanizaciji šolskega sistema.
  Tudi cela ta internetna stran je en tak balzam za dušo.. da so še ljudje, ki razmišljajo 🙂
  Vse naj naj vam želim!

 19. VisionSeeker

  Hja, tehnološki napredek, še en mit oz. slepilno orožje.

  Počakajte, da bo svet začipan in ”enoten”, šele ko nas začnejo napadat vesoljci(iz hollywood basement-a), potem boste videli kaj je to colateral damage.

  Po eni strani bi rad živel in se boril za svobodo, po drugi strani simpatiziram z Mojzesom in se veselim poplave(pridi vodnar), spet po tretji-adapt and survive, so what if you are a spineless bastard;

  Sovražim tele amerikančke, zihr me je eden v prejšnjem življenju ubil nekje na Rocky mountain.

  Je kdo gledal Network?(prikazan v Zeitgeistu)
  Eden močnejših prizorov, ko je novorojeni prerok poklican pred ”očeta brave new worlda”, in ga le-ta duševno zlomi/zmanipulira.
  človek se vpraša, kaj je dobro, kaj je zlo, kaj je resnično in kaj ni, kdo je znanitelj nove dobe; Mi, warrior-rebels, ki se z božjo jezo šopirimo po forumih, ali sadistični zasužnjevalci sveta(mednarodni finančni lobiji).

  Kje je smisel? Lp

  PS.: Veselim se komentarjev, čeprav sem si, na vsa retorična in neretorična vprašanja v tem postu, sam odgovoril na tisoč in en način.

 20. keki

  @VS : Smisel je za vsakega drugačen, sistem pa hoče vse nas iste. Danes se ceni samo denar, moralne vrednote se mu prilagajajo. Etiko pa večina ne pozna, ker je njihov oltar televizija.

  @Saška

  Sej dosti ljudi čuti, da nekaj ne štima, samo kaj, ko ni časa za razmišljat (kr ko zjeban prideš s šihta, te boli za vse, poješ kosilo, pogledaš neko bedno serijo, da se malo na silo nasmejiš pa greš spat), sploh pa če nimaš koga s katerim bi se pogovarjal o teh stvareh, ker si za “robote” takoj outsider, ker nisi na tekočem kere gate je imela včeraj oblečene Natalija Verboten.

  Potem pa se še čudimo zakaj smo v knjigi rekordov po stopnji samomorov.

  Najbolje za naš turizem bi bilo, da bi promovirali slednje, da se je najlepše ubit v naši državi pod alpami in še kaj zaslužili od tega a ne? 🙂
  (ta izjava je je copyright enega našega stand up komedijanta)

 21. Lemurian

  **Aha Bosty. Ni toliko štos v osredotočanju na boljše, kot prerasti ego v celoti. Eckart na Oprah o tem lepo govori.

  V vsaki religiji so ljudje, ki so se prodrli do bistva, v krščanstvu gnosticizem, v islamu sufizem in v budizmu zen budizem. Torej drži, da je zelo dobro čitivo, sploh pa če bereš zraven še ostale evangelije, ki niso bili sprejeti v biblijo. Recimo Thomas-ovega, Judovega in Marijinega.

  **Me zelo veseli to slišati Saška.

  **Hoj VisionSeeker. Sem gledal Network. Ampak potem se je tudi občinstvo zmanjšalo in zaradi tega so ga celo ubili – ne pozabi tega 😉

  O tem imam že temo v glavi.. Po mojem mnenju vse skupaj je znanilo preobrazbe sveta, vse bo doprineslo temu. Naravne katastrofe, neki snovalci (ki mogoče imajo tudi dobre namene, predvsem najvišji), ter mi množica. Največji del pri tem pa imajo direktno naravne katastrofe, brez teh si ne predstavljam spremembe. Kajti svet gre kljub vsemu hitreje doli kot gori.

  **LOL Anja. Ta je res dobra, da se Sonce ustavi. Sem na Stellariumu gledal (nek brezplačni program za zvezde) pa se tam sonce navidezno nič ne ustavi.. Po tej logiki bi se moral tudi ob poletnem solsticiju.. Mislim da o Jezusu tudi dost govori Jordan Maxwell, mogoče tam najdeš kaj koristnega.

  Kar se tiče mitologije, saj imajo vedno zgodbice na nek način enak pomen, malo se spremeni le kontekst in vsebina, pa še to je velikokrat zelo podobno. Seveda najdeš razlike, vendar je fascinantno, da je toliko podrobnosti, pa ne le pri Jezusu.. Več o tem v Power of the Myth.

  Je bilo to tudi meno malo čudno. Verjetno se šolski sistem res poneumlja, a mogoče pri nas počasneje kot v bolj “razvitem svetu.” Je pa še vedno veliko nepotrebnih podatkov, ki se jih naučiš le za test potem pa pozabiš do konca življenja. Kar naj bi te naučil (v teoriji) je raziskovati in lastnega razmišljanja.. stori pa ravno obratno. Uči piflarije in sledenja ukazom. Kaj je verjetno to, kar rabimo.

  **Sem si pogledal dokumentarce keki. Ma saj so v redu v smislu informiranja, a po drugi strani te preveč zabedirajo. Ob tem pa ne pozabi na zakon privlačnosti, kar pomeni da si bolj odprt in ranljiv za te stvari. Tu mi je Eckhart zelo všeč, ker pravi osredotoči se nase in na svoj lastni ego, to je tvoje delo. Ko boš pa tega fraj, boš pa deloval iz svojega resničnega centra in tako boš lahko dejansko naredil dobro v svetu. Ker če deluješ iz ega, pa čeprav se bojuješ za dobro (komunizem), ustvariš le večje zlo… In vedno bo tako, dokler bo ego.

  Sprašujem se tudi, ko pravimo da je danes sistem tak in tak, pa potrošništvo, pa ogledalo preko big brother-ja in tele novel,… ali ni tako, da s tem le dodatno prispevamo k še globljemu sranju?….. Če v isti sapi ne poveš, kje je izhod iz tega?

 22. Bitje

  Resnično me zabava, kako me ljudje poučujejo, da moram odpreti oči. Ali pa, da ne razumem sporočila filma. In podobne zadevščine. In to mene, ki sem za razliko od velike večine komentatorjev resnično opravil manjšo raziskovalno nalogo in dejansko proučil navedbe iz filma, zlasti njegov prvi del (vem, da te besede zvenijo narcisoidno, ampak tako pač je). Vzel sem si čas, prelistal nekaj knjig o religijah in verah, prebrskal po leksikonih in obdelal internet. Ugotovitve sem strnil v dveh odstavkih. Lahko pa jih ponovim v enem stavku –je skonstruiran pretežno iz laži, nepreverljivih informacij in malo znanih dejstev! Večina »dokazov«, ki jih film ponuja pač ni resničnih. Žal le redki to opazijo, zato imam polepšan dan, ker sem prebral, da živi srednješolka, ki je to videla. Odlično Anja, kar tako naprej!

  Film je narejen na način, da nam daje všečno razlago za stvari, ki se odvijajo pred nami in jih ne znamo ali nočemo pojasniti. Razlaga je celo tako všečna, da nekateri gledalci nočejo videti teh laži. Pa ne gre za nič drugega kot laži. Deviško je bil rojen le Jezus. Pika! Zakaj predvidevam, da gledalci zanemarjajo očitne laži in verjamejo filmu, ker jim je všečen? Ker sem ta sestavek objavil tudi na svojem blogu in opazil, da niti en komentator mojega bloga ali pa komentarji, ki sem jih doživel tuj, ni niti z besedico kakorkoli omenil teh laži. Nihče ni kritiziral mojega sestavka v delih, kjer govorim, kaj je v filmu napačno prikazano, ampak v delu, kjer govorim, da je film manipulacija. Nihče mi ni niti skušal dokazati, da se motim, raje so me pošiljali k okulistu. Ali pa so se vrgli na iskanje napak v mojih besedah (nekdo me je celo okaral, naj ne govorim o lažeh, raje naj se posvetim svojim netočnostim – oseba z vzdevkom Simply Spirit ima prav. Rudy je odstopil od tekme. Le, da sem jaz sestavek napisal lanskega decembra, film pa je bil najverjetneje posnet vsaj kakšen dan prej. V času nastanka filma in, to je pomembneje, v času njegovega pohoda po ZDA pa je bil Rudy Gulliani favorit republikanske stranke. In v tisti čas je potrebno umestiti nekatere prizore iz filma, povezavo filma z republikanskim kongresnikom, manjko demokratskih politikov in nenazadnje moje besede. Kot kaže tudi dojemanje časa ni absolutno, sicer pa je to nekdo že zdavnaj dokazal).

  Vse te silne »komentatorje« tudi ne moti, da ni odjavne špice in da ne vemo, kdo so ustvarjalci filma. Tudi ne verjamem, da je kdo preveril moje trditve iz zadnjega odstavka, kjer sem pokazal na povezavo med filmom in spletno stranjo ameriškega politika (ki ga mimogrede propagira tudi avtor tega bloga).

  Zakaj za hudiča film omenja le krščanstvo in nobene druge religije? Mar druge religije ne manipulirajo? Ne trdim, da religije ne manipulirajo. Ne trdim, da lastniki kapitala ne manipulirajo. Nasprotno – popolnoma sem prepričan, da to počnejo. Iz rokava lahko stresem kup dokazov za to trditev. Vendar! Če medij, ki me (baje) hoče opozoriti na manipulacijo, sam uporablja laži, da oblikuje svojo zgodbo, ga ne morem šteti drugače kot manipulacijo. Z drugimi besedami – ker je film poln laži, pač ni verodostojen. Horus je bil krščen? Nekaj tisoč let preden so krst izumili? He..he..he…

 23. VisionSeeker

  ja, politično stranko, ki se bo zavzela za meditacijo in duhovno rast;
  če bomo imeli to (ne)srečo, da ne bo označena kot kult ali sekta, lahko našo meditacijo s svojo politično močjo uveljavimo kot edino pravo meditacijo;

  VPRAŠANJE
  Ali kdo verjame, da se je v današji politiki možno uveljaviti in obstati brez ega, predvsem pa delovati brez ega?

  SŠ:pusti ti politiko,
  lp

 24. Pingback: Živa, Žive, Živi, Živo, Živi, Živo » Blog Archive » Modrost in smisel življenja

 25. Kepi

  Bitje, če že tako razpredaš o nepreverjanju dejstev in namenih filma (ki sicer tudi mene ni kaj dosti prepričal), potem vsaj preveri dejstva, ki jih predlagaš… Film naj bi bil namenjen trashanju republikancev in kot kampanja Rona Paula?? Ron Paul je (mogoče malo netipičen, pa vseeno) zelo zagret in ugleden republikanec!

 26. kor

  Da ne bo pomote, da se otepajo obtožb o napakah v prvem delu.

  http://zeitgeistmovie.com/q&a.htm

  Questions and answers najde na laži marsikoga, ki sicer pametnjakuje. Torej najprej prebrati vse potem pa komentirat.

  Je pa dejstvo, da so se lahko kje tudi oni zmotili, le da ne pri tako pomembnih zadevah, kot jih nekateri hočejo prikazati.

 27. keki

  @kor

  Daj ne seri no. Kako je lahko bil Horus krščen (baptised) v egiptu 3000 let pred kristusom?
  To so se zmotili ali kaj?
  Kako se lahko kdo tako izobražen, kot se predstavljajo v Q&A lahko potem zmoti pri temu?

  Tukaj je še en primer, ki ga mečejo v skledo z ostalimi, pa sploh ne spada tja.

  http://www.youtube.com/watch?v=zzDdM1YA200

  Danes je lahko naredit tak film, postavit stran pa napisat Q&A in zavajat ljudi.
  Kaj druga pa bodo naredli kot Q&A, misliš da bodo priznali manipulacijo?

 28. kor

  No.. potem pa uživaj v fiasku ZDA in anti terror okupacij. Samo ne čudi se ko se boš ti ali tvoji potomci znašli na napačni strani axisa.

 29. keki

  ne mešaj vsega v en lonec, ker smo verjetno vsi ki smo pisali na tem blogu nasprotniki ameriške politike in njihovega zavajanja

 30. kor

  ok…samo še nekaj, ker se mi dejansko ne da kregat z indoktriniranci.

  Zanimovst ene kontra strani (www.zeitgeistchallenge.com) je da postavi nekaj trditev omenjenega filma na preizkušnjo in če lahko potrdiš iz kje je film dobil te podatke ti dajo 250 ničvrednih dolarjev.

  Zadnja dva podatka, ki sta na voljo za dokazavovanje avtentičnosti sta rojstvo jezusa na 25 december in prihod 3 kraljev k novorojencu.

  Koga imajo za norca. Nikjer (normalno ker sploh niti ne obstaja dokaz o rojstvu JK kaj šele o točnem datumu) res ne piše kdaj točno naj bi se rodil, ampak vsak slovenček pa če je še tak ateist točno ve kdaj slavimo dan rojstva. Torej iz paradoksa v paradoks.

  S tem se vidi, da je modelar, ki je postavil omenjeno stran za izpodbijanje nekih zgodovinskih dejstev v bran rimokatoliške cerkve pravzaprav izpodbil samega sebe brez pomoči kogar koli. Jaz mu čestitam in ob enem ponudim možnost, da tistih 250$ nakaže kar samemu sebi.

  MOJ sklep:
  Dejstvo je, da so predstavljena zgodovinska dejstva (ki to sploh ne morejo biti zaradi praktično ničnosti dokazov) nekaterih bogov in prerokov približana na kmečki in mogoče za nekatere res presimple ravni, a ravno zato, da dosežejo svoj namen. Kolikor sem se jaz poglobil v Horusa ni praktično nikjer razbarti bistvenih razlik med prikazanim in tistim kar vemo da naj bi bilo res. Seveda prikazanim do te mere, da pove da so vsa božanstva in ne samo kristjanstvo praktično izmišljena in to več ali manj iz iste knjige istega pisatelja.

  In ravno tu je moj največji paradoks. Ljudje ki na slepo verjamejo v nekaj kar je dejansko BREZ dokazov in NEdokazljivo v isti sapi izpodbijajo točno te različno interpretirane nedokazljive dokaze.

  Vemo, da slavijo 25. december kot rojstvo jezusa a se najde nekdo, ki točno v to danes dvomi. Potem dvomi v lastno vero. Ali pač ne?!

  Za tiste, ki se vam ni dalo brati. NEKDO KI VERJAME BREZ DOKAZOV NE MORE DOKAZOVATI.

 31. keki

  Ekzektli hehe.

  Samo da je problem, da zeitgeist ne izpostavi rimsko katoliške cerkve in njenih manipulacij, ampak se spravi na Jezusa, ki ni bil druga kot nek pozitivni učitelj.

  Že Jezus pribit na križ ti pove veliko o tem.
  Zgleda imajo radi, da so takšni pribiti na križ in mučeni.
  S tem med drugim vzbujajo strah, ki je potreben za kontrolo.

  Zdi se mi da prostozidarji hočejo uničiti še tistih malo pozitvnih naukov, ki so jih širili Jezusu podobni ljudje.
  Cerkev v sklopu s prostozidarji pa je itak vse uporabila v svoj prid za dosego svojih manipulativnih ciljev.

  O tem zeitgeist nič ne pove.
  Ne pove niti o prostozidarjih, ki preko bančništva ter religijske zarote kontrolirajo cel svet, a sami izvajajo satanistične obrede.

  V zadnji fazi hočejo do konca uničiti vse religije in svet pripraviti na novi svetovni red, kateremu vlada denar ter vzgojiti popolne potrošnike robote, brez duhovnih vrednot.
  Če pogledaš malo naokrog jim to vedno bolj uspeva ali ne?

  In za moje pojme je to pravi cilj tega dokumentarca.

  Sam pa ne pripadam nobeni religiji ter niti ne zagovarjam, da je Jezus živel ali ni, ampak nauke, ki jih je ali naj bi dal so vsi pozitivni, ne drži se pa jih noben, najmanj pa američani in njihov predsednik, ki dobi največ glasov, če je kristjan (mislim tisti, ki se bolj zna pretvarjat, da je).

  Da ne ponavljam že napisanega si še preberi Bostyeve komentarje.

 32. Primvs

  Vsak od vas zgoraj ima po svoje prav. Predvsem je dobro da sploh debatiramo, to pomeni da razmišlajmo …

  Glede resnice in dejtev v filmu pa mi je všeč ta stavek avtoraja, oz. avtorjev:

  Citiram: “That being said, It is my hope that people will not take what is said in the film as the truth, but find out for themselves, for truth is not told, it is realized.”

  še povezava:

 33. Lemurian

  Zelo dober citat, bom vključil v objavo.

  Da razmišljamo s svojo glavo, to je že lep uspeh, res je. Resnica pa je vedno paradoksalna, ni nikoli nek sistem prepričanj, ki absolutno drži, ki ima neke razumsko smiselne korake.

  Ali pa kot nekateri slavni načrti Da Vinchi-ja (ali koga že), ki so vsi vsebovali neko napako. Tako da ni mogel kar vsak prekopirati..

  V veliko stvareh je tudi tako, da je veliko blata in umazanije, se pa najdejo tudi dragulji notri. Zato je napačno zliti vso blato stran, ne da bi ga pred tem raziskali..

 34. Bitje

  Zabavno je brati komentarje na tej in podobnih straneh. Nenavadno je, da se, ne glede na tematiko, diskurz povsod odvija približno enako. Večina komentatorjev se postavi na črno ali belo možnost, nekaj malega poiskuša balansirati med njima. Majhen, pravzaprav zanemarljiv odstotek komentatorjev si resnično vzame čas in svoje trditve podkrepi z nekaterimi, bolj ali manj empiričnimi podatki, praviloma pa z informacijami, ki jih je moč preveriti. Takšne avtorje nato sesuvajo ostali komentatorji, vsak seveda s svojega zornega kota. Pomenljivo pa je, da ne obdelujejo tez teh avtorjev, podkrepljenih s podatki, ampak jih napadajo kot ljudi, ki pač ne razumejo. V svojih napadih sicer ne povedo, česa napadeni ne razumejo, očitno je že dovolj, da pač ne razumejo.

  Pri branju teh neargumentiranih napadov pa se vleče neka posebnost. Prav nihče se nikdar ne spravi sesuvati argumentov, s katerimi je napadeni utemeljil svojo misel. Zgolj za primer – nihče od tistih, ki mi je svetoval okulista, se ni niti z besedico dodaknil moje teze o “deviškem” rojstvu različnih božanstev. Če sem s konkretnimi podatki pokazal, da trditve, ki jih je film navedel kot kronski dokaz za svojo misel, še več – če na teh trditvah sloni ves film – niso točne, potem naj tisti, ki verjame trditvam iz filma, argumentirano zavrže mojo tezo ali – ponovno argumentirano – podkrepi tezo filma.

  Kdor bi nas rad prepričal, da nam film predstavlja neko resnico, naj razsuje naše argumente, ki to resnico ne priznavajo. Dokažite mi, da se motim glede deviškega rojstva. Dokažite, da Krišna ni bil rojen 19. ali 21. julija 3228 p.n.š. Ovržite trditev, da Horus ni bil krščen in da Attis in Horus nista bila križana. Pojasnite, zakaj se na “uradnih straneh” filma pojavlja ta napis: “Support Ron Paul 2008. Congressman Dr. Ron Paul, though sadly holding an anti-abortion position, is still by far the most outstanding candidate in the 2008 elections. He is the only candidate that is not owned by the corporations.” Pojasnite, zakaj ni odjavne špice in zakaj ni imen avtorjev. Ali pa sesujte teze, ki jih je navedla Anja.

  Z argumenti sesuvajte argumente, drugače ste nasedli manipulaciji!

 35. NWO-New Age

  Kaj nam preostane drugega, kot da sledimo temu in sprejmemo kar nam bo prinesla prihodnost…
  NE to so misli “sprogramiranih” ljudi ki živijo oz. bodo živeli v bedi in životarili iz dneva v dan. Vsakdo ima ob vsakem času možnost in priložnost da vstave iz vrste ter pove svoje mnenje, da se upre in zahteva svoje. Če ne doseže se mu bodo pridružili drugi istomisleči, s katerimi bo lahko brez večjih problemov uveljavljal svoje želje in pravice ljudi.
  Družbeni monopol ustvarja propad ljudstva in žene ljudi v bedo, dela in služi le svojem lastnem zodovoljsvu in zadovoljstvu parih ljudi na poziciji. Njih ne zanima ljudstvo, njih zanima denar. Ljudstvu prirejajo “navidezne” zadovoljitve, s katerim pridobivajo čas.

  Kaj dejansko pomeni mir in svoboda v našem svetu in zakaj se borimo za svoje pravice, proti lakoti?
  Mira ni in ga tudi nikoli ne bo, ker tisti ki se najbolj borijo za mir dejasnko ustvarjajo vojne in to je čisto protislovje. Akcije ki so namenjene za mir nosijo masko, kam gre tisti denar pa vedo/vemo tako sami.

  Če bomo čakali da se bo sistem izboljšal, ne bomo ničesar dočakali. Kvečem še večjo bedo in slabši socialni položaj. Zato je čas, da še danes poveste “NAGLAS”, da niste zadovoljni s tem kar se dogaja, da želite spremembe ki bodo koristile tudi vam in vaši družini.
  Čas je za novo ureditev, ki bo prinesla red in zadovoljstvo ljudi, ki bo razbremenila in pomagala ljudem da ne bodo iz dneva v dan živeli v depresiji!
  Čas je, da začnemo danes graditi novi, boljši jutri!

 36. David

  Halo..
  Glede manipulacij ipd..

  A se je slučajn kdo od vas, k mate tolk za povedat o tem (RKC na veliko manipulira z vsemi!), potrudu pogleadt + stvari ki jir recimo RKC dela za človeštvo? A veste, kdo hod po bolncah, po domovih za ostarele, tolažit in spodbujat ljudi, kdo se druž z mladino pa otroci k so na cestah v Indiji, Franciji,Bosni? A se je kdo od vas slučajn sprehaju po Angoli, Madagaskarju, pa opazvau, dejansko čemu so/smo vsi kristjani poklicani?

  veste kaj.. Jst mirno hodm v cerkev, ja vsako nedelo k maši:) In se mi zdi zanimivo gledat, kok vas nekatere take stvari pretresejo, tle najdete potrditev za vaše življenjske filozofije ( like – vse je manipulacija, Boga ni!!!) Najprej je bla Davincijeva sifra, zdej je tole, kr počakmo še mal, kaj vse še bo..

  Dokazvat hočte vero?? Ljudje, vero lahko utemeljiš na razumu ( beri Pascal – Misli), ne morš je pa dokazat! Če bi predmet dokazovanja dokazu, bi bla to znanost ane?? dejte mal prebirat v tej smeriri..Priporočam Pascala – genialn matematik, pa klub vsemu prizna da..Preberte sami!

  LP
  David

 37. reason

  @DAVID

  Ostalih komentarjev nisem bral, sem pa videl tvojega.
  Tuki se gre glede manipulacije Cerkve kot ustanove z zgodbicami, ki so jih ljudem vbili v glavo, v katere so začeli verjeti in postajati vodljivi, pokorni. Ti kar veruj v Boga, nihče tega ne obsoja, ampak za vero ne potrebuješ organizacije, Cerkve. Boga išči v sebi!!!

 38. Gita

  Pomembno je, da za te vrste informacij izve čim več ljudi. Toplo priporočam vsem tistim, ki vas te vsebine zanimajo, ogled pogovora z Marcelom Messingom, nizozemskim antropologom, filozofom in poznavalcem religij. Za slovenske podnapise je poskrbljeno.

  Link: http://video.google.com/videosearch?q=se+bomo+prebudili&sitesearch=#

  V prvem delu pogovora Marcel Messing razkrije skrite sile v ozadju svetovnega dogajanja, nato razloži od kod le-te prihajajo oz. kaj je njihov izvor. Na koncu Marcel podeli še svoje globoko ezoterično vedenje o duhovnem cilju Človeka. Skratka, zelo navdihujoče in upanja polno sporočilo.
  Uživajte ob gledanju!

 39. Lemurian

  Odlčno tole Gita, priporočam vsakomur.

  Uporabi tisti stil, Boris, ki te bo bolj znerviral 😉

  NWO-New Age, nekaj delamo že s tem, da ne podpiramo tega sistema več kot je potrebno za lastni obstoj.. In DA, danes začnimo graditi, takoj ZDAJ, ta trenutek – a vse se začne v glavi, stanje zavesti je ključno (kajti ta svet ni materialen) in le stanje zavesti spreminja svet.
  http://www.youtube.com/watch?v=T6XW2GMJq1E

  David, kot je že reason rekel – dobrodošla oba – ne mešaj cerkve kot institucije in pristnih naukov Jezusa..

 40. NWO-New Age said

  Gita to sem iskal že precej časa 🙂
  Veliko smo raziskovali in iskal odgovore kot tale Marcel (mene so impresionirali Von Deniken, Muževič…), v religiji, v obstoječih zgodovinskih ostankih, do T.S. dokumentih.. Skratka veliko o vsem, vendar nismo znali uporabiti pravih besed, da bi združili vse v eno. Pred kakšnim letom sva se celo z kolegom pogovarjala, da bi te “nejasnosti”, katere prikrivajo na vse možne načine izlila v knjigov. Vendar do danes še nisva našla čas.
  Me je pa ta oddaja zares presenetila, ker zajema vse kar smo se mi ukvarjali in lepo poveže kot celoto, poveže stari čas in novejši čas in predstavi dejanski cilj človeka.

  Da smo ljudje “bitja ljubezni” je dokazal že Domančić na inštitutu Jožefa Štefana, ko je spremenil kristalčke v razne oblike (oblike življenaj in ljubezni). Mislim da se precej zaveda kaj se dejansko dogaja in da je vse odvisno od nas, tako da bi se bilo zelo dobro povezati z njim (recimo kot društvo “Zbudi se”). S tem bi lahko v kratkem času prinesli velike rezultate pri širjenju teh informacij.

  Lemurian, zanimiv nickname; pred leti (ko je še izhajala revija Revija X) sem bral ravno en članek o teh Lemurijcih (mislim da imajo več imen), o ljudstvu ki se lahko zlije z naravo, bitje ki že živi in je povezan z naravo (odeti so v bele obleke). Se tvoj nickname navezuje na njih?

 41. NWO-New Age said

  Lemurian nedvomno sem zadel, ker sem zgoraj videl da imaš nickname “lemurian mu” in to je tisto pravo ime Lemuriancev. Drugače pa obstaja še eno ime, ampak se ga ne spomnem zdajle.

  Predvidevam da si ti administrator tega portala, ali je cilj tega gibanja zgolj trenutna ideja ali želiš del svojega življenja posvetiti temu? Predlagam da odpreš društvo 🙂

  Our Time is in Our Hands!

 42. Gita

  Pozdravljen NWO-New Age, hvala za tale feedback.
  Ta video sem prevedla, zato, ker se navezuje na Marcelovo istoimensko knjigo, ki sem jo nameravala prevesti (polovica je že prevedene) vendar je noben založnik ni hotel izdati. Zanimalo pa me je, kakšen bi bil odziv na to tematiko tukaj v Slo, saj je bil video (in knjiga) na Niz. velika uspešnica. Res je, da so te vsebine pri nas že kar prisotne, vendar se mi zdi Marcelovo sporočilo najbolj kompletno in najbolj upanja polno.

 43. NWO-New Age said

  Vojne, manipuliranje, laži, zlorabe, sovraštvo, lakota…

  Kako lahko svet vodi po svoji volji na milijone ljudi, jih vodi v pogubo vojne, namesto obljub izvaja svoje sprevržene cilje? Kako lahko porabi milijarde za orožje in s tem pogublja ljudi, namesto da bi poskrbel za lačne in tiste ki so potrebni pomoči?
  Kako lahko zlorabljajo zaupanje ljudi, množico ljudi ter ureja stvari v svoje namene – zloraba demokracije.
  Zakaj gojijo medijske kampanije proti drugim ter spodbujajo sovraštvo ter izgrede… Manipulacija veljakov ki polnejo žepe veljakov ter pelje ljudi v lastno pogubo/propad.

  Zakaj se ne grejo vojne tisti ki si jo tako želijo, zakaj vključujejo nedolžne ljudi, ženske in boge otroke ki niso ničesar krivi?

  Ali se bodo/bomo ljudje sploh streznili in uvedeli da trenutna usmeritev ne doprinaša človeku ničesar drugega kot smrt in razduhovljenost, bomo lahko kdaj naredili temu konec ter postavili svoje temelje ki bodo v prid in korist narodu ne le posamezniki?

  Če bomo čakali da se bo sistem izboljšal, ne bomo ničesar dočakali. Kvečem še večjo bedo in slabši socialni položaj. Zato je čas, da še danes poveste “NAGLAS”, da niste zadovoljni s tem kar se dogaja, da želite spremembe ki bodo koristile tudi vam in vaši družini.
  Čas je za novo ureditev, ki bo prinesla red in zadovoljstvo ljudi, ki bo razbremenila in pomagala ljudem da ne bodo iz dneva v dan živeli v depresiji!
  Čas je, da začnemo danes graditi novi, boljši jutri!

 44. Gita

  Na pozitivkah si je članek (z linkom) prebralo malo več kot 400 ljudi.Osebno sem prejela bolj malo odzivov, tisti, ki pa so se odzvali, so bili zelo navdušeni. Tako da…

 45. NWO-New Age said

  Res je, kolikor se da 🙂

  Sem se pa ravno pred kratkem pogovarjal s kolegom o času, ko je nastopil Bush mlajši za predsednika.
  Mogoče se tudi ostali spomnete da so v tistem času ljudje pobirali podpise za razkritje Top Secret dokumentov o UFO ter dogodkih ki bi se naj zgodili v Area51. Kolikor vem so jim postavili limit 2.000.000 podpisov, nabrali so jih nekaj čez 1 milion. Če se ne motim je tudi Bush v kampaniji enkrat nekaj rekel na to temo, da bodo razkrili podatke…
  No in kaj se je potem zgodilo?
  11/9 – ki je spremenil življenje američanov, vse se je vrtelo okoli dvojčkov; ljudje so pozabili za kaj so se borili ter pozornost usmerili k svojcem umrlih ter kampaniji proti teroristim.
  “Režija” vseh dogodkov ki so se zgodili v tistem času je prizadela in zmedla ljudi, kasneje so nadaljevali z vojno v Iraku (zopet šok za javnost).

  Nihče ni več omenjal razkritje UFO dokumentov, vsaj sam od tistega časa do sedaj nisem nikjer zasledil.

  Kaj lahko iz tega potegnemo?
  Informacije za katere veljaki ne želijo, da bi prišli do njih, bodo naredili vse da se bo pozornost ter miselnost ljudi obrnila drugam. Pa neglede na to ali bodo morali umoriti svoje ljudstvo.

 46. Lemurian

  Da. Včasih je bilo potrebno informacije prikrivati, danes pa jih le prikriješ s kupom balasta – na dnevni osnovi. In tak način življenja narediš še popularnega….. Vendar ti triki ne delujejo pri vseh ljudeh..

 47. Simfy

  Ne samo, da informacijo prekriješ,je tudi polno manipulacij. Ko pa enkrat veš za kaj gre, jih lahko zelo enostavno razkrinkat.
  Kot primer bom povedal zgodbico iz še stare vojske JNA. Bil sem na služenju vojaškega roka ravno v času, ko se je začela vojna v Sloveniji. Kmalu po prvih spopadih se je zgodilo nekaj zelo nenavadnega v vojašnici. Sredi dneva smo se morali vsi vojaki zbrati in poslušati uradno verzijo dogodkov v Sloveniji (ki so seveda bili popolnama drugačni od novic po radiu). Do takrat sem bil še malo v dvomih kaj se dogaja doma, ko pa sem poslušal trobilo JNA, sem v trenutku vedel, kaj je res. In čez par dni sem pobegnil…

  Podobno se dogaja ob branju novic in trobil, ko npr. preberem novico iz vladnega trobila RTV o uspehu vlade, vem kako neušpešna je, saj je resnica ravno obratna (npr. neverjetna zapufanost) ali ko vidim Obamo v Berlinu in govori o prijateljstvu med Evropo in Zda, vem nameravajo ljudi izkoristiti in zmanipulirati (kar ni prijateljsko),
  ko je vse polno novic o Vuku, mi je takoj jasno da je to manipulacija tistega ki ga je toliko časa skrival in ga je sedaj predal zaradi svojih koristi, itd…

  MISLI S SVOJO GLAVO in boš razumel!

 48. NWO-New Age said

  Simfy se strinjam s tabo, prav si se odločil.
  Že če pogledamo kako so manipulirali v Srebrenici in ostalih delih stare Jugoslavije. Sramota je le to da v tistem trenutku mednarodne organizacije niso naredile več in so verjeli le eni strani.

  Manipulacija je prisotna tudi v političnem svetu, ne le pri nas temveč tudi po vsem svetu. Moti me to da ljudje izrabljajo besedo “Demokracija”, delajo pa po svojem sistemu – kontra demokraciji.
  Mediji ustvarjajo umetni vtis v ljudeh, nekako jim v glavo vtepejo svojo ideologijo pa čeprav je v velikih pogledih napačna. Zato pravijo da so dnevni časopisi in dnevniki “slama za osle”.

  Si že kdaj videl raziskave, ko jih prikazujejo po TVju; katera vlada je v vodstvu, kateri politiki so bolj/manj zaželjeni…
  Statistike delajo na podlagi 500 vprašanih. 500 proti 2.000.000 ni niti 0,1% (0,05% vprašanih); kako lahko rečejo da so rezultati mnenje Slovencev??

  Lemurian res je in mislim da je čedalje več ljudi ki so uvideli celotno stvar, da so začeli razmišljati s svojo glavo.

  Lep večer

 49. Simfy

  Ja, res je ogromno manipulacij in laži. Najbolje je da ničesar ne verjameš.
  A kot rečeno, ko enkrat veš za kaj gre, lahko hitro prideš do resnice tudi če samo poslušaš laži in manipulacije. Resnica je namreč ravno obratna, kar ti trobijo v glavo.

  Lep dan!

Comments are closed.