6 thoughts on “Debata o vsem živem

 1. Zoran

  Zgornji članek je čudovita iztočnica za razmišljanje ne le o poštenem novinarstvu temveč tudi o vrednotah in idealih. Ko bi le bilo več takšnih!

  Brez ovinkarjenja: za kakršenkoli napredek je potrebno pravo znanje in objektivne informacije. Znanja pa žal ni, prav tako objektivnih informacij. Zakaj ne? Ker se svet, kot zadnje čase (tudi manj pozorni) opažamo, takšen, da je treba oboje čimbolj odtujiti ljudjem.
  Če želimo razumeti, kaj se v svetovni in tudi lokalni politiki dogaja, moramo razumeti mehanizme, ki upravljajo družbo in svet, ter načrt, ki se izpolnjuje že tisočletja. Denarni sistem je le majhen otoček v tem načrtu. Kje pa dobimo informacije o vsem tem? Nikjer drugje kot pri raznih nepriznanih raziskovalcih in iskalcih resnice, katerih ugotovitve so nemudoma okarakterizirane kot teorije zarot in podobno. Vsak, kdor želi vsaj malo razumeti dogajanje na našem planetu skozi tisočletja, bi si moral prebrati tekste takšnih avtorjev kot so na primer Davida Icke, Semirj Osmanagić, Vladimir Istarhov in podobni; vsi so dostopni na internetu. Seveda nihče od njih nima 100 odstotno prav, toda izluščiti se da informacijo, ki predstavlja drugo, silno pomembno plat medalje.

  Ozadje svetovnega dogajanja razumeš, ko spoznaš zakulisno elito in upravljalske mehanizme, ki vodijo svet ter njihov tisočletni program. Takrat bereš svetovno politiko kot odprto knjigo. Ne le, da veš in razumeš, zakaj se je nekaj zgodilo, celo napoveš lahko, kaj se bo zgodilo in predvidiš izid zapletov. Zakaj? Zato, ker se že tisočletja vse vrti po istem programu: »ustvari (umeten) problem, ki zahteva nujno reakcijo in ponudi (vsiljeno) rešitev«, kar je dobro prikrita manipulacija.

  Novinarji so danes le frizerji vnaprej pripravljenih, izkrivljenih in pogosto tudi lažnih informacij, ki jih pobirajo iz korit »tiskovnih agencij«, ki so v resnici le »agencije za manipulacijo z javnim mnenjem«. Kdor bi hotel biti kaj drugega kot »frizer informacij«, ima samo eno pot: pridobiti si mora potrebno znanje (spoznati mora še drugo plat medalje) in se zatem naslanjati na vire, ki jim lahko zaupa. To pa danes seveda ni lahko. Za to moraš imeti pogum, da kljubuješ zasmehovanju, omalovaževanju in diskreditacijam. A za novinarje je bilo od nekdaj znano, da za pravo informacijo dajo naprodaj tudi svojo kožo.

  Jaz verjamem, da smo Slovenci pogumni in sposobni ljudje – sicer bi se nas peščica, kolikor nas je, že davno utopila v juhi narodov.

 2. Lemurian

  @Zoran: Da, smo sposobni. Pa vendar se meni vse ta alternativna dejstva ne zdijo potrebna v globino raziskovati. Sam pri sebi ne vidim nobene potrebe več po tem. Bistveno je to, da je človek v stiku s samim seboj in z Naravo. Ker tu kopljemo v neki smeri, ki je konec koncev nepomembna. Lahko pa marsikoga spodbudi k temu, da začne delati na sebi in za ta namen tudi jaz uporabljam tole. Je sicer zelo zanimivo in te hitro povleče notri, vendar pretirana študija tega menim da ne koristi preveč.

 3. Zoran

  @Lemurian
  Misel, da ni potrebno raziskovati stvari, ki jih (še) ne razumemo oz. so del zgodovine, se zdi zelo privlačna. Deloma je pravilna (posebej, če ne gre za novinarja). Pa vendar obstaja nevarnost, da ob nepoznavanju pomembnih detajlov, ki so del prikritega načrta, zopet sedemo na stare limanice oziroma ne reagiramo pravi čas. Kdo svoji intuiciji (že) zaupa 100 odstotno?

  Napačna prepričanja, ki jih nosimo v sebi, so kot gnili zobje. Nikoli ne veš, kdaj bodo pričeli boleti. Najbolje jih je izruvati in dati mesto novim.

  Postavlja pa se tudi vprašanje: kako izvedeti, kakšna je resnica o preteklosti, če ne spoznaš alternativnih dejstev? Če preteklosti ne razumeš in ne veš kaj je bilo narobe, si v nevarnosti, da ponoviš stare napake. To pa seveda ne pomeni, da se je treba spuščati v prehude detajle. Pretirana študija gotovo ni na mestu. Novinarji pa bi morali biti tu bolj natančni.

  Mislim, da je v življenju najpomembneje stvari in dogodke razumeti. Razumevanje razbije strahove, otopi ostrino groženj in deluje kot nekakšen tampon, ki preprečuje, da bi se obsodba ugnezdila v umu.

 4. Lemurian

  Da.. Novinarji bi sploh “morali” to malo bolj raziskati. Veš kaj mi je zanimivo pri vsem tem, da se te najvišji mojstri modrosti v te stvari ne spuščajo. Celo pravijo, da je vse v sedanjosti, da VZROK in POSLEDICA v resnici ne obstaja, vse enostavno JE. In Življenje se začne ZDAJ.

  Tudi pri osebnih stvareh. Se je res potrebno poglobiti v svojo preteklost in vse do potankosti raziskati (in ko smo končali s to inkarnacijo, predelati še vse inkarnacije za nazaj) ALI je dovolj pozornost in prisotnost v sedanjosti. Torej, res rabim razumeti svojo preteklost, da lahko razumem sedanjost ALI je že dovolj, da sem v sedanjosti dovolj navzoč? To je na osebnem nivoju, na skupinskem je pa verjetno podobno. Potem se ti pa tako ali tako lahko dogodijo prebliski iz preteklosti, od kje neka situacija pride, vendar je to konec koncev nepomembno. Bistvena je prisotnost.

  Višja raven intelegence je potrebna za reševanje teh problemov, to je ze Einstein rekel. Torej to pomeni, da smo sedaj vse reševali na področju IDEJ/misli. Sedaj pa je potrebno iti preko tega, dopustiti Ljubezni da naredi to. Ker misel v končni fazi sčiti samo sebe.. In Krishnamurti pravi, da “misel ne more rešiti problemov.” Saj jih je misel vse ustvarila, ker misel = LOČEVANJE. Ko človek misli NE ljubi.

  Ker v večji meri še vedno mislimo, je potrebno nekaj preteklosti poznati, a ne preveč. Vendar Življenje je ZDAJ, revolucija je ZDAJ, nova zemlja je ZDAJ (ne čez 5 let – jutri namreč ne obstaja, je le ego-trik).

  Je bilo kar je bilo in je že moralo biti, vendar sedaj je čas za korak naprej..

 5. Zoran

  @Lemurian

  Načela sva nekoliko drugačno debato, a nič ne de.

  O Mojstrih modrosti, ki so “izum” gibanja New age, Icke pravi naslednje: ravno tako kot pri religijah gre za “novo vero”, s katero so Iluminati polovili tiste, ki se niso ujeli na druge limanice. Isto je verjetno z Maitrejo. Helena Blavatska, ena glavnih teozofov, je kasneje menda postala agentka Iluminatov, Besantova pa od začetka… Ne eni ne drugi niso kaj veliko naredili za boljši svet. Sam zato Belo bratovščino in Mojstre modrosti jemljem nekoliko z rezervo.

  O vzroku in posledici razmišljam nekoliko drugače – mislim, da ne gre za to, da ne bi obstajala, temveč sta oba prisotna že zdaj. Dokler uporabljamo razum na 3D nivoju, uma ne znamo transcendirati in smo izpostavljeni zakonu vzroka in posledice ali karmi, kot pravijo vzhodnjaki. Ko začneš »živeti s srcem«, zavestno, takrat ne ustvarjaš več negativne karme in si tudi prost posledic. A bojim se, da te stara karma, vsaj dokler ne dosežeš višje ravni inteligence, vendarle doleti, saj se ji menda tudi veliki mojstri kot Sai Baba ne morejo izogniti.

  Mislim, da pozornost in prisotnost v sedanjosti prispevata k temu, da se duhovno razvijaš, a umsko navlako, ki jo um neprestano vlači skupaj, moraš verjetno nekako pomesti, če nočeš, da se ne boš spotikal obnjo. Ne vem še, če isti učinek dosežeš tudi tako, da umu sploh ne pustiš do besede. S tem pravzaprav vsa prepričanja relativiziraš in jim vzameš veljavo. Misel je res tista, ki ustvarja probleme, a brez misli v normalnem življenju ne znamo funkcionirati. Ali si znaš predstavljati, kako bi živel brez misli, samo z ljubeznijo in občutki? To je izvedljivo le, če sediš pod palmo in v neskončnost meditiraš. Misel je osnova vsake akcije.

  Vsekakor se moramo naučiti živeti v sedanjem trenutku. Eckhart Tolle je tu dober učitelj. Kar pa se pomembnih stvari iz preteklosti tiče, pa mislim, da ti same priplavajo v zavest, ko je čas, da se soočiš z njimi in se jih razrešiš.

 6. Lemurian

  @Zoran: @Zoran: Torej tudi Jezusa in Budo? Ne vem če bi lahko rekel, da so te modrosti plod New Age-ja. The Secret in podobna plehka duhovnost da, to je pa stopnja višje. Zato tudi nima kaj veliko podpore v širšek krogu, ker ego tega ne mara. Ego pa ljubi new age, ker je to le še stopnjevanje starega..
   

  To s Karmo je pa tako ali tako misinterpretacija. V preteklosti si storil nekaj, zato si danes kaznovan. Pa si lahko zamisliš, koliko dela je potem danes? Saj je nemogoče vse odpraviti… Ma poglej si tisto do Watsa.. To, da nas preteklost podi naokoli se mi zdi bedasto in tudi je…

  A potem to pomeni, da vse slabe stvari, ki se mi zgodijo so plod karme? Kaj pa potem dobre stvari?.. Nekaj bo že na tem, prihajajo ti dogodki nasproti, ki jih je “potrebno” sprejeti/razrešiti, drugi ti kažejo svoje lastno ogledalo, in česar pri sebi nisi mogel sprejeti, lahko sedaj posredno sprejmeš preko njih… Ampak to se lahko dogaja v nedogled.

  Res pa je, da ko si na neki stopnji, lahko greš precej hitro čez vse skupaj. Po drugi strani pa je tudi tem modrecem dogajajo “slabe” stvari… Ali je to tudi karma? Ali je to enostavno dogajanje – Wats pravi, da je pravi pomen karme delovanje… Pa še tole, večina karme je na miselnem nivoju. Ogromno podedovanih misli – to je tudi karma.

  Wats: “Karma v sanskrtu pomeni delovanje, akcijo…. Z drugimi besedami, v preteklosti si storil nekaj, zaradi česar kasneje žanješ posledice. Toda to ni pravi pomen karme. Karma nima vzroka in posledice. Pomeni enostavno delovanje. Z drugimi besedami človek sam dela to, kar se mu dogaja…. Dihanje – jaz delam ali se mi dogaja.” Na koncu videa. Naslednjič se dopolnem mankajoče delčke 🙂
   

  Ni treba brez misli funkcionirati. Le ne bo rešila problemov – sama po sebi ne. Misel nikoli ne more ustvariti lepote, velike umetnosti. Tako tudi ne more rešiti problemov, ki jih je ustvarila. Misel ne ljubi, kot že rečeno… Ni res, živali ne mislijo, pa kljub temu so v akciji, osnova vsake akcije je že v zavesti sami… In da, lahko le z OPAZOVANJEM to dosežeš, ali pa s kakšno psihoanalizo ala Katie Byroin, to je tudi dobro.

Comments are closed.