Nedelja je dan za meditacijo

Danes je nedelja in to pomeni, da je spet na vrsti meditacija ob 21:30. Več o tem si lahko preberete v objavi Slovenija meditira.

Take meditacije so koristne najbolj za tiste, ki začenjate meditirati ali se sami težko spravite k temu. Izjemno navdihujoče je namreč imeti v mislih, da človek ni sam pri takem početju, da tudi drugi to počnejo. Na ta način je vse izjemno lažje. Ni ravno tako, kot če bi bili fizično skupaj, je pa kljub vsemu inspirativno.

Vabljeni, vstop je prost.

P.S. Na žalost je za enkrat še tako, da smo orientirani na umetno vsiljeni statični cikel 7ih dni, ki nima popolnoma nobene povezave z Naravo. Mogoče bi lahko počasi začeli razmišljati o naravnem ritmu.

3 thoughts on “Nedelja je dan za meditacijo

  1. Skrivnosti Sveta

    Da, cikel sedmih dni v tednu, kot tudi mesečni cikli in letni cikli so umetno orientirani in nimajo zveze z naravnimi (luninimi) cikli. Lepo bi bilo napisati še kakšen članek o naravnih ciklih in ritmih, se pravi kako le-ti potekajo in kako se uskladimo z njimi.

  2. Lemurian

    O tem ne vem kaj dosti, bi bilo potrebno raziskati. Nedavno sem šele pogruntal kako deluje kroženje Sonca in Lune. Kaj je to solsticij, enakonočje, lunine mene. En hitri povzetek tega za začetek, potem pa naprej.

Comments are closed.