Skrivnost (The Secret) – Zakon privlačnosti

O Skrivnosti sem že kar veliko napisal, kaj pa zakon privlačnosti ali ta deluje? Lahko rečemo, da je to eden osnovnih zakonov v vesolju, tu ni nobene debate. Kar oddajam, na kar se osredotočim, to privlačim v svoje življenje.

Čemur posvečaš pozornost, tega postaneš zavesten. (What you pay attention (focus) to, you become conscious of.)

Čemur se upiraš, to ostaja. (What you resist persists.)

To pojasni, čemu otroci postanejo podobni svojim staršem. Nekaj tu pripomore dejstvo, da vsaj 20 let živijo skupaj, zelo pomemben je tudi zakon privlačnosti. Večinoma svojih staršev ne maramo, jih zaradi tega ali onega sovražimo in tudi kasneje, ko se že zdavnaj preselimo, ta jeza/bolečina še vedno ostane v naših mislih in srcih. Dokaj pogosto mislimo te stvari in ker jih ne maramo, se jim še upiramo. Poleg tega je uporabljena velika količina čustev in če upoštevamo zgornji dve modrosti ter tudi ostale, je to čudovit recept, da se ta miselnost udejani, da takšen postanem tudi sam.

Če imam neprestano v mislih, da je z vsemi okoli mene nekaj hudo narobe in sem še zelo čustven glede tega, je velika verjetnost, da tudi sam postanem takšen. Če neprestano omenjam slabo v svetu, ni vrag da ne bom videl nič dobrega in s tem veliko prispevam, da se to manifestira. Če v okolici vidim le slabo, ni vrag, da tega tudi ne bom dobil nazaj. Če se mi že zgodi nekaj lepega, bom lahko takoj obrnil na slabo.

Tu se pa pri zakonu privlačnosti zalomi. Če sem slabe volje, če vidim le negativne stvari okoli sebe, kako je potem mogoče, da sem to privlačil v svoje življenje? Tu je očitno, da zakon privlačnosti ne deluje, kar pomeni, da to ni zakon. Je neko splošno pravilo, velja v večini primerov, vendar ni zakon, ker ne velja vedno.

Sigurno se vam je že zgodilo, da ste imeli izredno slab dan, potem se pa zgodi nekaj dobrega. Pokliče stari prijatelj, nekoga srečate in v trenutku pozabite na vse ostalo. In obratno, zelo dober dan, ves naspidiran, potem se pa kakšna malenkost zalomi. Ko mislim da sem že vse spravil v red, se nekaj podre in spet imam ogromno dela. Ko že mislim da sem 100% varen, se mi nekaj podre, se borza zruši in spet sem v popolni negotovosti.
 

Na miselni in čustveni ravni zakon privlačnosti očitno ne deluje 100%, torej ni zakon. Lahko pa rečemo, da deluje na nivoju duše/duha, da deluje v stilu “lekcij.” V življenje dobim tisto lekcijo, ki jo trenutno rabim. Življenje mi na ta način skuša nekaj povedati. In če ne bom nič odnesel, se bo to ponavljalo tako dolgo, dokler ne bom dojel. To pa je zakon privlačnosti, ki lahko rečem, da vedno deluje.

A na ta zakon nimam direktnega vpliva, nobeno vsiljeno pozitivno mišljenje ne bo pomagalo, torej mi ne koristi kaj dosti, ker tega zakona privlačnosti ne znam uporabiti. Po drugi strani pa imam še vedno posreden vpliv; bolj bom zavesten, se zavedal tega kar počnem, več bom tukaj in zdaj, hitreje bom šel čez preizkušnje življenja, hitreje bom rasel, manj pretresljivih izkušenj bom rabil. Načeloma.

Kako to “dosežem”? Pride posredno, vse kar lahko naredim je to, da to dopustim. Za to pa rabim nekaj modrosti (sicer se hitro zapletem v um/ego, v stare navade), rabim omogočiti svoji zavesti čim več praznega prostora, čim več tišine. Torej duhovne knjige, meditacija, joga, sprehod, čas zase,….