Veliki brat te opazuje

oziroma big brother is watching you. Živimo v času, ko je ogromno kamer v mestih, prisluškovanj po telefonu, internetu, bankah… vse za ceno boja proti terorizmu, še posebej v ZDA. Povedano drugače, “Veliki brat te opazuje.” Ta se razlikuje od Nebeškega očesa, ta drži z državo/sistemom, ta pravi:

Ne drzni si kaj narediti po svoje, kajti vsak tvoj korak opazujemo, vidimo kaj počneš in če bo kaj takega kar nam ni všeč, ne bo najbolje. Počni tako kot ti nadrejeni/država reče, pa bo vse v redu, četudi pri tem zapostavljaš sebe, ni važno, le naredi kot ti je rečeno.

Koga to spominja na doktrino o nekem osebku, ki gleda doli iz oblakov in kaznuje vse tiste, ki ne upoštevajo njegovih pravil? Seveda gleda le na zunanje početje, kako se človek počuti v notranjosti ga ne zanima.

Strinjam se s tistimi, ki na vse to pravijo tole:
veliki brat te opazuje
“Veliki brat te opazuje.” “Gospod, ODJEBI! vir: David Icke

Vseh na enkrat ne morejo opazovati, vseh na enkrat ne morejo zapreti, to je fizično nemogoče. Vse kar lahko naredijo je to, da ustvarijo psihološki občutek, da vse nadzorujejo in če temu nasedemo, potem nas imajo v kletki – pa čeprav le psihološki. Saj poznate tisto zgodbico o opicah?

Če pogledamo še iz duhovnega vidika; kaj je sploh takega, kar imam za skrivati, česa drugi ne smejo izvedeti o meni? Kaj se bo zgodilo, če drugi nekaj izvedo o meni, česa se bojim? Konec koncev, kdo sploh sem jaz? Ali kot pravi Tečaj čudežev: “Nič resničnega ne more biti ogroženega, nič neresničnega ne obstaja. V teh besedah leži Božji mir.”

Za Velikega brata velja tudi tale Jezusov rek:
Prepoznaj kaj je pred tvojim obrazom in to kar je skrito pred teboj, se bo odkrilo. Kajti nič ni skritega, kar se ne bo udejanilo, niti ni ničesar zakopanega, kar ne bo odkrito.

Povedano drugače; ali bom sam v sebi prepoznal svoje vzorce in jih razrešil/razčistil ali pa bodo to namesto mene na silo naredili drugi.