Zeitgeist (Duh časa) – Dan Z (Z-Day)

zeitgeist - dan zRevolucija je ZDAJ…
in začne se s teboj.
Je individualna in
je revolucija duha.

Kot nekateri že veste, bo na 15. marca 2008 množično svetovno predvajanje Zeitgiest-a, tudi na nekaterih javnih mestih v Sloveniji (seznam odspodaj). Kot že v komentarju na Duh časa rečeno, naj bo to motiv za nadaljnje raziskovanje, prvi del pa naj vas ne zmede preveč.

Ali je bil Jezus res človek ali ne niti ni bistveno, bistveno je, da imajo njegove besede izjemno težnost, kajti tudi današnji modreci ga precej citirajo. Nedvomno tudi obstaja neka višja sila, ki nas vodi in v zelo veliko pomoč je človeku, če ve, da se lahko na to zanese. Nasprotno je brez tega vodstva lahko precej izgubljen. Veliko ljudi namreč govori o tem, da jim je pomagala neka skrita roka. Ko se ozrejo nazaj v svoje življenje, pravijo, da nič ni bilo naključje. Eden takšnih je tudi Steve Jobs. Religije so zelo škodljive in imajo s pristnimi nauki Jezusa recimo zelo malo skupnega, to je dejstvo, vendar beg v ateizem je pa druga oblika skrajnosti.

Ravno zgoraj našteta razloga sta vzrok, zakaj se mi je Zeitgeist malo zameril in zaradi tega nisem o tem dnevu napisal že prej. Če je človek na to pozoren, je Zeitgeist odličen dokumentarec in zelo je potrebno, da se taka informacija širi naokoli.

Nagovor za 15. marec iz strani zeitgeistmovie

Prijatelji,
v prizadevanju za boljše zavedanje javnosti o pomembnih socialnih vprašanjih naslovljenih v Zeitgeistu, skupaj z našim prepričanjem, da je enost človeštva ključ v končanju izkoriščanja človečnosti, delamo na tem, da bi bil Zeitgeist prikazan v kar se da velikemu številu faksov & privatnih skupin na dan:

15. marec 2008
To bo “Dan Z”
Dan zavedanja in aktivizma

Kakorkoli že, rabimo tvojo pomoč! Pozivam vse tiste, ki spoštujete sporočilo Zeitgeista da pomagate pri organiziranju predstavitve v domačem kraju – ni važno kako veliko ali majhno. Cilj tega je, da dobimo kar se da veliko število zveznih držav in nacij kot je mogoče in nadaljujemo izobraževalni proces.

Če bi radi gostili javno zavedajoči se dogodek/predstavitev Zeitgeista v vašem koncu, to enostavno storite tako, da se vpišete in nas obvestite o času in lokaciji. Poslali vam bomo zastonj predstavitvene DVDje, reklamne letake in odvisno od odziva, zastonj BULK DVD, za udeležence. Zeitgeistmove.com bo promoviral vse dogodke preko te spletne strani in na kakršni koli drugi možni način. To bo storjeno ne glede na ceno in spodbujamo vse, ki boste gostili, da spustite vstopnice kar se da nizko, po možnosti zastonj.

V tem času je Zeitgeist dnevno najbolj gledan dolgi dokumentarec v internetni zgodovini, z vsemi videi dosega okoli 70,000 dnevno, ali 2.1 milijona na mesec. Z drugimi besedami, sporočilo se širi, upam pa, da ga lahko pomaknemo na nov nivo. Globoko bi se rad zahvalil vsem, ki ste že sedaj razširjali ta izobraževalni film svojim prijateljem in družini.

Revolucija je ZDAJ… in začne se s teboj.

 

Spisek javnih dogodkov v Sloveniji – uradna povezava

 • Mladinski Kulturni Center Medvode
  Cesta ob Sori 13
  čas: 19.00, prosti vstop, kontakt
 • ZVEZA DRUSTEV, Subkultura Me(n)talni Kolektivizem
  Vodnikov 14 – Mestni Kino Metropol Celje
  čas: 20.00, kontakt
 • Ljubljana, SubSub
  Celovska 25
  čas: 20.00, prosti vstop, kontakt
 • Cafe bar Tea-ter
  Jesenice, Trg Toneta Cufarja 4
  kontakt
 • Bled, George Best Bar
  kontakt
 • Bohinj , Ranc Mrcina,
  Bohinjska Cešnjica 89
  kontakt
 • Skofja Loka, Pri Rdeci Ostrigi
  Partizanska cesta 1
  kontakt
 • Nova Gorica, Kulturni Center Mostovna
  Cesta IX. korpusa 99 A
  kontakt
 • Ljubljana, Cinkole bar
  Poljanska 17
  kontakt
 • Ljubljana, Orto bar
  Grabloviceva ulica 1
  kontakt
 • Cerkno, MC CMAK
  Mocnikova 1, Cerkno
  kontakt
 • Postojna, MC Postojna
  Vilharjeva 14a, p.p. 126
  kontakt
 • Kranj, Rock bar
  Gregorčičeva ulica 6
  kontakt
 • Izola, Hangar bar
  Tomažiceva b.š.
  kontakt
 • Maribor, Multimedia Center Kibla
  Ulica Kneza Koclja 9
  kontakt
 • Gregorciceva 13, 5294 Dornberk
  Nova Gorica
  čas: 22.30