Zgledujte se po Oprah!

Nedavno me je presenetila tale slikica na amazon.com. Oprah reklamira eno najboljših knjig nove zavesti, kako pohvalno. Seveda Oprah to kar naprej počne, spomnite se tistega v zvezi s Skrivnostjo. Gre pa pohvala tudi amazon.com, da so na njihovi strani to objavili.

Koliko je tega sicer v svetu ne vem, verjetno bolj malo, vem pa tudi to, da v Sloveniji tega ni skoraj nič. Da bi kakšen TV voditelj zbral pogum oziroma uvidel pomembnost takega in podobnega tematike, ter poklical goste in naredil kakšno oddajo na to temo.. Ni modrosti, da bi to uvideli, ni znanja, ni poguma, ni jasnosti, ni volje, ni energije, ni denarja, mislite da ne bo gledanosti, vam šefi ne pustijo,…?? Kaj primanjkuje, da tega ne vidimo na televizijskih zaslonih?

Res je tudi, da nimamo modrecev tipa Eckhart Tolle, vendar kakšna ustrezna zamenjava bi se že našla. Konec koncev nekaj podobnega ustvarja Studio 12, upam pa, da se bodo v prihodnje orientirali v pogovore in tematike tipa Power of the Myth in že prej omenjenega Eckhart Tolle-ja.

Kakorkoli že, je kakšen stari/novi voditelj, ki bi zbral toliko poguma in nekaj takaga izpeljal v večji medijski hiši. Kolikor gledam program v “prime time”, je prostora ogromno. Preden pa boste speljali tako oddajo, pa lahko predvajate dokumentarce kot so Power of the Myth, Power of nightmares,..Kaj pravite, ste medijske hiše tega sposobne, ste pripravljene narediti nekaj v dobro človeštva ali se boste zgolj klanjali korporacijam in njihovemu gospodarju prstanov?

Zgoraj omenjena reklama za Oprah in Eckhart Tolleja je namenjena tečaju/predavanju, ki ga bosta imela skupaj na internetu. Če se bo kdo prijavil, je komentar dobrodošel.

Pozitivna uporaba vpliva - Oprah in Eckhart Tolle: A New Earth

3 thoughts on “Zgledujte se po Oprah!

 1. xoa

  yaaaaaaaay!!
  Lih glede teh dokumentarcev…doma jih mam 10 cdjev teh raznih dokumentarcev…vse v angl..tko da bom zdej čez par dni dobila tvjček v mojo sobo…se obložila z njimi in knjigami…in me ne bo ven. xD vsaj ne po tistem, ko pridem iz sql. XD

  žsicer pa nebi blo slabo, da bi bila kaka odaja tudi na slo…sm pa zasledila eno ful carsko: Horusovo Oko, ki je bla v petek. za ta petek ni napovedano ='(

 2. TreeTall

  No ja, glede na to da je Oprah sama del kapitalističnega jedra, ki se ozira le na lastne potrebe ne bi ravno nje izbral za vzor razsvetljenstva.

  Moraš se zavedat, da ona s tem le reklamira svojo sekto, torej “New Age Christ”….

  S tem, ko ona govori o nekem višjem nivoju zavedanja se ne morem zadržat ne da bi se zasmejal.

  Celotna teorija temelji na “dognanjih” profesorice Helen Schucman, kateri je leta 1965 “notranji glas” začel govorit o Jezusu in kako je ta v vseh nas…7 let je poslučala ta notranji glas Jezusa in v letu 1975 je napisala knjigo “A course in miracles” in od takrat naprej se je to sprevrglo v to New Age zadevo.

  V bistvu celotna zadeva temelji na Bibliji, vendar da vse kar je tam napisano obrne na glavo. Še zmeraj pa vse temelji na tem kako priti do “Boga”.

  Zanimivo mi je, da si ti takoj pograbil za zadevo, glede na to, da je Oprah v jedru MSM manipulacij in je sama ena največjih orodij za dosego cilja naših oblastnikov.

  Mislim, kako lahko poslušaš nekoga, ki ti pravi o notranjem razsvetljenstvu in kako postati boljši človek, ko pa ta oseba leži na milijardo dolarjev vrednem premoženju in edino kar lahko kot “dobra oseba” pokaže je ene par šol v Afriki.

  Moraš se vprašat, kaj ljudje v ozadju pričakujejo od tega….
  Kajti, ko si oseba ki služi mastne denarce od medijev v Ameriki, verjam da boš govoril tisto kar se sklada z njihovim načrtom, drugač boš propadel, in Oprah je očitno zmeraj rada poslušala svoje delodajalce.

  In pa pazi, tudi če je darilo še tako lepo zavito ne pomeni da te notri ne čaka strupena kača.

 3. Lemurian

  No ja TreeTall, glede tečaja čudežev je tudi Eckhart Tolleju izjemno priljubljena knjiga, dostikrat jo v govorih omeni, pa tudi kar sem se pogovarjal z ljudmi, ni čisto nič napačna. Sam je nisem bral, ker je predebela. 🙂

  New age, kaj sploh je to? Kaj je duhovnost, ki je enaka že od Budde naprej? http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1161158410 poglej si stične točke.

  Je del tega sistema, pa meniš da kljub temu ne more narediti kaj pozitivnega? Poleg tega pa je danes ta tematika privlačna in se da tudi na ta način lepo služiti – recimo Skrivnost, čeprav ni to čisto v skladu z Eckhart Tollejem in duhovnimi nauki nasploh.

Comments are closed.