Še dobro da izumirajo čebele

Problemov ne moremo rešiti z uporabo iste vrste razmišljanja, ki smo ga uporabili, ko smo te probleme ustvarili.
Albert Einstein

In se s tem širša množica in tudi mediji končno začnejo prebujati iz globokega spanca. Ni zadosti onesnažen zrak, onesnažena voda, preveliko število odpadkov, posekavanje gozdov, mučenje in izkoriščanje živali, porast zapornikov, povečana odvisnost od farmacevtskih proizvodov, alkohola, drog, prepolne bolnice, število samomorov in umorov in pobojev, število problemov v družini in ločitev, prebivalstva na robu in pod revščino, povečano število katastrof in konec koncev lastno trpljenje in agonija.

Na večino zgoraj naštetega smo se nekako navadili. “Saj bo že nekako,” “to se meni ne more zgoditi,” “jaz sem varen pred tem.” Ampak zastrupitev čebel, to pa je nekaj čisto novega, nova grožnja, ki lahko doleti čisto vsakogar. Zastrupljena voda očitno ni tolikšen problem. Zakaj?

Zato, ker se je vse zgoraj našteto dogajalo P O S T O P O M A, zastrupitev čebel pa se je zgodila nenadoma – vsaj tako zgleda. Zato pa je potreben alarm prve stopnje. Saj veste kako se skuha žabo? Daš jo v vodo in počasi greješ, pa se živa skuha. Človek, kot potencialno v realnosti pa kvazi inteligentno bitje se začuda, odziva popolnoma enako. Kaže na to, da uporaba spomina služi za vse drugo, le za opazovanje sprememb ne.

Saj če bi se dalo bi še malo potrpeli s sedanjim stanjem, kajti tako ali tako smo se navadili na to trpljenje. Če pogledamo bližje, celo hočemo trpljenje, hočemo trpeti, kajti to nam daje nek občutek identitete – vsaj vem kdo sem. Ali je potrebno toliko trpljenja, da se ga ne da več prenašati, ali pa je potrebna NENADNA kriza (zastrupitev čebel), da se človek vsaj začne zbujati iz globokega spanca. Čeprav za mnoge tudi to ni zadosti, očitno bo potrebno še kaj hujšega.

Sedaj se spodobi še za klasično vprašanje – kdo je odgovoren za vse to? Trgovec, ki vsaj približno ve kaj prodaja (eni bolj drugi manj) ali kupec, ki se na take prevare navadi, jim tako naseda in s tem posledično tudi podpira?

Hip hip hura za človeško “inteligenco!”

2 thoughts on “Še dobro da izumirajo čebele

 1. Matija Z.

  Nevenka,
  Tale Prispevek bi moral biti na prvi strani vseh časopisev, mogoče bi malenkost pripomoglo k večanju mase ljudi, ki se zavedamo, kako blizu je propad…
  Ko izumrejo čebele, izumre vse…. Vemo.
  To da vemo nič ne pomaga.
  Tudi če se tega zave večina državnih aparatov najmočnejših držav sveta.
  Tudi če ukrepajo v smislu omejevanja onesnaževanja, omejevanja tega ali onega.
  Omejitve ne bodo pomagale.
  Alarmov za hipnotiziranega, spečega, zapeljanega človeka bi bilo potrebno še veliko, žal jih veliko veče ne bo…..
  Človeštvo je na robu. Samorazvijajoči program za zasužnjevanje človeka, ki nam je bil vceplejen pred davnimi tisočletji, je vedno močnejši in učinkovitejši… močnejši od najmočnejše vlade najmočnejše države sveta je.
  Vidni mehanizmi delujočega programa so: delovanje svetovnega gospodarstva, ki ga vodi svetovni bančni sistem preko sistema obresti.
  Sistem bančnih obresti je direktni mehanizem, ki zasužnjuje človeka tako da žremo, kurimo in onesnažujemo tole našo kroglo na kateri živimo.
  Edina rešitev za planet je, da s planeta v tem trenutku izgine svetovni gospodarski sistem, ki temelji na prisili bančnega obrestnega sistema.

  Torej, kdo je sposoben ustaviti to mašinerijo?
  Kdo ima moč nad vplivom denarja?
  Kdo ima moč onemogočiti delovanje bančnega sistema sveta?

  Primer:
  Eden znanih ameriških predsednikov John F. Kenedy, ki je hotel povedati svojim ljudem in svetu nekaj drobtinic o mogočni sili in o škodljivem učinku delovanja sistema bank v lastni državi, je bil enostavno odstranjen s kroglo.

Comments are closed.